NBANoLimits

Voriorsi u Klivlendu, Jokić na Filu, borba za vrh istoka

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

18.11.2021 00:00
Voriorsi u Klivlendu, Jokić na Filu, borba za vrh istoka
Voriorsi u Klivlendu, Jokić na Filu, borba za vrh istoka

Predstojeće veče NBA lige donosi nam neke veoma zanimljive utakmice, duele koji će promeniti raspored na čelu istočne konferencije, a takođe i podsećanje na nekadašnja finala i dominaciju Golden Stejt Voriorsa i Klivlend Kavalirsa.

Prvi meč na večerašnjem programu počinje od 01:30 po našem vremenu, a imaćemo priliku da gledamo borbu nekadašnjih finalista, Klivlenda i Golden Stejta.

Kavalirsi dočekuju trenutno najbolji tim lige u poprilično dobrom rezultatskom raspoloženju, s obzirom da imaju iznenađujuće dobar skor (9-7). Ipak, već uveliko se nižu problemi sa povredama u taboru Klivlenda, pa tako večeras nećemo gledati Kolina Sekstona, Evana Moblija, Džereta Alena, Kevina Lava i Laurija Markanena.

U taboru ekipe Stiva Kera pored sada već standardnih Vajzmena i Tompsona, nema ni Andre Igudale, dok je sada upitan i Stef Kari zbog udarca koji je dobio u utakmici protiv Bruklina.

U isto vreme pored ove počeće i utakmica dva tima koja su trenutno među najboljima na istočnoj konferenciji. Koplja će ukrstiti Majami Hit i Vašington Vizardsi na Floridi.

Vrelina će pokušati da ostane na pobedničkom koloseku od tri uzastopne pobede, dok će ekipa iz glavnog grada Sjedinjenih Američkih Država pokušati da se vrati na isti, nakon što su doživeli poraz od Šarlota posle više od dve nedelje.

Što se tiče “injury report-a” sa ove utakmice, situacija je sledeća:

Pola sata kasnije počeće meč dve ekipe koje su trenutno u poprilično lošoj formi.

Domaćini Minesota Timbervulvsi posle solidnog starta na poslednjih deset utakmica slavili su samo dva puta, a najčudnije od svega je što se to dešava kada su konačno kompletni.

Gostujući tim na ovom meču, San Antonio Sparsi, na poslednjih deset duela upisali su pobedu više od svog večerašnjeg protivnika (trenutan skor 4-10), a takođe bez preteranih izostanaka na bilo kojoj od utakmica.

Što se tiče istih sa ove utakmice, Sparsi su samo bez Peltla, ako ne računamo Zeka Kolinsa koji se ne seća kada je odigrao poslednju utakmicu i Džoka Lendejla koji je u karantinu.

Isti termin (02:00) za nas je spremio i jednu od najatraktivnijih utakmica večeri kada će Memfis Grizlisi dočekati Los Anđeles Kliperse.

Domaćin na ovoj utakmici predvođen Dža Morentom varira od početka sezone i čini se da su jedna od mnogih ekipa koje i dalje nisu pronašle ritam.

Sa druge strane, osakaćeni Klipersi melju sve pred sobom u poslednje dve nedelje. Početak sezone igrački gledano takođe je bio dobar za ekipu Doka Riversa, ali su ipak uz nesrećne poraze sezonu krenuli sa 0-2. Međutim, ohladili su glave i ubrzo krenuli da vezuju pobede.

Memfis je trenutno na skoru 7-7, dok su Klipersi bez glavne zvezde Kavaja Lenarda, a takođe i Markusa Morisa i Serža Ibake na “žilavih” 9-5 vođeni fantastičnim Polom Džordžom.

Od 03:00 po našem vremenu selimo se u Solt Lejk Siti i Kolorado gde nas čekaju poslednje dve utakmice večeri.

Džezeri na svom terenu dočekuju Toronto Reptorse dok će naš Nikola Jokić pokušati da savlada žilavu Filadelfiju koja uz sve probleme uspeva da se održi u životu i iz senke bude blizu vrha istoka.

Juta u poslednje vreme takođe igra slabije u serijama od jedne pobede, pa dva poraza. Tako je već desetak dana i ako je verovati toj statistici, večeras bi Reptorsi mogli imati skroz solidne šanse za pobedu na strani.

Domaćin je bez preteranih problema sa povredama, dok je o tim mukama suvišno i pričati kada su u pitanju gosti. Toronto od početka sezone ima ogromnih problema sa povredama, a na večerašnjem meču za njih neće nastupati Anunobi, Ačiuva i Bušer.

Jokić će biti bez pomoći Mareja i Portera, dok je Vil Barton upitan. Sa druge strane, Fila se od bitnijih standardno snalazi bez Bena Simonsa i sada Džoela Embida koji je u KOVID protokolima. Takođe, Tajbul i Grin neće moći da pomognu svojoj ekipi.

U poslednjih deset utakmica ove dve ekipe rezultat je 5:5.