NBANoLimits

Finiks na mišiće oteo pobedu Minesoti

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

16.11.2021 00:00
Finiks na mišiće oteo pobedu Minesoti
Finiks na mišiće oteo pobedu Minesoti

Kris Pol je postigao 19 od svojih 21 poena u četvrtoj četvrtini, Devin Buker je imao 29 poena, 5 skokova i 5 asistencija, a Finiks Sansi su u ponedeljak uveče pobedili Minesota Timbervulvse sa 99-96 za njihovu devetu uzastopnu pobedu.

Deandre Ajton je imao 22 poena i 12 skokova u povratku na teren, nakon što je propustio pet utakmica zbog problema sa povredom. Finiks je pobedio dan posle pobede u Hjustonu rezultatom 115-89.

“To je ružna utakmica, ali ne tako ružna ako pobedite”, rekao je Buker. „Teška, loša igra. Bilo je to čvrsta utakmica. Igrali su dobro. Na kraju smo to shvatili. Dakle, ovako je mnogo bolje kada se pobedi.”

Buker je pogodio jedno od dva slobodna bacanja na 16.1 sekundu do kraja i doveo Sanse u vođstvo od 98-96.

DiAnđelo Rasel iz Minesote je promašio za tri poena, a Entoni Edvards nije mogao da kontroliše ofanzivni skok. Buker je izveo još jedno slobodno bacanje i tako doneo pobedu Finiksu.

„Mislim da tu postoji faktor poverenja“, rekao je Pol. „Znamo kada želimo da napravimo faul. Znamo na kakve situacije želimo da idemo u nastavku. Mislim da su ovo neke od igara u kojima nam taj kontinuitet zaista pomaže.”

Karl-Entoni Tauns je imao 35 poena i 13 skokova za Minesotu, koja je izgubila osam od devet poslednjih utakmica. Rasel je postigao 22 poena, uključujući 11 u četvrtoj četvrtini.

„Oba tima pokušavaju da pronađu načine da pobede. Obe ekipe su pogađale, i to teške šuteve. Nije bilo lako. Večeras ima na šta da se ponosimo. Očigledno, to je razočaravajuće. Nismo izašli sa pobedom. Biću prvi koji će doći ovde i reći to, ali sam veoma zadovoljan energijom, trudom i upornošću sa kojom smo igrali.” rekao je Tauns.

Edvards i Tauns su dobili tehničke greške u rasponu od 16 sekundi. Zatim je Patrik Beverliju dosuđen faul pri pokušaju da uzme loptu od Bukera, navijači su počeli da skandiraju sudijama očigledno frustrirani suđenjem u korist ekipe Finiksa.

https://twitter.com/Suns/status/1460450375618613249

Nakon tehničke greške, Tauns je otišao do klupe i mahao rukama gore-dole, ohrabrujući publiku da pokaže svoje nezadovoljstvo povicima.

U međuvremenu, Sansi su počeli da pogađaju. Landri Šamet i Buker su pogodili trojke, a serija od 14-5 donela je Sansima prednost od sedam poena, što je njihova najveća razlika u utakmici koja im je na kraju donela pobedu.