NBANoLimits

Aleks Karuzo o prihvatanju ponude Čikaga i odbijanju Lejkersa

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

10.11.2021 00:00
Aleks Karuzo o prihvatanju ponude Čikaga i odbijanju Lejkersa
Aleks Karuzo o prihvatanju ponude Čikaga i odbijanju Lejkersa

Aleks Karuzo gostovao je u najnovijem izdanju podkasta “TheOldMan&TheThree” koji vodi Džej-Džej Redik. U njemu je pričao o proteklom letu i situaciji oko ugovora gde je na kraju otišao put Čikaga gde na početku sezone itekako opravdava svaki novac koji je uložen u njega.

Na pitanje Redika šta se zapravo događalo prošlog leta i cele situacije oko njegovog ugovora, Aleks je rekao sledeće:

“Kada sam postao slobodan agent, zapravo nisam znao šta tačno da očekujem. Nijedan tim nije pokazivao preveliko interesovanje, pa čak ni Lejkersi. Međutim, u zadnji čas su me pozvali i izneli svoju ponudu. Odmah sam spoznao da ponuda nije adekvatna i da je neću prihvatiti zato što sam znao da mogu dobiti veću novčanu cifru od nekih drugih timova.” 

Nastavio je da objašnjava šta se dalje dešavalo:

“Uglavnom u većini ponuda je bio u igri ugovor na 4 godine uz zaradu do 40 miliona dolara. Zatim me je moj agent pozvao i rekao da je Čikago zainteresovan. Nisam bio siguran da li će finansijski biti u stanju da ponude dobar ugovor s obzirom da su nedavno potpisali i Lonza i računao da ipak od te priče neće biti ništa. Međutim, nakon razgovora sa generalnim menažerom i trenerom Bilijem Donovanom shvatio sam da je ipak to prava stvar. Svideo mi se način na koji su prepoznali moje kvalitete, ono što ja eventualno mogu da donesem timu, moj pobednički mentalitet  i shvatio da je to prava odluka za mene.” 

Karuzo je na kraju, kao što znamo potpisao četvorogodišnji ugovor sa Bulsima u vrednosti od $37 miliona dolara. Redik ga je upitao oko situacije vezane sa njegovim bivšem klubom i šta su mu Lejkersi zapravo ponudili. Njegov odgovor je bio sledeći:

” Nakon što sam dobio ponudu od Čikaga, razgovarao sam sa čelnicima Lejkersa i pitao da li mogu ponuditi isto. Njihov odgovor je bio negativan i čak nisu pristali ni na eventualno smanjenje ponude koje je bilo na moje insistiranje. Nakon toga, jasno sam znao da je Čikago sledeća stanica za mene.”

Na kraju je Redik uspeo na šaljiv način da izvuče od Karuza informaciju o ponuđenom ugovoru. Redik je izneo nagađanje da je ponuda Lejkersa bio ugovor na dve godine uz zaradu od $15 miliona dolara i rekao mu da trepne dva puta ako je ponuda bila manja od toga što je Karuzo i učinio.