NBANoLimits

Stižu pojačanja Netsima

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

17.12.2021 00:00
Stižu pojačanja Netsima
Stižu pojačanja Netsima

Nakon silnih izostanaka i čak 7 igrača u kovid protokolima, pored već duže odsutnih Kajrija Irvinga i Džoa Herisa, Netsi su odlučili da su pojačanja neophodna.

U pitanju su NBA “veterani”, momci sa ozbiljnim iskustvom igranja u ligi – Lengston Galovej, Džejms Enis i Šakil Herison. Galovej je čak stigao da debituje sinoć.

Bruklinu je bilo dostupno 5 “hardship” izuzetaka, koji se dobijaju na osnovu broja povređenih igrača. To su u principu momci na desetodnevnim ugovorima, ali će svaki od njih Netse papreno koštati. Iako će sami igrači zaraditi tačno 128.709$, njihov ugovor će Bruklin koštati preko 500.000$.

U protekla dva meča rotacija tima bila je baš tanka, a gro su činili rukiji i momci na dvosmernim ugovorima. Ukoliko želite da se dodatno upoznate sa pojačanjima Netsa pojedinačno, nastavak teksta je za vas.

Galovej je u ligu ušao kao igrač Njujork Niksa. Nastupao je primarno za razvojni tim, da bi potom potpisao ugovor sa maternjim timom. U istoj sezoni beležio je i najveći broj poena u karijeri, 11.8 u proseku.

Najbolju sezonu ipak, solidni bek odigrao je u sezoni 2019/20, kada je u dresu Pistonsa beležio 10.3 poena u proseku, ali šutirajući 44% iz igre i čak 40% za 3 poena. To mu je zaradilo ugovor u Finiks Sansima, ali se nije naigrao u timu koji je išao do finala NBA lige.

Za igrača koji nije draftovan, uspeo je da napravi solidnu karijeru i zaradi ogroman novac. Za sedam sezona u ligi inkasirao je preko 29M$, računajući ovaj desetodnevni ugovor.

Netsi će u njemu tražiti stabilan šut za 3 poena, a Galovej donosi i određene kvalitete sekundardnog plejmejkera.

Enis je momak koji je najčešće pominjan kao igrač koji je nepravedno zapostavljen od strane timova lige ove sezone, što se ugovora tiče. Međutim, dobija sada šansu u dresu Bruklina da pokaže da zaslužuje dugoročniji ugovor, makar do kraja sezone.

Džejms je u ligi od 2014. godine, odigrao je 388 utakmica regularne sezone, za 7 različitih timova. Prošle sezone nastupao je za Orlandu i u proseku beležio 8.4 poena i 4 skoka, uz odličnih 43% za 3 poena.

Generalno, Enisove odlike su polivalentnost na krilu i nenametljivost u napadu. Pravo “3&D” krilo. Kroz karijeru je stigao od igrača koji je imao problema sa šutem spolja, do pomenutih procenata za 3 poena, a tokom svojih sedam sezona u ligi šutira respektabilnih 36% van linije 7.24m.

https://youtu.be/seUBACjy9_8

Veliki deo svoje karijere Herison je proveo u razvojnoj ligi, ali je uspeo da upiše i 173 utakmice u NBA, igrajući za Finiks, Čikago, Jutu i prošle sezone Denver.

I igrao je odlično Herison u svojoj ulozi u dresu Nagetsa. Nekoliko puta odličnom odbranom uspeo da promeni momentum na stranu svog tima. U pitanju je upravo defanzivni specijalista na poziciji plejmejkera.

Ofanzivno nije veliki kreativac, ali takođe nije ni igrač koji će preterano remetiti ritam tima, solidan igrač koji retko gubi lopte. Problem je u šutu za 3 poena, u koji nema poverenja, ali ima izuzetan prvi korak i kada se otvori prostor može da ode do samog koša.

U dresu Čikaga je u sezonama 18/19 i 19/20 znao da iskoristi i ofanzivno taj prostor kada su se određeni igrači Bulsa borili sa povredama, te je u par navrata išao i na preko 20 poena.

https://www.youtube.com/watch?v=9UwB-BWu07E&feature=emb_title