NBANoLimits

Zanimljiva "pojačanja" Golden Stejta pred početak priprema

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

24.09.2021 00:00
Zanimljiva "pojačanja" Golden Stejta pred početak priprema
Zanimljiva "pojačanja" Golden Stejta pred početak priprema

Uzbudljivi dani su iza Ratnika iako je otprilike mesec dana do početka sezone. Probali su nekoliko iskusnih igrača na treninzima, između ostalih Ajzeu Tomasa, Derena Kolisona i Rajana Arčidijakana. Na razočarenje mnogih, Tomas se neće naći u kampu Voriorsa (bar po trenutnoj situaciji) ali oće trojac zanimljivih košarakaša.

Ejveri Bredli, Lengston Galovej i Džordan Bel će “pojačati” Ratnike na startu priprema. Pojačati pod navodnicima jer nijedan neće potpisati garantovani ugovor. Pomenuti igrači boriće se za preostalo, petnaesto mesto u rosteru tima. Konkurenciju će im činiti momci koji su sa Golden Stejtom završili proteklu sezonu – Majkal Mulder i Geri Pejton mlađi. Drugi ima mnogo veće šanse da se nađe u rosteru, s obzirom da je tim trenutno jako tanak što se defanzivaca na bekovskim pozicijama tiče.

Na sledećim stranama pisali smo pojedinačno i detaljnije o svoj trojci, pa ako vas tako nešto zanima pratite stranice redom.

Bel je nekadašnji pik Ratnika koji je na samom startu svoje karijere važio za naslednika, čak i nadogradnju na poziciji “Drejmonda Grina”. Nije u potpunosti ispunio očekivanja. Blago rečeno. Bel je prošle sezone odigrao samo 6 utakmica, 5 za Vizardse i jedan baš za Ratnike.

Između ostalog, Bel je jedini od ove trojke koji neće ni potpisati ugovor sa Ratnicima, bilo kakve vrste. On će se naći na treninzima kao pomoćni igrač i verovatno tim putem probati da popravi svoju narušenu reputaciju, te zaradi eventualni poziv u filijalu Voriorsa u razvojnoj ligi.

Iskusni šuter dolazi u redove Voriorsa nakon sezone u kojoj je sa Finiksom igrao finale NBA lige. Doduše, dao je veoma mali doprinos na tom putu do velikog finala.

Galovej je beležio 4.8 poena i 1.1 skok u 40 utakmica za Sanse prošle sezone, a godina pre mu je ubedljivo najbolja u karijeri. Tada je za Detroit Pistonse postizao 10.8 poena, uz 2.3 skoka i 44% iz igre, kao i 40% za 3 poena.

Po mom skromnom mišljenju, Galovej nema prevelike šanse da se izbori za pomenuto 15. mesto u rosteru, ali uloga autsajdera mu nije strana. Galovej se kroz razvojnu ligu izborio za NBA minute i jako solidne ugovore. Do sada je u karijeri zaradio gotovo 29M$!

Najzvučnije ime među igračima koji su zaradili pozivnice, a ujedno po našem mišljenju (uz Gerija Pejtona mlađeg) i najveći favorit da se na kraju priprema nađe u zvaničnom sastavu tima jeste Ejveri Bredli.

Pomenuli smo koliko je Ratnicima potreban defanzivac na spoljnim pozicijama, gde bukvalno nemaju niti jednog igrača koji se može pohvaliti više od prosečne odbrane. Ubedljivo najbolji u tom smislu je Klej Tompson, ali on po poslednjim informacijama neće biti spreman do decembra, a i tada svakako neće prigrabiti zadatke primarnog defanzivca na bekovskim pozicijama. Ukoliko Bredli pokaže da je fizički pripremljen i na nivou na kojem je bio godinama, nemamo trunku sumnje da će zaraditi poverenje Ratnika.

Najbolje napadačke godine proveo je od 2013. do 2017. u dresu Bostona, kada je u četiri sezone beležio tačno 15 poena u proseku. Iako nakon toga nije imao zapaženije uloge ofanzivno (osim par bljesaka, pre svega u dresu Memfisa) njegove mogućnosti na defanzivnoj strani terena nekako olako padaju u drugi plan. Mnogi zaboravljaju da iako nije završio šampionsku sezonu sa Lejkersima 2020. jeste dao veliki doprinos u periodu provedenom sa timom. U tom tonu, evo malo defanzivnih hajlajta vrsnog odbrambenog igrača.