NBANoLimits

Najava drugog dana NBA sezone 2021/2022

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

20.10.2021 00:00
Najava drugog dana NBA sezone 2021/2022
Najava drugog dana NBA sezone 2021/2022

Noćas u 01:30 po našem vremenu je otvorena nova NBA sezona. Branilac titule, Milvoki Baksi su bili bolji od Bruklin Netsa, rezultatom 124-104. U kasnom jutarnjem terminu, Golden Stejt Voriorsi su savladali Los Anđeles Lejkerse u njihovom Stejpls centru, rezultatom 121-114.

Večeras na programu je drugi dan utakmica, između ostalih i par zanimljivih duela.

Udobno se smestite, polećemo.

Igrači koji propuštaju otvorenje sezone

Navijači Indijane imaju puno poverenja ponovno u svoje plavo-zlatne izabranike. U ovu sezonu ulaze osakaćeni sa par povreda. Pre svega, Rik Karlajl neće moći da računa na startere poput Ti Džej Vorena i Karisa Leverta. Ti Džeja neće biti vrlo verovatno do polovine prvog meseca iduće godine. Levert ima  problema sa leđima pa će propustiti par uvodnih utakmica. Pod upitnikom su stavljeni i Malkolm Brogdon, koji je potpisao produženje sa Pejsersima, Džeremi Lamb te Džastin Holidej. Kod ekipe Hornetsa, Teri Rožir i Majls Bridžis su upitni, te će se njihovo stanje znati nešto pre početka ove utakmice, koja je na rasporedu u 1 sat iza ponoći.

Pozitivne strane i potencijalne startne petorke

Kod Pejsersa najviše veseli zasigurno Kris Duarte, kojeg su draftovali sa 13. pozicije ovogodišnjeg drafta. Duarte je imao iznenađujuć pripremni period gde je beležio skoro 14 poena u proseku, u četiri utakmice koliko je odigrao. Kod Hornetsa, svakako najviše veseli nagrada za novajliju godine, koju je dobio Lamelo Bol, mlađi brat Lonza, koji će svoju karijeru nastaviti u Čikago Bulsima. Bol je imao u proseku 15.7 poena, 5.9 skokova, 6.1 asitenicju i 1.6 ukradenu loptu po utakmici.

Potencijalne startne petorke

Pejsersi: Malkolm Brogdon, Kris Duarte, Tori Kreg, Domantas Sabonis i Majls Tarner.

Hornetsi: Lamelo Bol, Teri Rožir, Gordon Hejvord, Majls Bridžis i Pi Džej Vošington.

Poslednja utakmica

Poslednju utakmicu su ove dve ekipe igrali u plej-in turniru kada su Pejsersi izbacili Šarlot.

Predikcija za večeras: Hornets 40%-60% Pejsers

Igrači koji propuštaju utakmicu

Kod Pistonsa prvu utakmicu u sezoni će propustit: Ajzea Livers, Kris Smit i novajlija Kejd Kanigem. Kod Bulsa za sada će jedino biti nedostupan Kobi Vajt.

Pozitivne stvari i potencijalne petorke

Bulsi su krenuli lepo i furiozno u presezoni i čini se da ima tu dosta hemije u ekipi, pa da bi nakon određenog vremena čekanja, mogli napokon u doigravanje. Pistonsi su i dalje u nekoj fazi nadograđivanja, sa obzirom na sam lobi franšize i neuspehe u poslednjih par godina, mislim da bi mogli i ove sezone da konkurišu za jednu od lošijih ekipa lige. Prvi pik drafta, Kaningem neće igrati zbog povrede noge, dok će svoj službeni debi upisat Keli Olinik.

Potencijalne startne petorke

Buls: Lonzo Bol, Zek Lavin, Demar Derouzen, Pet Vilijams i Nikola Vučević.

Pistons: Sejben Li, Kilijan Hejs, Džeremi Grent, Džoš Džekson i Keli Olinik.

Poslednja utakmica

U poslednjoj utakmici Bulsi su bili bolji, što ne sumnjam da će i večeras biti slučaj, sa obzirom da u poslednjih pet susreta, Bulsi ne znaju za poraz od ekipe iz Grada motora.

