NBANoLimits

Momci iz vetrovitog grada oduvali Lejkerse

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

16.11.2021 00:00
Momci iz vetrovitog grada oduvali Lejkerse
Momci iz vetrovitog grada oduvali Lejkerse

Demar DeRozan je postigao rekordnih 38 poena u sezoni, a Zek Lavin je dodao 26 poena uz 6 skokova i 6 asistencija u pobedi Čikago Bulsa nad Los Anđeles Lejkersima u ponedeljak uveče rezultatom 121-103.

Lonzo Bol je imao 27 poena, 8 asistencija i 7 skokova protiv svog bivšeg tima, dok su obećavajući Bulsi stigli do svoje četvrte pobede u pet utakmica. Čikago nije pobedio Lejkerse od novembra 2016. godine.

„Mislim da smo jedan od najboljih timova u NBA“, rekao je Bol. „Imamo još mnogo toga da poboljšamo i dug put je pred nama, ali mislim da se krećemo u pravom smeru.”.

DeRozan i Lavin su u prvom poluvremenu u Stejpls centru postigli 39 poena, pogodivši sedam trojki u dinamičnoj igri njih dvojice. DeRozan je nastavio gde je stao, nakon što je postigao 35 poena protiv Klipersa, samo što je večeras dao 38 Lejkersima koji nisu imali nikakav način da ga zaustave.

„Svake noći morate pronaći neku vrstu dodatne motivacije“, rekao je DeRozan, rodom iz Komptona. „Imamo nekoliko momaka koji su igrali ovde, neke koji su odavde. Samo imati taj dodatni motiv, ta energija da izađete tamo i da se takmičite, uvek je od koristi.”

DeRozan i Lejkersi su tokom leta imali pregovore, ali su Lejkersi na kraju otišli za Raselom Vestbrukom pre DeRozana.

Entoni Dejvis je imao 20 poena i 6 skokova pre nego što ga je sudija Skot Vol izbacio na 2:20 do kraja treće četvrtine. Lejkersi su već bili na dobrom putu do četvrtog poraza u poslednjih sedam utakmica bez Lebrona Džejmsa, koji je van terena zbog problema sa mišićima stomaka.

„Kada izađete bez Džejmsa, uvek znate da morate da igrate čvrsto i da nadoknadite zaostatak ,“ rekao je Talen Horton-Taker, koji je imao rekordnih 28 poena protiv tima iz svog rodnog grada. „Svi moramo da podignemo naše igre na novi nivo.”. završio je Taker.