NBANoLimits

"Možemo da osvojimo titulu!"

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

29.11.2021 00:00
"Možemo da osvojimo titulu!"
"Možemo da osvojimo titulu!"

Sve je bliži povratak Kleja Tompsona na parket. Sve je aktivniji i napokon je odradio prvi ceo trening sa ekipom još od pucanja ahilove tetive na desnoj nozi u novembru prošle godine.

Nakon odrađenog treninga, odgovarao je na brojna pitanja novinara. Na pitanje kako se oseća nakon što je konačno odradio kompletan trening sa ekipom,rekao je:

“Teško je opisati rečima koliko sam zahvalan što sam opet u stanju da igram košarku. Osećam se sjajno. Ponovo pogađam šuteve, igram odličnu odbranu. Nezgodno je ipak što ovo sve trening i pitanje je koliko ću moći da izdržim kada izađem na parket, ali to je sve odgovornost koju jedan NBA igrač mora da nosi sa sobom. Biće teško i definitivno treba vremena dok opet pronađem svoj ritam.”

Smatra da će postepeno da se vrati i pronađe svoju prepoznatljivu formu pre povrede:

“Plan je da se postepeno uvodim u formu. U početku ćemo gledati da igram minimum 4 minuta po četvrtini i vremenom povećavati taj broj minuta. Nadam se da ću kroz mesec dana biti u stanju da igram i celu četvrtinu. Želim da kada se vratim ne budem senka igrača pre povrede, već da nastavim na nivou na kojem sam bio.”

O odličnom startu Golden Stejta i svojim saigračima imao je da kaže sledeće:

“Učinak od 15 pobeda i 2 poraza je nestvaran. Sumnjam da su i najveći stručnjaci mislili da ćemo ovako dobro početi sezonu. Ja u to nisam sumnjao budući da imam puno poverenja u ove momke i zaista sam ponosan na način na koji igraju. Veoma sam inspirisan kada znam da idem na trening sa momcima koji su deo najboljeg tima u ligi trenutno.”

Smatra da ukoliko nastave u ovakvom ritmu tokom sezone, ističu ozbiljnu kandidaturu za titulu:

“Definitvno možemo do titule. Sjajan start sezone je jedan od pokazatelja toga. Naša odbrana i naš napad su među 3 najbolja tima u ligi. Sve to bez mene, budući da se ja još uvek nisam vratio na teren. Razmislite o tome, zaista razmislite o tome.”

Nakon ovog intervjuaa, Voriorsi u zabeležili još tri pobede i time dodatno učvrstili prvo mesto na tabeli Zapadne konferencije. Trenutno imaju učinak od 18 pobeda i 2 poraza, a sinoć su rutinski rešili gostovanje Los Anđeles Klipersima i zabeležili prvu pobedu tamo još od odlaska Kevina Durenta.

Najnovije informacije kažu da je Tompson prebačen u filijalu Santa Kruz Voriorse gde će kroz nekoliko utakmica u “G ligi” pokušati da što spremniji dočeka povratak na terene NBA lige.