NBANoLimits

Mladi, ali opasni stršljen u Karolini - Majls Bridžes

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

05.11.2021 00:00
Mladi, ali opasni stršljen u Karolini - Majls Bridžes
Mladi, ali opasni stršljen u Karolini - Majls Bridžes

Izabran na draftu 2018. godine. Očekivalo se od starta mnogo, ali je često izgledao izgubljeno i nesnalažljivo na parketu. Ovog leta se nije dogovorio sa Hornetsima za produženje ruki ugovora, pa je stisnuo gas i pokazao da je to bila greška.

Prva promena koja se desila jest prelazak Pi Džej Vošingtona na klupu, a Bridžes je dobio mesto u prvoj petorci i to na poziciji četvorke, igrajući uz Plamlija. Kada se Hejvord povredio, Bridžes je pokazao da i svoju projektiranu poziciju trojke može dobro odigrati, te da on nije samo dobar kucač, nego i prilagodljivi hibrid trojke i četvorke.

Bridžes je procenat šuta za 3 digao sa slabih 33%, na odličnih 40%. Bacanja sa 82 na 87%, što je takođe jako dobro. Puno u tome svemu mu pomaže i Lamelo Bol, koji je pronašao takođe svoju ulogu vrsnog razigravača sa dobrom vizijom i stilom, nešto što je Bridžesu očigledno nedostajalo. U prve tri sezone nije igrao sa istinskim plejmejkerom.

Petorka Šarlota ove sezone izgleda odlično, dobar početak i iznenadne pobede protiv Netsa i Seltiksa daju nadu navijačima. U prvoj nedelji beležio je redom 30, 32, 25 i ponovno 31 poen. Skakački je imao 8.5 skokova, trojke šutirao 40%, iz igre 62%, a sa bacanja odličnih 91%. Na proseku je imao i 1,8 ukradenih lopti što mu je uz pomenutu statistiku donelo nagradu za igrača nedelje u istočnoj konferenciji.

Ove nedelje imao je pristojnu utakmicu protiv Blejzersa, koji još traže svoj indetitet, te dosta slabije izdanje protiv Kavalirsa u porazu. Hornetsi zahvaljujući mladom jezgru tima, među kojima je i sam Majls, imaju 5 pobeda i 3 poraza. Nalaze se na sedmom mestu, oko kojeg će verovatno ova ekipa i varirati cele sezone.

Krenuo je uzimati skoro dvostruko više šuteva, za šta se može zahvaliti i treneru Boregu, koji u svojem arsenalu veliki broj akcija crtanih isključivo za Bridžesa.

Počeo je odlično, ako nastavi u sličnom ritmu može lagano ići za nedodeljivu nagradu otkriće godine, kao što je to bio Devonte Grem, njegov bivši saigrač, inače trenutno član Nju Orleans Pelikansa, a ni zvanična nagrada za igrača koji je najviše napredovao nije daleko.

Kucanje preko Kapele prošle sezone i onaj komentatorski ”oh my, Miles Bridges” je svakako ono s čime ga navijači povezuju, tim i sličnim kucanjima, ali on je u uvodnim utakmicama pokazao da ima potencijala za mnogo više.

Hornetsa nisu timski položili ispit protiv Ratnika preksinoć, ali Bridžes svakako jeste. Dokazivanje protiv višestrukog kandidata za nagradu za najboljeg defanzivca godine, Drejmonda Grina. Sa 32 poena, 12 od 22 iz igre i 5 od 9 za 3 poena, uz 9 skokova, Majls je nastavio da gradi kandidaturu za najprijatnije iznenađenje sezone.