Predikcija: Pistons 30%-70% Čikago Buls

Igrači koji propuštaju otvarenje sezone

Kod ekipe iz Njujorka verovatno neće biti Nerlensa Noela, koji je pod znakom pitanja. Kod Seltiksa otvaranje sezone propušta Al Horford radi izolacije. Upitni su: Džejlen Braun, njegov će status biti određen sat vremena pre utakmice, te Pejton Pričard koji se žalio na povredu. Mičel Robinson se vraća nakon što je propustio skoro pola prošle sezone zbog povrede, te bi mogao upasti u prvu petorku u slučaju da Noel ne nastupi.

Pozitivne stvari i potencijalne prve petorke

Utakmica se igra u Medison Skver Gardenu, pa samim time će verovatno i odaziv na utakmicu biti velik, gde se svakako očekuju neke od poznatih ličnosti. Kemba Voker i Evan Furnije igraju protiv svojeg bivšeg tima, pa će se sigurno želeti pokazati u najboljem svetlu. Kod Seltiksa, novi trener, Ime Udoka koji je stigao iz stručnog štaba Netsa. Za sad kroz ovih par utakmica očito da je puno radio sa ekipom na poboljšanju procenta za tri poena, što bi svakako trebalo ispratit kroz ovu sezonu.

Potencijalne startne petorke

Niks: Kemba Voker, Evan Furnije, Er Džej Beret, Džulijus Rendl i Mičel Robinson.

Seltiks: Denis Šruder, Markus Smart, Džejlen Braun, Džejson Tejtum i Robert Vilijams treći.

Poslednja utakmica

Prošli put su ove dve ekipe odigrali dosta tesnu utakmicu, u kojoj su ipak kao pobednici izašli Niksi. Ne sumnjam da će i večeras tako biti, neizvesno.

Predikcija: Niks 55%-45% Seltiks


Igrači koji propuštaju otvorenje sezone

Kod Vizards neće nastupiti: Rui Hačimura, Kesijus Vinston i Tomas Brajant. Kod domaćina iz Kanade neće igrati Paskal Sijakam, te Juta Vatanabe.

Pozitivne stvari te potencijalne petorke

Reptorsi su već dobili Vizarde u predsezoni nakon jako dobrih partija slovenskog zmaja, Gorana Dragića, Malaki Flina, koji je šutirao 40% sa linije za tri, te Gerija Trenta mlađeg. Dobra imena sa obzirom na onu šampionsku generaciju, ako ih povrede zaobiđu, mislim da bi se Reptorsi mogli boriti za doigravanje. Kod Vizardsa, Ves Anseld mlađi mora prvo imati strpljenja da uspe ovo upakovati, u Vašingtonu svakako ima jako dobrih pojedinaca i imena, no treba će im hemija, da li Anseld može to da upakuje ostaje da vidimo.

Potencijalne početne petorke

Reptors: Goran Dragić, Fred Vanvlit, O Dži Anunobi, Kris Buše i Prešs Ačua.

Vizards: Spenser Dinvidi, Bredli Bil, Kentavijus Kaldvel-Poup, Kajl Kuzma i Danijel Gaford.

Poslednja utakmica

Poslednju utakmicu su igrali u onom ludom produžetku gde je na kraju bila bolja ekipa iz Vašingtona. Tada je Sijakam koji propušta večerašnju utakmicu ubacio 44 poena.

Predikcija Reptors 65%-35% Vizards

Igrači koji propuštaju otvarenje sezone

Kod Grizlisa neće biti jedino Dilona Bruksa, verovatno njihovog najboljeg trojkaša i jednog od najboljih odbrambenih igrača ove ekipe. Kod Klivlenda neće biti Dilana Vajldera i Dina Vejda.

Pozitivne svari i potencijalne petorke

Grizlisi igrali u plej-inu, izbacili Voriorse, verovatno su im dometi opet kao i prošle sezone. Kavsi na drugoj strani lepo nadograđuju ekipu sa mladim snagama, koliko oni mogu i koliko će ih povrede maziti ove sezone, to ćemo tek da vidimo. Potencijal ove ekipe je tu, sad koliko oni stvarno mogu, treba da sačekamo.

