NBANoLimits

Jastrebovima ne odgovara velika nadmorska visina

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

13.11.2021 00:00
Jastrebovima ne odgovara velika nadmorska visina
Jastrebovima ne odgovara velika nadmorska visina

Nikola Jokić je imao 22 poena, 19 skokova i 10 asistencija u povratku nakon suspenzije od jedne utakmice, ostvarivši svoj drugi tripl-dabl u sezoni i poveo Denver Nagetse do pobede od 105-96 nad Atlanta Hoksima u petak uveče.

Jokić, aktuelni MVP NBA lige, odslužio je kaznu zbog guranja Markifa Morisa u pobedi Denvera nad Majamijem u ponedeljak.

Aron Gordon je postigao 23 poena, 4 skoka i 4 asistencije, dok Džef Grin je postigao 16 poena, a novajlija Bauns Hajlend dodao je 15 poena, uključujući dve ključne trojke u četvrtoj četvrtini za Denver.

Jokić ima 59 tripl-dablova u karijeri, izjednačivši se sa Lerijem Birdom na osmom mestu svih vremena.

“On je jedan od najvećih košarkaša svih vremena, tako da moje ime pored njega mnogo znači”, rekao je Jokić. „Samo ću pokušati da budem najbolji što mogu i preostalo mi je još nekoliko godina.”.

Trej Jang je postigao 30 poena uz 9 asistencija i 5 skokova, koji su upisali šesti uzastopni poraz, uključujući put od četiri utakmice bez pobede. Džon Kolins je postigao 26 poena, a Klint Kapela 14 poena uz 13 skokova. Dok je naš Bogdan Bogdanović upisao 10 poena, 3 skoka i 2 asistencije bez pogođene trojke na meču.

„Moramo da idemo kući i nadoknadimo ovo“, rekao je trener Nejt Mekmilan. „Tako je jednostavno. Znali smo da će put biti težak i nismo uspeli da pobedimo. Imaćemo nekoliko utakmica kod kuće i moramo da napravimo rezultat, da se pobrinemo za posao kod kuće.”

Nagetsi su sastavili seriju od 13-2 koja je uključivala par trojki Pi Džej Dozira i zakucavanje Jokića, te su prešli u prednost 78-65 sa 1:16 do kraja u trećoj četvrtini. Ušli su u četvrtu sa 10 poena prednosti.

Kapelino zakucavanje dovelo je Hokse do 88-79 uz 7:48 do kraja, ali su Nagetsi odgovorili uzastopnim trojkama Hajlanda i povećali svoje vođstvo na 15 poena.

„To je definitivno bila ključna tačka“, rekao je trener Nagetsa Majkl Maloun. „Hajland ima izuzetno samopouzdanje. On šutira. On se ne plaši i mislim da je to ono što veterani vole kod njega. On je talentovan. On je mlad. On je u toku, ali se takmiči.”

Denver je održavao dvocifrenu prednost do poslednjih trenutaka utakmice.

„Oni su imali veliku prednost i bilo je previše teško savladati ih“ rekao je Jang. „Oni su dobar tim na svom terenu i bio je preveliki deficit.”.