NBANoLimits

Boston čuva budućnost - Vilijams potpisao novi ugovor!

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

20.08.2021 00:00
Boston čuva budućnost - Vilijams potpisao novi ugovor!
Boston čuva budućnost - Vilijams potpisao novi ugovor!

Već duže vreme navijači Seltiksa žele Roberta Vilijamsa kao startnog centra svoje ekipe, a uzimajući u obzir njegov novi ugovor čini se da će im se ista i ispuniti. Ovaj igrač u naredne četiri godine inkasiraće 54 miliona dolara.

Od dana kada je draftovan popularni “gospodar vremena” davao je znake da ima potencijal za legitimnog startnog centra u NBA ligi, ali do prošle sezone tu šansu nije dobijao. Iako je tokom cele godine bilo evidentno da je on najbolji centar Boston Seltiksa, iz nekog razloga mesto u prvoj petorci dobio je tek nakon druge polovine sezone i to usled povrede Tristana Tompsona. U tom periodu u proseku je beležio dabl dabl i pokazao da može biti prvi centar ekipe kao što su Seltiksi.

Pored neverovatnih fizikalija koje ga čine veoma efikasnim na obe strane terena što je opšte poznato, s obzirom da do sada u karijeri ima više blokada nego promašenih šuteva, Vilijams ima i odličan pregled igre za jednog centra. Ono što može predstavljati problem za ovog igrača jesu povrede koje su ga od trenutka kada je izabran sa 27. mesta ograničile na samo 113 utakmica.

Ipak, Stivens mu veruje, a videćemo da li i sa razlogom. Nešto ranije Boston je produžio ugovor i sa Markusom Smartom (77 miliona na četiri godine) tako da se čini da tačno znaju šta rade.