NBANoLimits

Čikago savladao Seltikse nakon -19

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

02.11.2021 00:00
Čikago savladao Seltikse nakon -19
Čikago savladao Seltikse nakon -19

U jednom od derbija večeri Čikago Bulsi uspeli su da naprave veliki preokret i savladaju Boston u TD Gardenu rezultatom 128-114.

Najefikasniji među domaćima bio je Džejlen Braun sa 28 poena, a pratili su ga Horford i Tejtum sa po 20. Kod gostiju najviše se istakao maestralni Derozan sa 37 poena i šutem iz igre 15/20. Uz njega solidan je bio Lavin sa 26 poena, a crnogorskog reprezentativca Nikolu Vučevića asistencija je delila od tripl-dabla.

Meč je krenuo rafalnom paljbom Bulsa kada su u prva četiri napada sasuli četiri trojke u koš Bostona, preciznije dve Lonzo Bol i po jednu Vučević i Derozan. Nakon toga usledila je rezultatska klackalica do početka druge četvrtine kada smo videli seriju Bulsa od 12:0 u trenucima gde su Seltiksi izgledali totalno pogubljeno, kao da nisu bili sigurni na koji koš napadaju. Ipak, nakon toga Boston uzvraća serijom 27-8 gde su se najviše istakli sjajni Braun sa vezanih 13 poena i Al Horford.

Treći kvartal obeležio je nastavak velike serije Bostona i dominacije Džejlena Brauna. Odvojili su se izabranici Udoke ubrzo i na 19 razlike pomoću dobre odbrane, ali su se pred kraj ovog perioda Bikovi mini serijom rukija Dosunmua spustili na -16.

Odmah nakon što je krenuo poslednji period utakmice Seltiksi su potpuno nestali sa terena. Ekipa Bilija Donovana to je iskoristila i poenima ponovo mladog Dosunmua ubrzo i povela, a posle toga i prelomila meč u svoju korist predvođena Derozanom koji je na ovoj utakmici pokazao veliku klasu.

Narednu utakmicu Boston gostuje u Orlandu, dok Čikago ide u Filadelfiju.