NBANoLimits

Timbervulvsi imaju veliku trojku? Da, moguće je.

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

21.10.2021 00:00
Timbervulvsi imaju veliku trojku? Da, moguće je.
Timbervulvsi imaju veliku trojku? Da, moguće je.

Sinoć je u najjačoj košarkaškoj ligi sveta odigrano 11 mečeva, ali se jedan trio posebno izdvojio i konačno pokazao svoj potencijal. Na meču Minesote i Hjustona viđena je atraktivna košarka, sa dosta upućenih šuteva, ali se pre svega istakla timska igra Timbervuvlsa koji su na svoj račun upisali izvanrednih 26 asistencija. Timbervuvlsi su tako došli do pobede na otvaranju sezone protiv ekipe Hjustona, rezultatom 124:106.

U ovoj utakmici smo mogli videti neverovatan timski duh i enegiju sa klupe Minesote, ali su se pre svega istakla tri igrača koja će u budućnosti definitivno činiti jednu od velikih trojki u ligi. U pitanju su Karl Entoni Tauns, Dianđelo Rasel i Entoni Edvards. Na sinoćnjem meču Tauns je bio izvanredan i izgleda da je ovog leta definitivno radio na svojim fizikalijama, kao i šutu sa distance, te je na svoj konto upisao 30 poena, 10 skokova i 3 pogođene trojke uz šut iz igre 11/15 što je neverovatnih 73.3%.

Taunsa su u ovoj pobedi pratili Edvards i Dianđelo. Prošlogodišnji drugi pik sa drafta, popularni ”Čovek mrav” je u svoju statistiku upisao 29 poena i 6 skokova, dok je Rasel na svom kontu zabeležio 22 poena i 7 asistencija.

Gledajući tim Minesote, i hemiju koju su igrači stvorili između sebe, definitivno su zaslužni velikim delom Tauns i Rasel koji su najbolji drugovi još iz  koledž dana, dok je uprava ekipe iz Mineapolisa uradila sjajan posao tako što je uz ove mlade i perspektivne igrače dovela odgovarajuće veterane koji će ih u sezoni ispred usmeriti na pravi put i od njih napraviti tim koji će ukoliko ostane na okupu u narednim godinama biti jedan od pretendenata za titulu.

Ukoliko u ovakvom ritmu nastave, sa ovakvom hemijom, ekipa Timbervuvlsa posle duže vremena i nakon trejda Kevina Lava, pa i Džimija Batlera, ima čemu da se nada. Pre svega zahvaljujući Taunsu, Raselu i Edvardsu koje čeka svetla budućnost.