NBANoLimits

Klivlend od -19 do pobede

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

14.11.2021 00:00
Klivlend od -19 do pobede
Klivlend od -19 do pobede

Darijus Garland je izveo dva slobodna bacanja na 9.4 sekunde do kraja, a Klivlend Kavalirsi su sa 19 poena zaostatka u trećoj četvrtini savladali Boston Seltikse sa 91-89 u subotu uveče.

Denis Šruder je imao priliku da iznudi produžetak za Boston, ali je promašio. Bilo je pet promena u vođstvu i sedam nerešenih rezultata u poslednjih sedam minuta utakmice, što dovljno govori koliko je kvalitetna odbrana bila na ovom meču.

„Ne postoji košarkaški razlog zašto smo trebali da pobedimo, ali postojao je kolektivni duh“, rekao je trener Kavalirsa, Džej Bi Bikerstaf. „Momentum je paklena stvar. Kada počnete da jašete tim talasom u bilo kom smeru, to menja igru.”

Seltiksi su ostvarili najveće vođstvo sa 72-53 na 3:05 do kraja treće deonice, ali su Kavalirsi odgovorili serijom 24-4 i poveli sa 77-76 na slobodna bacanja Rikija Rubija.

Garland je završio sa 22 poena i šest asistencija, novajlija Evan Mobli imao je 19 poena, 9 skokova i 3 blokade, a Rubio 16 poena i 7 asistencija. Klivlend je pobedio šest od poslednjih sedam utakmica i najbolje je počeo sezonu u poslednjih pet godina sa skorom 9-5.

„Ovde smo i više nismo pognuti“, rekao je Garland. „Imamo srce i nikada ne odustajemo.”.

Šruder je postigao 28 poena i doneo Bostonu prednost od 87-85 na 1:59 do kraja. Džejson Tejtum je postigao 21 poen, ali je šutirao samo 8 od 22 iz igre i trojke katastrofalnih 1 od 8.

Seltiksima je prekinut niz od dve pobede i nisu uspeli da pređu preko .500 po prvi put ove sezone. Robert Vilijams treći je sakupio 12 poena i 16 skokova, a Markus Smart je imao 8 asistencija i 5 ukradenih lopti, ali je postigao samo 2 poena uz šut iz igre 0-5.

 

Džaret Alen je imao 11 poena i 8 skokova, a Čedi Osman je sa klupe ubacio 9 poena za Klivlend uz jednu veoma značajnu ukradenu loptu i polaganje u samom finišu meča.

 

„Samo smo igrali u svlačionici jer je bila odlična utakmica“, rekao je Osman, široko se osmehujući. „Imamo najbolje navijače na svetu, čoveče. Večeras je bilo kao u plej-ofu. Atmosfera je bila neverovatna.”

Oba tima su dan ranije igrala utakmice. Šruder je dan ranije postigao rekordnih 38 poena kada je Boston pobedio NBA šampiona Milvoki sa 122-113 u produžetku, dok je Klivlend savladao Detroit sa 98-78.

“Moramo da igramo 48 minuta”, rekao je Šruder. „To je NBA, svi trče. Radi se o tome kako reagujete. Uradili su odličan posao.”