NBANoLimits

Džej Džej Redik u penziji!

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

21.09.2021 00:00
Džej Džej Redik u penziji!
Džej Džej Redik u penziji!

Jedan od najboljih šutera u istoriji lige danas je i zvanično objavio kraj svoje košarkaške karijere.

Svoju petnaestogodišnju NBA karijeru započeo je 2006. godine na Floridi, u ekipi Orlanda, a završava na današnji dan kao član Dalas Maveriksa. Ozvaničio je odluku u poslednjoj epizodi svog podkasta – “The Old Man and a Three.

“Nisam mogao ni da zamislim da ću ovako dugo igrati košarku. Ulazeći u prošlu sezonu, želeo sam da mi bude poslednja, ali nisam bio siguran šta će se desiti. Želeo bih da opišem prošlu sezonu kao sedmomesečnu pripremu i suočavanju sa tim da moje telo više ne može da izdrži. Sada mi je jasno. I znam da je vreme. Vreme je da postanem tata. Vreme je da razmislim, zastanem i vreme je da se spremim za sledeću fazu svog života. Prvi tim. Poslednji tim. Toliko zahvalan za sve u periodu izmedju toga. Danas se zvanično povlačim iz košarke. Hvala svima koji su bili deo mog putovanja i karijere. Počeo sam da igram košarku pre 30 godina u svom dvorištu, na neravnom terenu, šljunkovitom i travnatom. Na tom terenu su počeli da se stvaraju moji snovi. Realnost ih je daleko nadmašila! Tako sam zahvalan na 15 godina u NBA i svim neverovatnim odnosima i uspomenama.”

Ostavio je dubok trag, kako u NBA, tako i u koledž košarci gde je postao najbolji strelac Djuka. NBA karijeru završava sa 1950 pogođenih trojki, a rekord po broju postignutih poena na jednom meču zabeležio je početkom 2016. godine. Tada je, u dresu Klipersa, sasuo Hjustonu 40 poena, šutirajući svoje omiljene trojke 9 od 12.

Želimo mu srećan odlazak u košarkašku penziju!