Potencijalne petorke

Grizlis: Dža Morant, Dezmond Bejn, Kajl Anderson, Džeren Džekson mlađi i Stiven Adams.

Kavalirs: Kolin Sekston, Darijus Garland, Ajzak Okoro, Kevin Lav, Džeret Alen.

Poslednja utakmica

Poslednji put su igrali početkom ove godine, tada je bolji bio tim iz Memfisa. Ne sumnjam da će tako biti i ovaj put, ali mislim da će i Kavsi imati šta da se pitaju.

Predikcija: Grizlis 65%-35% Kavs

Igrači koji propuštaju otvorenje sezone

Kod Timbervuvlsa neće biti na raspolaganju Džordana Meklaflina i Džejlena Nouvela. Kod Raketa će izostati Džon Vol, Gerison Metjuz, a upitan je Danuel Haus.

Pozitivne stvari i potencijalne startne petorke

Tauns, nakon loše psihičke sezone uzrokovane koronom koja mu je nanela dosta štete u porodici, napokon došao do neke stabilnosti, tu su svakako i Dianđelo Rasel te i bivši novajlija Edvards. Kod Raketa problemi, navodno Vol je u velikom interesu da napusti ekipu, i od ekipe koja se borila za finale NBA lige do prije dve-tri sezone, spali su na to da budu među najlošijim. Takav je život, često nepredvidiv i pun iznenađenja.

Potencijalne startne petorke

Timbervulvs: Di Anđelo Razel, Entoni Edvards, Džoš Okougi, Džejden Mekdejniels, Karl Entoni Tauns

Rokets: Kevin Porter mlađi, Džejlen Grin, Džej Šon Tejt, Danijel Tajs i  Kristijan Vud

Zadnja utakmica

U zadnjem susretu ove dve momčadi Timbervulvsi su bili bolji. Mislim da bi mogla biti napeta utakmica u kojoj će i Roketsi imat šta za reći, ali ipak uzimam Timbervulvse.

Predikcija: Timbervulvs 55%-45% Rokets

Igrači koji propuštaju otvorenje sezone

Pelikani neće moći računati na Zajona Vilijamsa, a Satoranski je upitan. Kod Siksersa neće biti Šejka Miltona i Grenta Rajlera, te zbog sapunice koju vodi, neće biti ni Bena Simonsa.

Pozitivne stvari i potencijalne startne petorke

Siksersi ne izgledaju najbolje. Imali su dobru šansu u doigravanju ali im se isprečila Atlanta. Simons je nakon toga dobio medijskog prostora, ali u negativnom smislu. Sam Simons se žalio, prema poslednjim informacijama, izbačen je sa treninga, a trenirao je sa mobilnim u džepu. Pelikani će se opet boriti za doigravanje.

Potencijalne startne petorke

Siksers: Tajris Maksi, Set Kari, Deni Grin, Furkan Korkmaz i Džoel Embid.

Pelikani: Devonte Grem, Nikel Aleksander-Voker, Geret Templ, Brendon Ingram i Jonas Valančijunas.

Poslednja utakmica

Poslednja dva susreta su Siksersi dobili u vrh kape, tako bi moglo biti večeras, jer ipak imaju dosta iskustva, pogotovo Embid koji je igrao prošlu sezonu na jako visokom nivou.

Predikcija: Siksers 40%-60% Pelikans

Igrači koji propuštaju otvaranje sezone

Kod pulena Grega Popoviča, biće svi dostupni izuzev Zeka Kolinsa i Devontea Kejkoka. Kod Medžika problemi, nema Ajzaka, Čume Okekea, Markela Fulca, Majkla Karter-Vilijamsa, a ni Ituana Mura.

Pozitivne stvari i potencijalne startne petorke

Greg i mlada ekipa, treba to uigrati, ima tu standardnih par mladića poput Vajta, Džonsona i Mareja, dok Orlando na prvu, Ros i novajlije Vagner i Sags, uz pomoć Vendela će morati to malo potegnuti ako misle išta napraviti u bilo kojoj utakmici.

