NBANoLimits

Spektakl do samog kraja - Boston pao u Medison Skver Gardenu!

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

21.10.2021 00:00
Spektakl do samog kraja - Boston pao u Medison Skver Gardenu!
Spektakl do samog kraja - Boston pao u Medison Skver Gardenu!

Prve ovosezonske mečeve upravo su završili Njujork Niksi i Boston Seltiksi, a rovovska bitka vodila se bukvalno do poslednje sekunde, kada je posle dva produžetka na semaforu stao rezultat 138:134. Teško da će neke od ostalih utakmica ove večeri nadmašiti ovu, ali da ne trčimo pred rudu.

Utakmicu je obeležilo mnogo stvari, ali ponajviše fenomenalni Džejlen Braun koji je postigao 46 poena, a ujedno i postavio rekord Seltiksa po broju poena na prvoj utakmici sezone.

Najveći razlog poraza ekipe Ime Udoke jesu prazni minuti, koji su se desili u par bitnih momenata kada su mogli da slome Nikse. Nijednom to nisu uspeli, a Niksi su posle par povrataka iz provalije u četvrtoj četvrtini uspeli da se odvoje na 12 poena razlike. Nakon toga, uloge su se zamenile, ali se činilo da Boston ne može uraditi isto. Ipak, u poslednjem minutu regularnog dela utakmice Braun pogađa trojku sa više od deset metara, što je prethodilo Smartovoj trojci uz zvuk sirene za produžetak.

U taboru Bostona jedini se nisu snašli Pejton Pričard i Eron Nesmit koji su odigrali po svega 11 minuta. Obojica su loše počeli po ulasku i potpuno ispali iz ritma, što ih je izbacilo i iz rotacije za ovu utakmicu. Ipak, čini se da je najveći razlog ovog poraza neverovatno loša utakmica Džejsona Tejtuma, prve zvezde ekipe. Iz igre je šutnuo 30 puta, a pogodio sedam. Komentar nije potreban. Pored toga, mnogo bitnih šuteva promašio je u poslednjoj četvrtini i oba produžetka, što je za njega čudno, ali danas je bilo tako. Bitno je naglasiti da nijedan nije bio iz izgrađene akcije, već je sve što je radio pokušavao izolacijom, a šlag na tortu bio je promašen šut za pobedu u prvom produžetku.

Odlično je iskoristio minute i Grent Vilijams koji se ceo meč borio sa dosta višim Rendlom i svaki posed ga čuvao u i van reketa, što ne može svako, pogotovo sa 198cm visine. Takođe je isporučio 15 poena, uhvatio pet skokova, dodao četiri asistencije i po jednu blokadu i ukradenu loptu. Takođe sjajan doprinos Roberta Vilijamsa koji će ako ovako nastavi itekako isplatiti ugovor koji mu je dat ovog leta. Uhvatio je veliki broj ofanzivnih skokova i postigao dosta “popravnih” poena, tačnije hvatao promašaje svojih saigrača i stvarao ih u koševe.

U ekipi Njujork Niksa na korak od tripl-dabla sa 35 poena bio je Džulijus Rendl, ali mu je šou zasigurno ukrao Evan Furnije koji je imao debi iz snova. Na stranu odličnih 32 poena, ono što je bitnije, Francuz je u produžecima pogodio čak četiri trojke i bio jedini koji je držao Nikse u životu kada su mogli da ostanu na većem zaostatku.

Rendl je sjajno koristio mečap protiv Grenta Vilijamsa koji ga je, kao što smo rekli, pristojno čuvao, ali je Džulijus ipak sve vreme imao rešenja za udvajanja, a takođe i više puta uspevao da izvuče pogodak uz dodatno slobodno bacanje, najviše zbog razlike u visini. Penale je pogađao bez greške.

Drugi igrač Niksa koji je debitovao protiv svog bivšeg kluba, Kemba Voker, pokazao se poprilično tanko. Pokušavao je da poentira i da razigrava, a nije mu preterano išlo nijedno ni drugo. Pogodio je jednu tesnu trojku pri kraju utakmice, ali isto tako i izgubio dve lopte za redom koje su prethodile povratku Bostona i odlasku u produžetak. Iako dobar procentualno za tri, bledo izdanje Kembe večeras.

Robinson i Beret standardno su pratili prve zvezde ekipe i takođe radili sjajne stvari kada je bilo najbitnije. Robinson je pod košem vodio veliku bitku sa Robertom Vilijamsom, a iako je par puta bio nesiguran na skoku u odbrani, zasigurno mu je vratio takođe ofanzivnim skokovima na Bostonovoj strani terena. Beret je u meč ušao vrlo sporo i prve poene iz igre postigao tek u trećoj četvrtini, ali je onda vezivao koševe kao na traci. Takođe, njegova trojka donela je preokret Niksima u drugom produžetku i prethodila je pogotku Furnijea koji je praktično prelomio meč.

Valja napomenuti da je Boston ispustio veliku šansu na sredini drugog produžetka kada je Šruder na +3 ukrao loptu Furnijeu i promašio otvoreno polaganje, a minut nakon toga, najbolji igrač utakmice Džejlen Braun, nije uspeo da realizuje otvoreno zakucavanje. Nakon toga psihički su potpuno pali i Njujork je to uspeo da iskoristi.

Sve u svemu, može biti da će ovo biti i jedan od boljih mečeva sezone, ali je o tome svakako rano da se priča.

Iako statistički nije najbolji, igrač utakmice verovatno je Furnije, koji je definitivno jedini vukao Nikse kada je Boston pokušavao da se odvoji.