NBANoLimits

Derbi večeri u Solt Lejku, Grizliji na gostovanju fenjerašu, bez Bila na Floridi!

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

13.11.2021 00:00
Derbi večeri u Solt Lejku, Grizliji na gostovanju fenjerašu, bez Bila na Floridi!
Derbi večeri u Solt Lejku, Grizliji na gostovanju fenjerašu, bez Bila na Floridi!

Najavu za večerašnji program počinjemo derbi susretom između Juta Džeza i ekipe Majamija. Kako je već ranije odlučeno, liga je samo novčano kaznila učesnike nedavnog incidenta, pa će Kvin Snajder moći da računa na trio Mičel, Ingls, Gober. U gostujućem sastavu, Potvrđeno je da nećemo videti Džimija Batlera, dok je i Adebajo pod upitnikom. Početak meča zakazan je za 23č po našem vremenu.

Dalji program nastavlja se u 1č posle ponoći. Prvi od tri susreta kroz koje ćemo proći je duel između Indijane Pejsers i Filadelfije. Gosti će i na ovom meču biti bez svog najboljeg igrača, Džoela Embida. Sigruno je da za njega nema adekvatne zamene u redovima Siksersa, što rezultati u poslednje tri utakmice i svedoče. Sa druge strane, domaćin ulazi u ovaj meč sa neočekivano negativnim skorom (5 pobeda, uz čak 8 poraza). Ekipa koju sa klupe predvodi Rik Karlajl daće sve od sebe da pred svojom publikom “overi brejk” koji su napravili u meču sa Jutom i tako uđe u seriju pobeda. Mogu li Heris i drugovi da pokažu da nije samo Embid Filadelfija ili su Pejseri ipak preveliki zalogaj u ovom trenutku?

Selimo se u Nju Orleans. Ako je verovati poslednjim susretima ovih ekipa u Smuti King Centru, onda je jedno sigurno, a to je da Grizliju ne odgovara ova luka savezne države Luizijane. Obe ekipe u meč ulaze posle poraza u prethodnoj noći. Pelikani su za razliku od Memfisa pružili jako dobar otpor svom protivniku, ali to sve se danas pri prvom podbacivanju lopte zaboravlja. Domaćin je fenjeraš, igra bez Zajona i vrlo verovatno Ingrama, koji i ako nastupi danas, nastupiće uz ograničenu minutažu. Kod Grizlija nema puno rupa u rosteru, jedina nedoumica za večeras biće Dilion Bruks koji je još uvek pod upitnikom. Zbog položaja na tabeli mnogi će ovaj meč okarakterisati kao manje atraktivan, ali obe ekipe imaju dovoljno materija da demantuju te tvrdnje.

Čarobnjaci na Floridi. Nema vođe Bredlija Bila, nema Bertansa, nema Hačimure. Da li je Spenser Dinvidi dostojan da preuzme ulogu glavnog čarobnjaka? Ako ne, mogu li Kaldvel-Poup ili Kuzma biti zečevi iz šešira? Poslednje i najbitnije, da li prvoplasirani tim Istoka uopšte može da koristi svoje trikove na ovom gostovanju? Ako je sudeći po nadimku njihovog današnjeg protivnika, magija je uvek naklonjena domaćima. Pred Kolom Entonijem i njegovim saigračima biće težak zadatak, pa čak i ako gore pomenuti igrači fale gostujućoj ekipi.

Pola sata nakon prethodna tri meča, startovaće duel između Toronta i Detroita. Ovaj meč bi veoma lako mogao da preraste u revolveraški obračun dva rukija. Na noge Reptorsima dolazi prvi pik sa ovogodišnjeg drafta, Kejd Kaningem. Već u prvim mečevima je imao šta da nam ponudi, ali danas će mu protivnik biti neko za koga su najveće zvezde već rekle mnogo pozitivnih stvari, a to je Skoti Barns. Neće se svakako njih dvojica naći danas u direktnom okršaju, ali će želja obojice da ostave bolji otisak od ovog drugog biti ogromna.

Klivlend protiv Boston. Obe strane u poslednje vreme pružaju više nego dobre partije. U ekipi Bostona se videla pozitivna reakcija nakon nešto sporijeg ulaska u sezonu, kao i usled nekih negativnih stvari iz same svlačionice. Kada se radi u ekipi Klivlenda, samo reči hvale za ove momke. Igraju iznad svih očekivanja od prvog dana nove sezone. Biće u oba sastava izostanaka, čak domaćin će biti u većem problemu sa odsutnim igračima, ali to ih neće sprečiti da  prirede sjajan meč večeras. Utakmica počinje u 2č posle ponoći.

Večerašnji program zatvaraju u gradu Anđela, domaći Los Anđeles Klipersi i ekipa Minesota Timbervulvsa. Minesota je sinoć u Stejlps Centru bila bolja od Lejkersa i napravila sjajnu uvertiru za večerašnji meč protiv Klipersa. Pokušaće gosti da potvrde brejk i odu iz Los Anđelesa sa maksimalnim učinkom. Na put će im stati, ove sezone sjajni Pol Džordž. O problemima u sastavu domaćina je suvišno govoriti, jer verovatno ni Tajron Lu ne zna kada je poslednji put imao komplet roster na raspolaganju. Kada se sve sabere i oduzme Klipersi se veoma dobro nose sa tim i kao što je već rečeno, daće sve od sebe da ostanu neporaženi na domaćem parketu.