NBANoLimits

Lejkersi na krilima Dejvisa do pobede

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

15.11.2021 00:00
Lejkersi na krilima Dejvisa do pobede
Lejkersi na krilima Dejvisa do pobede

Entoni Dejvis je postigao 34 poena i upisao 15 skokova i 6 asistencija, te tako pomogao Los Anđeles Lejkersima da u nedelju savladaju San Antonio Sparse sa 114-106.

Talen Horton-Taker postigao je 17 poena u debiju sezone za Lejkerse, a Karmelo Entoni i Vejn Elington po 15 poena.

Lejkersi su pobedili u ukupno četiri utakmice ove sezone bez Džejmsa, jednu pobedu upisali su u produžecima rezultatom 125-121 u San Antoniju 26. oktobra. Dejvis je imao veliku utakmicu dva dana nakon što su Lejkersi izgubili 24 poena razlike u porazu kod kuće od Minesote, a Ol-star igrač je posle toga rekao da je učinak bio „sraman“ i da je timu nedostajalo truda u odlučujućoj trećoj četvrtini. Njegov trud u nedelju bio je veliki i zajednički napor celog tima je vodio svojim primerom.

„Želeo sam da izađem i dominiram u igri i učinim sve što mogu da pokrenem tim“, rekao je Dejvis. “To je vrsta energije koja nam je potrebna sa naše klupe, naših igrača.”

Dežonte Mari je upisao tripl-dabl za Sparse sa 22 poena uz 10 skokova i 10 asistencija. Keldon Džonson je postigao 24 poena. Marejev drugi tripl-dabl došao je u prethodnom susretu protiv Lejkersa.

San Antonio je izgubio peti put u poslednjih sedam utakmica, a susret protiv Klipersa ih očekuje u utorak uveče.

„Zaista sam bio zadovoljan njihovim trudom“, rekao je trener Sparsa, Greg Popović. „Previše izgubljenih lopti večeras protiv tih momaka, ali nismo popustili. Nastavili su da igraju, postaju sve bolji. Moraju da zadrže svoju energiju.”

Dejvis je postigao 19 poena u prvoj četvrtini pri šutu 8 od 10 i imao 27 poena na poluvremenu. Povratak Horton-Tuaker-a je takođe pomogao na energetskom nivou.

„Imamo snažno poverenje u tog mladića i šta on može da uradi na obe strane terena“, rekao je glavni trener Lejkersa, Frenk Vogel o Horton-Takeru. „Očigledno, kada budemo kompletni, imaćemo slatke muke pri izboru, ali on će biti veliki deo toga.”.

Sparsi su se približili pri rezultatu 105-103 na 2:41 nakon trojke Daga Mekdermota. Lejkersi su imali niz od 7-0 i preuzeli kontrolu, uz trojku Entonija na 1:46 za vođstvo od 110-103 i polaganje Rasela Vestbruka za prednost od 112-103.

Vestbruk je završio sa 14 poena, 11 skokova i 7 asistencija, dok je Malik Monk imao 16 poena.

„Jedan po jedan dan, to je sve što mogu da vam kažem“, rekao je Vestbruk na pitanje da li su Lejkersi blizu toga da postanu tim za koji su se nadali da će biti sa Džejmsovim povratkom. „Nadamo se da je tako, ali ćemo ići dan po dan i polako vraćati momke i preokrenuti stvari.“

Devin Vazel je dodao 19 poena i 7 skokova za San Antonio, a Tadeus Jang je na svom kontu imao 17 poena i 9 skokova.