NBANoLimits

Nova bitka Dalasa i Klipersa, Voriorsi traže nastavak serije

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

21.11.2021 00:00
Nova bitka Dalasa i Klipersa, Voriorsi traže nastavak serije
Nova bitka Dalasa i Klipersa, Voriorsi traže nastavak serije

Malo po malo i stigli smo do skoro prve četvrtine sezone koja za sada ispunjava očekivanja, a isto očekujemo i od ove večeri.

Pred nama je veoma zanimljiva noć u NBA ligi. Gledaćemo duele timova koji gađaju ili se potajno nadaju borbi za sam vrh.

Prvi od mečeva održaće se od 21:30 po našem vremenu gde će se Luka Dončić ponovo sastati sa “starim prijateljima”.

Posle sedam uzastopnih pobeda, Klipersi (9-7) su iznenada izgubili tri od poslednja četiri meča i večeras će protiv velikog rivala pokušati da se vrate u pobednički kolosek.

Dalas (9-6) za sada ne uspeva da se snađe bez svog najboljeg igrača Luke Dončića koji je u poslednje dve utakmice odsustvovao zbog povrede skočnog zgloba, a odluka da li će se večeras vratiti u tim, biće doneta pred samu utakmicu.

Ova utakmica biće prvi susret dve ekipe u novoj sezoni, posle žestoke serije u prošlogodišnjem plej-ofu kada je Klipersima trebalo sedam utakmica da preskoče fenomenalnog Dončića.

U toj seriji Luka je beležio 36 poena, deset asistencija i osam skokova u proseku.

Serija gostovanja Lejkersa (8-9) nastaviće se večeras u Detroitu (4-11) kada će ekipa iz Los Anđelesa predvođena Lebronom konačno pokušati da uđe u seriju pobeda posle očajnog početka sezone.

Lejkersi su treći tim u ligi po broju postignutih poena (u proseku daju 113), dok Pistonsi dopuštaju svojim protivnicima da prosečno pogađaju u ogromnim procentima (skoro 50%), što je najveći dozvoljeni procenat u ligi.

Svakako je ovo statistika koja može biti prevaga na ovoj utakmici, a videćemo da li će Džejms i kompanija to iskoristiti.

U verovatno derbiju večeri od 02:00 posle ponoći Bulsi (11-5) će dočekati ekipu Toma Tibodoa (9-7).

Derozan, Lavin i družina vraćaju se kući posle pet utakmica i po drugi put ove sezone sastaće se protiv Njujorka.

Iako su Niksi slavili u prvoj ovosezonskoj utakmici ove dve ekipe, novembar mesec nije baš najbolji za ovu ekipu pošto su trenutno na skoru 4-6. Da li će se od večeras vratiti na stari put ili ćemo gledati osvetu Čikaga, saznaćemo večeras u navedenom vremenu.

U ovom trenutku, Bulsi su na deobi trećeg mesta istoka, dok su Niksi dva mesta iza.

Takođe jedan od najboljih večerašnjih mečeva će nam u istom terminu kao i prošli meč, nadamo se, prirediti akteri prošlogodišnjeg finala zapada.

Finiks (12-3) će pokušati da produži seriju od 11 pobeda protiv Denvera (9-7) koji se ne nalazi u baš sjajnoj situaciji pošto trenutno igraju bez sva tri najbolja igrača.

Iako postoje šanse da će Nikola Jokić zaigrati pošto je i dalje upitan, pitanje je koliko će Nagetsi želeti da rizikuju pošto je i dalje rani deo sezone.

Od bitnijih igrača Finiks će u večerašnjem meču jedino biti “oštećen” za Frenka Kaminskog.

Iznenađujuće najbolja ekipa dosadašnjeg dela sezone Golden Stejt Voriorsi (14-2) dočekuju Toronto Reptorse (8-9) koji polako ali sigurno sklapaju ekipu nakon što su osakaćeni počeli sezonu.

Iako svi očekuju laku pobedu Voriorsa, činjenica je da nikad ne treba otpisivati ekipu koja u svom rosteru i dalje ima određene šampionske igrače.

Reptorsi su svakako uvek takmičarski nastrojeni i sigurno se neće predati pre meča.

O ekipi Stiva Kera nema potrebe mnogo trošiti reči. Trenutno najbolja ekipa i napadački i defanzivno, večeras će verovatno prvenstveno odbranom pokušati da “slomi” mlade igrače poput Skotija Barnsa i Gerija Trenta mlađeg.

Što se tiče zdravstvenog biltena, za Voriorse su upitni Geri Pejton mlađi, Bjelica i Oto Porter mlađi, Kari se vraća u ekipu, dok Igudala neće nastupati.

Što se tiče Toronta upitan je samo Ou Dži Anunobi.