NBANoLimits

Mark Gasol nastavlja karijeru u Đironi!

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

26.11.2021 00:00
Mark Gasol nastavlja karijeru u Đironi!
Mark Gasol nastavlja karijeru u Đironi!

Kao što se prethodnih dana moglo i naslutiti, Mark Gasol karijeru nastavlja u Đironi. U njoj će nastupati do kraja sezone i pored toga uporedo obavljati i ulogu predsednika tog kluba.

Pre nekoliko dana, putem zvaničnog Tviter naloge ekipe objavljeno je da Mark Gasol ima važno saopštenje u četvrtak za sve fanove ovog kluba. Tu se već moglo naslutiti o čemu je reč, tako da je sinoć na maloj svečanosti u “Fontajau” dvorani zvanično objavljeno da će Gasol nastupati za Đironu do kraja sezone.

Gasol je na početku svoje karijere nastupao za tim “GB Girona”, međutim on je 2013. godine ugašen. Odmah naredne godine, Mark je ponovo osnovao ekipu pod nazivom “Basquet Girona” i od tada je presednik kluba. Trenutno se njegov tim takmiči u drugoj španskoj ligi i nakon 2 početna trijumfa imaju 7 poraza u nizu i nalaze se na 15. mestu. Nema sumnje da će dodatak Gasola dodatno povećati šanse Đirone da možda već ove sezone se plasira u ACB ligu.

Biran je kao 48. izbor na draftu od strane Memfisa i tamo je proveo 11 sezona. Nakon toga, prešao je u Toronto i tamo osvojio jedini šampionski prsten 2019. godine. Prošlu sezonu je nastupao u dresu Los Anđeles Lejkersa, međutim nije ostavio veći trag i na kraju ove sezone je trejdovan u Memfis, a nedugo zatim i otpušten od strane njih. Tokom svoje bogate karijere bio je 4 puta učesnik Ol Stara i najbolji defanzivac lige.

Sudeći po ovom transferu, Gasolova priča u NBA ligi se završila. Tokom svoje karijere prosečno je beležio 14 poena po meču, 7.6 skokova i 3.4 asistencije.