NBANoLimits

Prestižni klub - "200"

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

19.10.2021 00:00
Prestižni klub - "200"
Prestižni klub - "200"

Nedavno su Denver Nagetsi potpisali ugovor sa Majklom Porterom mlađim u vrednosti od 200 miliona dolara. Tokom NBA istorije nekolicina igrača je imala tu privilegiju da njihovi ugovori premašuju pomenutu cifru.

Vredi pomenuti i ugovore Demijena Lilarda u vrednosti od 257 miliona i Džejmsa Hardena od 228 miliona dolara koji su zapravo predstavljali produžetke njihovih aktulenih ugovora. Takođe, gorepomenuti Majkl Porter mlađi ima ugovor po kome bi vrednost prešla 200 miliona dolara, ali u slučaju da u narednim sezonama bude izabran u neki od idealnih NBA timova, inače je vrednost samog ugovora 172 miliona.

Ovde će akcenat biti stavljen na igrače koji su potpisali nove, maksimalne ugovore u vrednosti preko 200 miliona dolara.

Prvi igrač koji je potpisao ugovor veći od 200 miliona dolara bio je zvezda Golden Stejt Voriorsa, Stef Kari. U maju 2017. godine potpisao je ugovor na 5 godina u vrednosti od 201 miliona dolara čime je postao prvi igrač kome je to pošlo za rukom. Opravdao je to, vodio je Voriorse naredne sezone do titule, a 2019. godine je izgubio od Toronta u velikom finalu.

Sezonu 2019-20 je propustio zbog povrede, ali prošle se vratio bolji nego ikad i pokazao da mu i godine ne mogu ništa. Nakon odlične prošle sezone, u avgustu ove godine Kari je postao prvi igrač u istoriji koji je dva puta potpisivao ugovore u vrednosti preko 200 miliona dolara.

Overen je ugovor na 4 godine, u vrednosti od 215.4M$ po kome ostaje u dresu kluba iz San Franciska sve do kraja sezone 2025-26.

Sledeći igrač koji je potpisao unosan ugovor bio je tadašnja prva zvezda Oklahoma Siti Tandera, Rasel Vestbruk. On je 2017. godine potpisao ugovor vredan 206.5 miliona dolara. Ovim maksimalnim ugovorom je bio vezan za franšizu do kraja sezone 2021-22. Međutim, kao što svi znamo u međuvremenu je posle brojnih dešavanja bio trejdovan u Hjuston, a prošlu sezonu je proveo u dresu Vašington Vizardsa. Trenutno, kao novi igrač Los Anđeles Lejkersa pokušaće da pomogne  Jezerašima da vrate titulu NBA šampiona u svoj grad nakon jednogodišnje pauze.

Sudbina Janisa Adetokumba bila je neizvesna nakon očajnog plej-of izdanja Milvokija prošle godine. Iz dana u dan, sve jače su bile spekulacije da napušta ekipu u kojoj je od početka svoje karijere i da će sreću potražiti u nekom drugom timu. Međutim, odlučio se da ostane veran Milvokiju i pred početak prošle sezone potpisao je 5-godišnji ugovor vredan 228 miliona dolara. Već u prvoj sezoni pod novim maksimalnim ugovorom uspeo je da osvoji NBA prsten i tako uz Stefa Karija postane jedini igrač sa ove lise koji može da se pohvali osvajanjem prstena.

U decembru 2020. godine Rudi Gober je postao prvi centar u istoriji NBA lige koji je potpisao ugovor u vrednosti od preko 200 miliona dolara. Sama vest je izazvala dosta bure i polemike sa prvobitnim akcentom da li francuski centar zaslužuje toliki ugovor. Odgovor je bio i više nego jasan, Gober je odlično odigrao prošlu sezonu i osvojio priznanje za najboljeg defanzivnog igrača godine, čime je reklo bi se samo dodatno potvrdio tvrdnju da spada u red najboljih centara u ligi i da je ugovor koji je zadužio bio potpuno zaslužen.