NBANoLimits

Ariza trenirao, Nana nema do naredne godine

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

07.12.2021 00:00
Ariza trenirao, Nana nema do naredne godine
Ariza trenirao, Nana nema do naredne godine

Značajna “pojačanja” čekaju Lejkersi u nastavku sezone. Problem tima ove godine je definitivno defanzivna strana terena, u tom segmenu nisu ni blizu nivoa iz prethodne dve sezone. Iako su napravili sitne korake u pravom pravcu, Lejkersi su tek 14. što se defanzivnog rejtinga tiče (broj primljenih poena na 100 poseda u proseku) iako su prošle sezone bili ubedljivo najbolja odbrana lige.

Trebalo bi da u tome pomogne Trevor Ariza. Polivalentno krilo, igrač koji može da čuva više pozicija u odbrani, počeo je da trenira sa ekipom. Ariza je, po rečima Frenka Vogela, počeo da učestvuje u takmičarskim delovima treninga, ali trebaće mu još vremena da ojača zglob.

Što se najvećeg pojačanja Lejkersa na tržištu slobodnih igrača, Kendrika Nana tiče, Vogel je izjavio da on najverovatnije neće igrati u 2021. godini. Nan je prošlog leta potpisao dvogodišnji ugovor sa Jezerašima, vredan 10M$, a prošle sezone je u dresu Majamija beležio 14.6 poena i 2.6 asistencija. Plejmejker Jezeraša nije ni debitovao za tim, nakon što je neposredno pred početak sezone dobio jak udarac u koleno posledica kojeg je koštana modrica, koja je i dalje pristuna.