NBANoLimits

Rubio srušio Nikse

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

08.11.2021 00:00
Rubio srušio Nikse
Rubio srušio Nikse

Riki Rubio postigao je 37 poena i tako postavio rekord karijere koji je pomogao Klivlend Kavalirsima da pobede Njujork Nikse sa 126-109 u nedelju uveče.

Klivlend je pobedio u četiri uzastopna meča i popravio skor na 7-4. Evan Mobli je dodao 26 poena, Džeret Alen 18, a Darijus Garland 16 poena.

„U utakmicama koje smo pobedili, pobedili smo energijom“ izjavio je trener Kavsa, Bikerstaf. „Pobeđujemo protivnike. Prljavi posao. Oštri deo toga. Ne moramo uvek da izgledamo lepo na parketu da bi pobedili, to smo pokazali. Ono što nam je najvažnije je stvaranje tog identiteta.”

Rubiov prethodni rekord je bio 34 poena u meču za Jutu protiv San Antonija 2018. godine.

„Kada lopta uđe, čini se da radite pravu stvar“, rekao je Rubio. „Ali ne radi se o koševima. Radi se o tome da idemo pravim putem.”

Njujork je izgubio tri od četiri poslednja meča, te mu je skor pao na 6-4. Džulijus Rendl je predvodio Nikse sa 19 poena, a Derik Rouz, koji je počeo kao plej, imao je 15 poena. Evan Furnije je takođe imao 15 poena.

„Osećam se kao da postoje trenuci kada ne možemo da ih zaustavimo“, rekao je Rendl.

Sa 57-56 na poluvremenu, Klivlend je nadigrao Nikse sa 33-18 u trećoj četvrtini i ušao u četvrtu sa prednošću od 89-75. Do kraja utakmice, ekipa Klivlenda je održavala prednost i tako upisala još jednu pobedu. Najzaslužniji za pobedu bio je Rubio od koga se očekuje da bude mentor mladim igračima, Garlandu i Sekstonu.

Njujork je šutirao samo 9 od 31 za tri poena, dok je Klivlend bio 19 od 35.

Klivlend je krajem treće četvrtine najavio da će bek Kolin Sekston propustiti ostatak utakmice zbog povrede levog kolena. Imao je 8 poena i 4 asistencije za 12 minuta provedenih na parketu.