NBANoLimits

Megdan Pelikansa i Kingsa. Ko će na Oklahomu?

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

19.04.2024 00:00
Megdan Pelikansa i Kingsa. Ko će na Oklahomu?
Megdan Pelikansa i Kingsa. Ko će na Oklahomu?

Večeras je na programu ,,finale” Zapadne konferencije plej-ina, u kome se sastaju Nju Orelans Pelikansi i Sakramento Kingsi.

Kingsi, koji su regularni deo sezone završili na devetoj poziciji Zapada, preslišali Stefa Karija i Golden Stejt Voriorse i izborili odlučujući meč za plasman u doigravanje.

Sa druge strane, Pelikansi su u neizvesnoj završnici izgubili od Lejkersa, ali imaće večeras domaća ekipa ,,popravni”, odnosno novu šansu da izbore plej-of.

Obe ekipe su oslabljene večeras, ali definitivno će ekipa iz Luizijane biti u mnogo većem problemu, jer će nastupiti bez svog najboljeg igrača.

Sakramento i Nju Orleans su, računajući i NBA Kup, ove sezone odigrali pet međusobnih susreta, a posebno je zanimljivo to da su Pelikansi slavili svaki put sa čak 19 poena razlike u proseku!

Na pomenutim mečevima prosečno je postizano 237,2 poena, od čega su Kingsi ubacili 109, a Pelikani čak 128,2 poena u proseku.

Poeni u proseku igrača Nju Orleansa u međusobnim susretima:

• Si Džej Mekolum – 26 poena
• Brendon Ingram – 24,8 poena
• Zajon Vilijamson – 23 poena
• Trej Marfi – 18 poena
• Jonas Valančijunas – 14,2 poena
• Herbert Džons – 12,4 poena
• Džordan Hokins – 11,3 poena
• Hoze Alvarado – 9,5 poena

Poeni u proseku igrača Sakramenta u međusobnim susretima:

• Dieron Foks – 21,2 poena

• Domantas Sabonis – 18,8 poena
• Herison Barns – 14,8 poena
• Kevin Huerter – 11,8 poena
• Kigan Mari – 11,5 poena
• Malik Monk – 11,3 poena
• Kion Elis – 7,7 poena

Pelikansi će večeras imati ozbiljan problem u vidu izostanka svog najboljeg igrača, Zajona Vilijamsona.

Zajon je odigrao sjajno protiv Lejkersa, postigao je čak 40 poena, ali se, nažalost, povredio na nešto više od tri minuta do kraja meča, kada je napustio teren držeći se za zadnju ložu.

Pelikansi ove sezone imaju skor od 7 pobeda i 5 poraza bez Zajona, što znači da će, uz određene promene u sastavu, umeti da se suprotstave svom večerašnjem protivniku.

Nosioci lopte – Si Džej Mekolum, Hoze Alvarado,, Džordan Hokins

Krila – Brendon Ingram, Herbert Džons, Trej Marfi, Dajson Denijels

Centri – Jonas Valančijunas, Leri Nens mlađi, Kodi Zeler

Kada pogledamo na sastav ekipe, deluje da će Si Džej Mekolum poneti ogroman teret večeras, kome će morati da se priključe najiskusniji Brendon Ingram i Jonas Valančijunas i preuzmu deo tog tereta.

Kao što smo i pominjali pred duel Sakramenta i Golden Stejta, iako se nije pokazalo u tom meču, Malik Monk će mnogo nedostajati svojoj ekipi, osim ako Kigan Mari, kao što smo predvideli, ne iskoči i večeras sa svojom sjajnom partijom. Dakle, Kingsi su pred ovaj susret slabiji za Monka, kao i Hertera, koji je završio sa košarkom za ovu sezonu.

Nosioci lopte – Dieron Foks, Kion Elis, Devion Mičel

Krila – Herison Barns, Kigan Mari, Trej Lajls, Saša Vezenkov

Centri – Domantas Sabonis, Aleks Len, Džavel Mekgi

Ozbiljno su Kingsi izgledali protiv Voriorsa, posebno defanzivno, što može izuzetno da raduje trenera Brauna.

Kao što smo i pominjali, ekipa Nju Orleansa je veoma oslabljena pred večerašnji susret. Sigurno je da imaju Pelikani čemu da se nadaju, ali će Mekolum i Ingram, od kojih se najviše očekuje, morati u napadu biti tačni kao sat, dok se na drugom delu terena očekuje da Džons, Alvorado i Marfi pokažu da su igrači za plej-of.

Sa druge strane, Kingsi, koji imaju iskusnijeg trenera u odnosu na rivala, se uzdaju u trio Foks, Barns, Sabonis, a očekuje se da Mari ponovo nadomesti izostanak Malika Monka.

Oklahoma čeka svog rivala, a mi se svakako nadamo jednom interesantnom i neizvesnom meču večeras, koji ćete, kao i meč između Majamija i Čikaga, moći da pratite na kanalima Arena Sport televizije.