Potencijalne startne petorke

Sparsi: Dežonte Marej, Derik Vajt, Dag Mekdermont, Keldon Džonson i  Jakob Poeltl.

Medžik: Kol Entoni, Džejlen Sags, Terens Ros, Franc Vagner i Vendel Karter mlađi.

Poslednja utakmica

Poslednji put kad su igrali Sparsi su dobili jedan razlike, u predsezoni. Pre toga, 23 razlike u Orlandu. Mislim da će Orlando imati svoje šanse, na njima je da ih iskoriste.

Predikcija: Spars 60%-40% Medžik

Igrači koji propuštaju otvaranje sezone

Oklahoma je za sad bez izostanaka. Kod Džeza će se svirati bez Rudija Geja, Trenta Foresta, a Erik Paskal je pod upitnikom.

Pozitivne stvari i potencijalne postave

Oklahoma nakrcana pikovima prve runde. Menja se ekipa, što su imali za trejd su trejdovali, a ostavili su igrača i verovatno buduće lice franšize, Šeja Gildžeus-Aleksandera. Juta nakon odlične prošle regularne sezone potonula u polufinalu konferencije u dubinama Stejples centra.

Džez: Majkl Konli, Donovan Mičel, Rojs O’Nil, Bojan Bogdanović i Rudi Gober.

Oklahoma: Gildžeus-Aleksander, Lugenc Dort, Džoš Gidi, Darijus Bizli i Ajzea Robi.

Poslednja utakmica

U poslednjoj utakmici, Džezeri su dobili. Mislim da će se i večeras svirati Džez. Oklahoma ima jako mladu ekipu, za njih ima još dosta vremena.

Predikcija: Juta 70%-30% Tander

Igrači koji propuštaju otvorenje sezone

Kod Sansa neće biti Šarića, koji se povredio u finalu, te je i ostatak ove sezone pod upitnikom za hrvatskog reprezentativca. Kod Nagetsa, neće biti dostupan Džamal Muri, a upitan je Vlatko Čančar.

Pozitivne stvari i potencijalne petorke

Finalista NBA lige, Finiks otvara sezonu kući, a u goste dolaze Nagetsi koje su izbacili u polufinalu konferencije, predvođeni aktuelnim MVP-em lige, Nikolom Jokićem. Popularni Džoker će verovatno i ove sezone staviti ekipu na svoja leđa i koliko sam može napraviti, napraviće i sam tim.

Nagets: Monte Moris, Vil Barton, Majkl Porter mlađi, Eron Gordon i Nikola Jokić.

Sans: Kris Pol, Devin Buker, Mikel Bridžes, Džej Krauder i Diandre Ejton.

Poslednja utakmica

Ove ekipe su igrali u polufinalu konferencije, a tada su Sansi metlom poslali kući Denver Nagetse. Večeras mislim da bi moglo biti napeto i ako mene pitate, ovo je derbi večernjašnjih utakmica.

Predikcija: Sans 55%-45% Nagets

Igrači koji propuštaju otvaranje sezone

Kod Blejzersa neće biti Tonija Snela, a kod Kingsa je Beglija.

Pozitivne stvari i potencijalne petorke

Kingsi, mutni kao Dunav, da li su još u reizgradnji ili napokon žele nešto napraviti, to ćemo videti tek. Blejzersi bi trebali u doigravanje, sad sa koje pozicije će dosta zavisiti o Dejmu i Si Džeju.

Kings: Dieron Foks, Tajris Haliburton, Badi Hild, Herison Barns i Rišon Holms.

Blejzers: Dejmijen Lilard, Si Džej Mekalum, Norman Pauel, Robert Kovington i Jusuf Nurkić.

Poslednja utakmica

Ova dva tima su igrali u predsezoni, Kingsi su izašli kao pobednici. Mislim da ako se Lilard uozbilji da bi mogli Blejzersi izaći u ovoj utakmici kao pobednici. Kingsi će sve napraviti što je u njihovoj moći da pobede i iznenade Trejl Blejzerse.

Predikcija: Blejzers 65%-35% Kings