NBANoLimits

Pet idealnih pojačanja za Nagetse

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

01.07.2023 00:00
Pet idealnih pojačanja za Nagetse
Pet idealnih pojačanja za Nagetse

Džerami Grent. Eron Gordon. Brus Braun. Dođite i obogatite se.

Ovo je moto i priča koju uprava Denvera treba da “proda” svi kvalitetnim slobodnim igračima koji možda imaju i veće ponude od minimalca, zbog čega bi trebali da žrtvuju par miliona ili par stotina hiljada, kako bi u budućnosti zaradili višestruko više.

Svi pomenuti su napravili ozbiljne milione igrajući u sistemu i sportskoj kulturi Denver Nagetsa.

Kako tim iz Kolorada ima samo minimalac dostupan za igrače van svog sastava, mi ćemo pogledati pet, po našem mišljenju najboljih rešenja što se tiče slobodnih igrača koji bi mogli da pristanu da igraju za tu cifru.

Želim da napomenem da ni za jednog od ovih igrača nisam pročitao da je u planovima Denvera, kako ne bi čitaoci stvarali pogrešnu sliku, ovo je samo lista igrača koje ja vidim kao veoma dobre solucije.

Ko je sledeći “Brus Braun”?

Džok Lendejl (Jock Landale)

Centar, visok 211cm i težak 116kg, igrao je protiv Denvera u plej-ofu za ekipu Finiksa.

Možda i jedan od igrača koji je Jokiću u igri 1 na 1 zadavao najviše problema (iako nije uspeo da napravi nikakav problem) Lendejl je čini se igrao i iznad svojih mogućnosti, nije se predao, borio se kao lav u svakom posedu i to je za svaku pohvalu.

Odličan na skoku na obe strane terena predstavljao bi pravo pojačanje rezervnoj petorci Nagetsa u tom pogledu, koja je pogotovo tokom regularnog dela sezone imala puno problema da završi protivnički posed defanzivnim skokom.

Mislim da bi Lendejl u sistemu Denvera mogao u ograničenim minutima da glumi Jokića i u napadu, kako se način igre ne bi menjao. Nema naravno Džok te uglove i viziju na tom nivou, ali može da pogodi igrače koji utrčavaju i ima pristojan košarkaški IQ.

Tori Kreg (Torrey Craig)

Dobri stari Tori. Sada već tridesetrogodišnjak, Kreg je otkrovenje Tima Konelija i skauting službe Denver Nagetsa.

Igrao je za ozbiljne ekipe po odlasku iz Nagetsa, ekipe šampionskog kalibra i nosi ozbiljno iskustvo sa sobom.

Veliki radnik koji je do ličnog maksimuma čini mi se usavršio svoju rolu, pre svega u šutu spolja. Nema sumnje da je jedan od potcenjenijih defanzivaca lige, sa rasponom ruku od fantastičnih 213cm.

Kalvin But je od dolaska na mesto generalnog menadžera Nagetsa kao apsolutni prioritet stavio odbranu, visinu i dužinu na svakoj poziciji.

Kreg po štiklira sve ove zahteve.

https://www.youtube.com/watch?v=5tdLJtxPTVY&pp=ygUMdG9ycmV5IGNyYWln

Derik Džouns mlađi (Derrick Jones Jr.)

Jedna od mojih ličnih želja, iz prostog razloga što mislim da bi viđali bar jedan bolestan alej-up po utakmici u režiji Jokić-DJJ, ali mislim da Džouns i pored atrakcije donosi određene kvalitete koje Nagetsi traže.

Izuzetno dugačak, kao i Kreg na nekih 213cm, iako je niži 7-8 cm, Džouns je u Majamiju bio u službi napasti na perimetru, pre svega u situacijama kada igraju zonu.

Kada vidite čoveka koji toliko raširi ruke u samom špicu odbrane, već je teže protivničkom timu da vidi neke linije dodavanja i dovoljna da bar malo ometa. Da ne pričamo o strani pomoći i situacijama kada treba zaštititi reket.

Džouns bi mogao da pokupi sve minute na poziciji krilnog centra kada Gordona nema na parketu, da pritom možda da i koji minut odmora više Eronu koji je “poginuo” u prošoj sezoni i plej-ofu, redovno čuvao najbolja protivnička krila i verovatno potrošio najviše energije od svih igrača Nagetsa.

Džejlen Mekdenijels (Jalen McDaniels)

O, da. “Drugi” Mekdenijels, značajno nepoznatiji od braće slobodan je igrač i ima sve kvalitete da bude ozbiljno pojačanje Denver Nagetsa. Džejlen je po mom mišljenju bio čak i bolji koledž igrač od svog brata, ali je ovo definitivno slučaj o kom redovno pričamo – mnogo je bitno u kakvu situaciju zapadnete.

Taman kada je počeo da se probija u rotaciji Hornetsa, stariji Mekdenijels je kao potencijalno bitan šraf ozbiljnog plej-of tima razmenjen u Filadelfiju. Kao što to obično biva u timovima koji nisu baš dobro vođeni, Mekdenijels nije dobio ni blizu dovoljno prilike da pokaže šta ume.

Džejlen nije ni blizu perfektan šuter za tri poena, ali je poprilično radio na tom segmentu. Ume pomalo da spusti loptu na parket i da pronađe pravo rešenje, ume da postigne pogodak, ali bi njegov najveći doprinos bio na defanzivnoj strani terena. Denver bi ponovo dobio jednog paklenog defanzivca, nekoga ko definitivno može da doprinese i protiv najboljih igrača lige na tom delu terena.

Mekdenijels je visok 206 i ima raspon ruku od 215 cm, što bi se reklo, krpio bi gomilu stvari u defanzivi. Izuzetno mobilan i skočan.

Džastis Vinslou (Justise Winslow)

Ne voli ga veliki broj ljudi, ali ja obožavam Džastisa Vinsloua. Mislim da ima “glavu”, ima visok IQ, a to su igrači koji meni lako prirastu uz srce.

Džastisova karijera je značajno usporena povredama, mislim da je već sada trebao da napravi mnogo više, ali isto tako mislim da tek ulazi u najbolje godine.

Takođe, najbitniji faktor, mislim da je on od svih igrača na tržištu slobodnih najidealniji da popuni rupu i preuzme ulogu Brusa Brauna.

Izuzetno snažno krilo koje može i treba da igra kao plejmejker i tako predvodi rezervnu petorku. Kao i Braun, kroz karijeru ga prati ta boljka slabijeg šuta spolja, ali ako je Braun mogao da napravi ovoliki iskorak u tom pogledu, ne vidim zašto Vinslou ne bi popeo svoje procente bar na neki pristojan nivo.

Koga vi vidite kao idealno pojačanje za Denver? Razmislite pa nam pišite u komentarima na objavi, na društevnim mrežama.

Ukoliko ne znate ko je od slobodnih igrača još uvek dostupan, možete iskoristiti našu listu ovde.