NBANoLimits

Orlando i Karter produžili saradnju

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

16.10.2021 00:00
Orlando i Karter produžili saradnju
Orlando i Karter produžili saradnju

Glavna akvizicija Orlando Medžika iz trejda sa Čikago Bulsima za Nikolu Vučevića, Vendel Karter mlađi, potpisao je novi, četvorogodišnji ugovor vredan 50 miliona američkih dolara od pomenute franšize, javlja ugledni novinar ‘The Athletic-a‘, Šams Karanija.

Ovaj talentovani centar krajem marta stigao je u redove tada poslednjeplasirane ekipe u istočnoj konferenciji, a iako nije imao mnogo vremena, do kraja sezone nametnuo se kao jedan od nosilaca igre i neko na koga će franšiza moći da računa u budućnosti.

U celoj prošloj sezoni za oko 25 minuta u proseku beležio je 11 poena, nešto više od osam skokova i dve asistencije, ali treba uzeti u obzir da je veliki deo proveo u Čikagu gde je imao daleko manju ulogu nego što će imati sada. Već ove sezone Vendel će biti jedan od nosilaca ove mlade ekipe Medžika uz Kola Entonija, Džejlena Sagsa, potencijalnih povratnika iz povrede Ajzaka i Fulca… Samim tim se od njega očekuju dosta bolje brojke uz poprilično veći broj minuta.

Podsećanja radi, pored Kartera u Orlando je stigao Oto Porter mlađi i dva pika prve runde (ovogodišnji i za 2023. godinu), dok su u Bulsima završili Al-Faruk Aminu i Nikola Vučević.