NBANoLimits

Lebron Džejms ima jedno pitanje za NBA igrače

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

21.09.2021 00:00
Lebron Džejms ima jedno pitanje za NBA igrače
Lebron Džejms ima jedno pitanje za NBA igrače

Jedan od najboljih igrača u istoriji NBA lige i prva zvezda Los Anđeles Lejkersa oglasio se putem Tvitera i tamo postavio jedno veoma zanimljivo pitanje.

 

“Zašto toliko igrača radi na stvarima koje kasnije nikada ne upotrebi u svojoj igri? Ozbiljno pitanje. Malo me to nervira.”

Džejms, kao neko ko je u ligi već 17 punih godina prošao je i video mnoge stvari. Predstavlja nekog ko je vremenom postepeno evoluirao svoju igru i iako je počeo karijeru kao krilo, zadnjih godina ga viđamo prvenstveno na poziciji organizatora igre. Kao posledica promene samog načina igre vremenom je dosta unapredio i svoj šut za tri poena koji mu je oduvek bio slaba tačka. Iako je u poznim igračkim godinama još uvek vredno pokušava da nadogradi i druge apsekte svoje igre i vredno radi na njima. Upravo to je jedan od razloga zašto je još uvek u samom vrhu i nesumnjivo jedan od najboljih igrača današnjice. Shodno svemu tome, može se reći da pitanje koje je postavio dolazi od strane pravog čoveka koji je svestan da igra vremenom sve više napreduje i da igrački repertoar svakog igrača mora biti dosta raznovrsniji.

Što se tiče same prirode komentara, možda se može reći da je ovime hteo da “pecne” neke igrače. Mnogima prvi na pamet pada jedan od Lebronovih “mezimaca” Ben Simons koji iz godine u godine svoj šut za tri poena gotovo i da ne koristi tokom sezone, a mogu se viđati klipovi kako na treninzima i tokom predsezone vežba svoj šut. Sa druge strane, moguće da je komentar bio samo način da Džejms iskaže svoje čuđenje time kako današnji igrači nemaju dovoljno razvijenu radnu etiku i kako ne gledaju previše da unaprede delove svoje igre.