NBANoLimits

Odbrana Niksa presudila Indijani

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

16.11.2021 00:00
Odbrana Niksa presudila Indijani
Odbrana Niksa presudila Indijani

Njujork Niksi očigledno ne mogu da izađu i loše forme, obzirom da se većina njihovih startera muči, to će morati da se uradi sa odbranom, baš onako kako oni vole. „Ovako dobijamo utakmice“, rekao je Ol-star, Džulijus Rendl.

Imanuel Kvikli je ušao sa klupe i postigao 16 poena, a Niksi su u četvrtoj četvrtini ograničili Indijana Pejserse na dva koša iz igre, te tako pobedili rezultatom 92-84, u ponedeljak uveče.

Kemba Voker je imao i 16 poena, ali nije igrao u četvrtoj četvrtini kada su se igrači sa klupe, a posebno odbrana, izborile za Njujork i novu pobedu. Derik Rouz je dodao 14 poena uz 7 asistencija i 4 skoka.

Niksi su prekinuli niz od tri poraza kod kuće savladavši Pejserse, a četvrta četvrtina im je donela pobedu granitnom odbranom i rezultatom 23-10.

„To je kao košarka u stilu devedesetih. Morate izaći i boriti se“, rekao je veteran, Taž Gibson. “To je kao plej-of utakmica na način na koji smo igrali večeras.”

Indijana je šutirala iz igre 2 za 20 u četvrtom periodu.

Malkolm Brogdon je postigao 22 poena, 8 skokova i 7 asistencija, dok je Domantas Sabonis je dodao 21 poen i 15 skokova, a Karis LeVert postigao 17 poena.

Niksi su zaostajali 74-69 posle tri četvrtine, pre nego što je Kvikli izjednačio sa prvih pet poena u četvrtoj deonici. Indijana se vratila na 82-79 pre nego što su Niksi krenuli u ofanzivu sa 8-0 serijom, a Kvikli je pogodio trojku pre nego što je Rouz dao polaganje, zatim i asistenciju za zakucavanje Bereta.

Pejsersi nisu dali nijedan koš nakon što je Brogdon pogodio poslednji šut iz igre na 7:06 do kraja.

„Njihova agresivnost nam je otežala posao. Mislim da smo izgledali lepo tokom utakmice, a imali smo i druge periodu koji nisu bili dobri, te nam je u par navrata isteklo vreme za napad“, rekao je trener Pejsersa, Rik Karlajl. „Medison Skver Garden može da se pretvori u ludo mesto, tako da moramo biti obazrivi u budućnosti kada igramo ovde”.

Indijana je igrala bez novajlija Krisa Duartea, koji je počinjao svaku utakmicu, zbog povrede desnog ramena.