NBANoLimits

NBA2K izbacio ocene igrača za predstojeću sezonu

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

20.08.2021 00:00
NBA2K izbacio ocene igrača za predstojeću sezonu
NBA2K izbacio ocene igrača za predstojeću sezonu

Kao i svake godine bliži nam se doba kada će nam igranje najnovije verzije NBA 2K biti dostupno, pa kao uvertira izbačene su ocene za nekolicinu igrača.

Najveća ocena je 96, a dele je Lebron Džejms, Kevin Durent, Janis Adetokumbo i Stef Kari.

Slede ih igrač Los Anđeles Klipersa, Kavaj Lenard, trenutni MVP lige Nikola Jokić i Džoel Embid kojima je dodeljena ocena 95. Krug od deset najbolje ocenjenih igrača za ovu godinu zatvaraju slovenački superstar Luka Dončić, Džejms Harden i najbolji igrač Portlanda (videćemo još koliko dugo) Dejmijen Lilard koji dele istu ocenu – 94.

Izbačene su ocene za još neke igrače pa tako glavna zvezda Boston Seltiksa Džejson Tejtum ima ocenu 90, dok su Tre Jang i Zajon Vilijamson ocenjeni za jedan stepenikmanje. Drugoj violini tima iz Viskonsina Krisu Midltonu dodeljena je ocena 88, a njegovom saigraču Džruu Holideju 85. Najbolji “ruki”  za prethodnu godinu LaMelo Bol ocenjen je rejtingom 84.

Durent se odmah požalio zbog rejtinga smatrajući da je trebala da mu se dodeli ocena 99. Sa njegovom izjavom složio se i Lebron Džejms uz dodatak da je igrač sa pomenutom ocenom trebao biti i Stef Kari.

Pored Durenta i Tre Jang je iskazao nezadovoljstvo svojom ocenom smatrajući da iz godine u godinu dobija manji rejting nego što zaslužuje i zapitao se dokle će to biti tako.

Za razliku od Durenta, Kari nije imao potrebe da se žali. Njemu je dodeljen rejting 99 kada su u pitanju ocene za najbolje šutere za 3 poena. Na drugom mestu je njegov saigrač iz Golden Stejt Voriorsa Klej Tompson sa ocenom 95.  Listu od 5 najbolje ocenjenih šutera zatvaraju Džo Heris, Set Kari i Dankan Robinson sa ocenom 90.

 

Igrač sa najvećom ocenom što se tiče zakucavanja je Zajon Vilijamson. Dodeljena mu je ocena 97. Drugo mesto dele učesnici jednog od najboljeg takmičenja zakucavanja ikada iz 2016. godine na “All-Star”  večeri, Zek Lavin i Eron Gordon sa ocenom 95. Treće mesto je takođe podeljeno između igrača Portlanda Derika Džonsa Džuniora i najboljeg igrača Memfisa Dža Morenta i zajednička im je ocena 94.

Da li su sve ocene dobre i da li su svi igrači zaista na visini zadatka ostaje nam da vidimo počevši od 10. septembra kada će NBA2K22 postati dostupan na tržištu.

Mnogo se polemike diglo oko komentara Durenta, Džejmsa i Janga, pa zavirimo malo u istoriju i pogledajmo koji su to igrači bili ocenjeni sa 99 i više u prošlosti.

Najveću ocenu ikada – 100, dobio je legendarni centar i član kuće slavnih, Šekil O’Nil. Kao što možemo videti još uvek aktivni igrači Lebron Džejms i Kris Pol su takođe jedni od košarkaša koji se nalaze na ovoj listi sa ocenom 99. Pored njih, krug zatvaraju bivši as Minesote Kevin Garnet, legenda San Antonio Sparsa Tim Dankan i pokojni Kobi Brajant. Poslednji put kada je NBA 2K dodelila rejting 99 igraču bilo je u NBA2K14 verziji, gde je tu čast poneo Lebron Džejms u to vreme u zenitu svoje karijere noseći dres Majami Hita.