NBANoLimits

Šarlot prekinuo seriju poraza

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

11.11.2021 00:00
Šarlot prekinuo seriju poraza
Šarlot prekinuo seriju poraza

Keli Ubre je postigao 37 poena i šutirao 13 od 17 iz igre,  dok su Šarlot Hornetsi u sredu uveče pobedili Memfis Grizlise sa 118-108 i prekinuli niz od pet poraza.

„Mislim da sam imao isti pristup kao i u svakoj utakmici“, rekao je Ubre. „Pokušavam da igram jednu po jednu utakmicu. Jedan po jedan napad. Mojih prvih par šuteva su ušli, sve je pošlo kako treba. Cilj mi je postao veći, rano sam uspeo da pronađem ritam i onda sam samo nastavio.”

Ubre je postavio lični rekord datih trojki na utakmici, dao je 7 trojki iz 9 pokušaja. Keli je takođe postao igrač koji je postigao najviše poena ulaskom sa klupe Hornetsa!

„Kada Keli igra tako i naša klupa igra sa takvom efikasnošću, mi smo drugačiji tim“, rekao je trener Hornetsa Džejms Borego.

Gordon Hejvord je dodao 25 poena za Šarlot. LaMelo Bol, koji je u ponedeljak uveče ostvario tripl-dabl od 25 poena, 15 skokova i 11 asistencija u izgubljenoj utakmici od Los Anđeles Lejkersa u produžetku, nije uspeo da ostvari svoj drugi uzastopni tripl-dabl sa 12 poena, devet skokova i osam asistencija.

Dža Morant je predvodio Memfis sa 32 poena, od toga 19 u prvoj četvrtini i osam asistencija. Dilon Bruks je u svojoj prvoj utakmici u sezoni nakon oporavka od preloma leve ruke dodao 20 poena. Džeren Džekson mlađi je imao 19.

Bruks je ušao sa klupe, ne kao uobičajeno što počinje u startnoj petorci. Trener Memfisa, Tejlor Dženkins rekao je da želi da uvede Bruksa u tok utakmice.

„Bilo je malo drugačije“, rekao je Bruks. “Ali sam samo ostao spreman.”

Hornetsi su vodili dvocifrenom prednošću u četvrtoj četvrtini, takođe su vodili sa 102-95 na nešto više od četiri minuta do kraja utakmice.

„Promašili smo otvorene šuteve“, rekao je Morant. „Ubacili smo samo 23% šuta za tri poena. Osećam se kao da smo imali sjajnu utakmicu, ali očigledno je da nije sve baš tako kako nama izgleda.”, završio je Morant.

Obe ekipe sledeće kolo igraju kod kuće, Šarlot dočekuje ekipu Njujorka, dok će ekipa Memfisa ugostiti ekipu Finiksa.