NBANoLimits

Branson ili Embid? Njujork ili FIla?

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

20.04.2024 00:00
Branson ili Embid? Njujork ili FIla?
Branson ili Embid? Njujork ili FIla?

Noćas, tačno u ponoć, kreće serija između Njujork Niksa i Filadelfija Seventisiksersa. Serija koja može da nam donese dosta uzbuđenja, a nije nemoguće da na kraju imamo i sedmi meč, popularnu ,,majstoricu”.

Njujork je, predvođen fenomenalnim Džejlenom Bransonom, koji je imao stravičnu sezonu, na kraju regularnog dela sezone, završio na visokoj drugoj poziciji. Da je neko pomenuo da će biti ovakva situacija nakon 82 utakmice navijačima Niksa, verovatno bi se slatko nasmejali.

Tim iz Pensilvanije je nešto težim putem došao do doigravanja, jer su do tog cilja morali da preskoče veoma nezgodnu ekipu Erika Spolstre, koja je bila blizu pobede u tom meču plej-ina. Sreća za Embida i ekipu je bila da se pojavio Nikolas Batum iz 2014. godine, kada je igrao košarku karijere.

Siksersi su regularni deo sezone završili na sedmoj poziciji, najviše zbog činjenice da je još uvek aktuelni MVP, Džoel Embid, propustio dobar deo sezone, što je, naravno, veoma uticalo na rezultate njegove ekipe.


Niksi i Siksersi su ove sezone, tačnije od januara do marta ove godine, odigrali četiri međusobna duela, na kojima je ekipa trenera Tibodoa slavila u tri navrata.
Na tim mečevima u proseku je bilo izuzetno malo poena, tek 190,5. Niksi su postizali 104, dok je FIla bila izuzetno slaba poenterski sa 86,5.
Doduše, Filadelfija je na tri od pomenuta četiri meča bila bez svog najboljeg igrača, Džoela Embida.

Poeni igrača Njujorka u duelima sa Filadelfijom:

• Džejlen Branson – 22,3 poena
• Donte Divinćenco – 15,3 poena
• Džoš Hart – 14,3 poena
• O Dži Anunobi – 12,5 poena (dve utakmice)
• Prešus Ačiuva – 11 poena
• Bojan Bogdanović – 10,7 poena
• Majls Mekbrajd – 8 poena
• Ajzea Hartenštajn – 6,5 poena

Poeni igrača Siksersa u duelima sa Njujorkom:

• Džoel Embid 30 poena (jedan meč)
• Tajris Maksi 26.3 poena
• Keli Ubre mlađi – 16.5 poena
• Badi Hild – 13 poena
• Pol Rid – 8,8 poena
• Kajl Lauri – 7 poena
• Tobajas Heris – 6,3 poena
• Nikolas Batum – 0 poena


Kao što smo i naveli, zanimljivo je to da je Embid odigrao samo jedan meč protiv Niksa u toku ove sezone, a u karijeri protiv njih beleži 25,5 poena u proseku na 19 odigranih mečeva.

Takođe, jedna jako interesantna stvar je, da junak pobede nad Hitom, Nikolas Batum, nije postigao niti jedan poena protiv Njujorka ove sezone, a igrao je 22 minuta u proseku.

Zanimljivo je i to, da su ove dve ekipe odigrale najneefikasniji meč ove sezone, kada je rezultat bio 79:73 u korist Niksa. To je bio prvi meč nakon 2016. godine da su obe ekipe postigle ispod 80 poena.


Što se tiče Njujorka, ako izuzmemo povredu Džulijusa Rendla, koji je završio sezonu zbog operacije ramena, nemaju niti jedan izostanak.

Nosioci lopte – Džejlen Branson, Donte Divinćenco, Džoš Hart, Majls Mekbrajd, Alek Burks

Krila – O Dži Anunobi, Bojan Bogdanović, Prešus Ačiuva

Centri – Ajzea Hartenštajn, Mičel Robinson

Što se tiče izostanaka kod gostiju, Robert Kovington nije zvanično ,,aut” do kraja sezone, ali ga, kao ni Dientonija Meltona, neće biti u sastavu.

Takođe, Džoel Embid je, navodno, upitan, ali šanse da će zaigrati večeras su gotovo stoprocentne.

Nosioci lopte – Tajris Maksi, Kajl Lauri, Badi Hild, Kameron Pejn

Krila – Tobajas Heris, Keli Ubre mlađi, Nikolas Batum

Centri – Džoel Embid, Pol Rid


Bojan Bogdanović je veoma iskusan košarkaš i ima dosta bitnih utakmica u plej-ofu, tačnije 47, te se nameće kao igrač koji bi mogao da iskoči u ovoj seriji, jer je u poslednja tri doigravanja beležio nešto više od 18 poena u proseku.

Sa druge strane, mišljenja smo da Badi Hild može da iskoči i bude bitan faktor pored nosioca igre Filadelfije Seventisiksresa.


Što se same prognoze tiče, verujemo da je Njujork kompaktniji i da su u minimalnoj prednosti u odnosu na Filadelfiju, iako će im izuzetno faltii Džulijus Rendl.
Verujemo da će Tom Tibodo imati ideju kako da brani Džoela Embida i da neće biti iznenađenje ukoliko sjajni centar bude često udvajan. Naša prognoza je da ova serija ide u 7 mečeva.