NBANoLimits

Hjuston nanizao 12 poraza uzastopno

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

16.11.2021 00:00
Hjuston nanizao 12 poraza uzastopno
Hjuston nanizao 12 poraza uzastopno

Morant je imao 22 poena, 6 skokova i 6 asistencija, Džeren Džekson mlađi dodao je 18 poena, a Memfis Grizlisi su u ponedeljak uveče pobedili Hjuston sa 136-102, poslavši Roketse na 12. poraz uzastopno.

Dilion Bruks je završio sa 16 poena, a Kajl Anderson je dodao 15 poena pošto je Memfis prekinuo niz od tri poraza. 136 poena je rekord sezone za Grizlise. Bruks i drugi Grizliji kažu da obnovljena energija znači bolju odbranu.

„To nikada ne bi trebalo da izostane“, rekao je Bruks. „Energija svake utakmice, svakog dana na treningu. Energije nikada ne bi trebalo da nam nedostaje.”

Džejlen Grin je predvodio Roketse sa 15 poena, dok je Tejt dodao 14 poena i 9 skokova. Hjuston je ponovo bio loš u šutu iz igre sa samo 38%.

Nijedan tim nije ušao u ponedeljak uveče igrajući dobro. Memfis se mučio u svoje prethodne tri utakmice, svi gubeci sa dvocifrenom razlikom od Šarlota, Finiksa i Nju Orleansa. U međuvremenu, u poslednje četiri utakmice, Roketsi su gubili u proseku sa 14.3 poena po utakmici.

Nevolja se nastavila rano za Roketse, koji jednostavno nisu mogli da pariraju Grizlisima, iako je Memfis ranije imao problema sa izgubljenim loptama. Ali sa kojim god problemima se Memfis bavio, Roketsi su imali više. Roketsi su imali respektabilnih 44% šuta iz igre na poluvremenu, ali je Memfis bio na 56% i povećao prednost.

Serija od 20-0 u trećoj četvrtini, u sklopu kojeg je Memfis dobio Roketse sa 31-15, garantovao je da će se niz poraza Hjustona nastaviti još najmanje jednu utakmicu, pošto je vođstvo Grizlija dostiglo 40 u drugom poluvremenu.

„Osećam se kao da smo igrali sjajnu odbranu“, rekao je Morant. „Zadržali smo ih na malom broju poena. Očigledno je posebno dobro kada igramo čvrstu odbranu, što nam je potrebno da izađemo i pobedimo.”

Trener Rocketsa, Sajls, imao je sličan niz poraza prošle sezone, ali postoji razlika.

„Na početku smo sezone, pokušavamo da pronađemo sebe i da verujemo sebi“, rekao je trener Roketsa. „Poruka je ista. To je proces. To je rad, priprema, poverenje. Sve te stvari i poverenje da ćemo se izvući iz loše serije ako uradimo stvari na pravi način.”