NBANoLimits

Svodovi TD Gardena - mesto gde Garnet ostaje zauvek

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

21.08.2021 00:00
Svodovi TD Gardena - mesto gde Garnet ostaje zauvek
Svodovi TD Gardena - mesto gde Garnet ostaje zauvek

Još tokom prošle sezone čuvena petica ‘The Big Ticket-a’ trebala je biti povučena iz upotrebe Boston Seltiksa, međutim, kao i mnoge druge, ovaj plan takođe je izjalovio koronavirus.

Ipak, znalo se da odlaganje ceremonije ništa neće promeniti i da će se Garnetov kad tad naći pored još 22 dresa na plafonu legendarne hale franšize iz Masačusetsa. Taj datum danas je i obelodanjen. Na utakmici protiv Dalas Maveriksa 13. marta 2022. godine najnoviji član Kuće slavnih otići će u večnost i dobiti tu čast da se nađe među najvećim legendama ove kultne franšize.

Pre nešto više od 14 godina Boston ga je doveo u dogovoru sa Timbervulvsima kada je odrađena jedna od najvećih razmena ikada u NBA ligi. U zamenu za Garneta put Minesote krenuli su čak pet igrača i dva pika prve runde. Tog trenutka Seltiksi su oformili veliku trojku koju su činili Pol Pirs, Rej Alen i upravo Kej Dži. Uz tada mladog Ronda, činilo se kao dobitna kombinacija, što se ispostavilo kao istina.

Odmah iste sezone ovaj skup igrača pod palicom Doka Riversa u Boston je vratio titulu posle čitave 22 godine, a baš Garnet je bio od krucijalne važnosti na tom putu.

Za šest godina koje je proveo u ovoj ekipi odigrao je 396 utakmica, beležio 15.7 poena, 8.3 skoka i bio među ključnim faktorima za osvajanje već pomenutog sedamnaestog, a do dana današnjeg i poslednjeg prstena koji su osvojili Seltiksi. Ostaje velika žal zbog Garnetove povrede i što nismo imali priliku da vidimo bar još jednu sezonu ove ekipe u punom sjaju.

U Bostonu se zadržao do 2013. kada je postao deo još jednog velikog trejda Denija Ejndža i uputio se u Bruklin zajedno sa svojim saborcem Polom Pirsom.