NBANoLimits

Prva pobeda Petra Božića na klupi Ostin Sparsa

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

16.11.2021 00:00
Prva pobeda Petra Božića na klupi Ostin Sparsa
Prva pobeda Petra Božića na klupi Ostin Sparsa

Srpski trener zabeležio je svoju prvu pobedu kao trener razvojnog tima San Antonio Sparsa, Ostin Sparsa. U drugoj utakmici sezone razvojne lige, njegov tim je bio uspešniji od ekipe Sijudad Meksika rezultatom 112:110.

Ostin Sparsi su bili u rezultatskom zaostatku tokom celog meča i u jednom trenutku su zaostajali 15 poena za protivnikom. Međutim, uspeli su da prebrode krizu i na kraju slave prvu pobedu nakon početnog poraza od Rio Grandea.

U pobedničkom timu najefikasniji je bio Džoš Primo sa 28 poena, pratio ga je Džo Vikamp sa 24, a 20 je ubacio Devonte Kakok. Kakok je imao polaganje za pobedu u poslednjem minutu kojim je svom timu doneo prvi trijumf u sezoni.

Nakon meča igrači su obeležili pobedu polivanjem Božića u svlačionici. Nadamo se da je ovo jedan uspešan početak trenerske karijere i da će vremenom doći i do stručnog štaba legendardnog Grega Popoviča. Božić je u Ostin Sparsima od 2017.godine gde je obavljao ulogu pomoćnog trenera, a ovo mu je prva sezona u kojoj je glavni trener ekipe otkada je u NBA ligi.