NBANoLimits

Ajzea Tomas uskoro u Evropi?

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

30.11.2021 00:00
Ajzea Tomas uskoro u Evropi?
Ajzea Tomas uskoro u Evropi?

Ajzea Tomas je bez ekipe od aprila ove godine kada je bio na ugovoru od 10 dana sa Nju Orleansom. Nakon toga, nijedan tim se još uvek nije zainteresovao za usluge omalenog plejmejkera koji je u prošlosti žario i palio u dresu Bostona, iako nam se svima čini kao da je prošla večnost.

Prošlog vikenda nastupao je za Sjedinjene Američke Države u okviru kvalifikacija za Svetsko prvenstvo 2023. godine i ubacio 21 poen u pobedi nad Kubom 95:90 uključujući i trojku koja je prelomila meč na 13.3 sekunde do kraja.

Nakon meča upitan o daljim planovima za svoju karijeru, rekao je sledeće:

“Volim da igram košarku. Glavni cilj je ponovo igrati u NBA ligi. Međutim, ako u jednom trenutku NBA više ne bude opcija, razmatrao bih igranje u inostranstvu. Volim da se takmičim i da igram.”

Videćemo da li će doći do neke ponude, ali svakako da bi bilo izvanredno videti Tomasa u evropskoj košarci budući da svakako ima još mnogo toga da ponudi. Sve više igrači koji ne uspeju da nađu adekvatni angažman u NBA ligi svoju novu “kuću” traže u Evropi, među njima najupečatljivija su imena Keneta Farida, OJ Meja, Jogija Farela i Dvejna Bejkona.

Da li se Tomasu smeši ista sudbina ili njegovo vreme u NBA ligi još uvek nije gotovo?