NBANoLimits

Jeste li spremni za revanš?

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

20.04.2024 00:00
Jeste li spremni za revanš?
Jeste li spremni za revanš?

Možemo li šta napisati o duelu ova dva tima, a da već to niste znali? Potrudićemo se.

Denver Nagetsi su u pretposlednjoj utakmici regularnog dela ispustili prvu poziciju Zapada, kada su poraženi od strane najgore ekipe konferencije. Time su praktično izabrali teži put do velikog finala.

Lejkersi su, pisali smo već u najavi plejina, u velikom naletu. Slavili su na 12 od poslednjih 15 utakmica. Odmorni, zdravi i sveži dočekuju seriju sa Nagetsima, uz najviše samopouzdanja u poslednjih par sezona.

Priča o međusobnom skoru je sigurno neprijatna tema navijačima Lejkersa. Ne samo da je Denver “počistio” Lejkerse u finalu Zapada, već je slavio i u ovosezonskoj seriji regularnog dela, 3-0.

Na utakmicama tek završene sezone ukupno je postignuto 684 poena, odnosno 228 po susretu. Denver je prosečno postizao 119, a Lejkersi 109 poena.

Igrači Nagetsa protiv Lejkersa ove sezone:

• Nikola Jokić – 29,3 poena
• Džamal Muri – 24,7 poena
• Majkl Porter mlađi – 21,3 poena
• Kentavijus Kaldvel-Poup – 20 poena (jedna utakmica)
• Eron Gordon – 14,7 poena
• Redži Džekson – 5 poena
• Pejton Votson – 5 poena
• Kristijan Braun – 3,3 poena

Igrači Lejkersa protiv Nagetsa ove sezone:

• Lebron Džejms – 24 poena
• Entoni Dejvis – 22 poena
• Ostin Rivs – 16 poena
• Dianđelo Rasel – 14 poena
• Taurin Prins – 11 poena
• Rui Hačimura – 10,3 poena
• Gejb Vinsent – 6 poena (jedna utakmica)
• Spenser Dinvidi – 3 poena (jedna utakmica)

Denver je Lejkerse u gotovo svakoj od četiri utakmice prošlogodišnje plej-of serije “rešio” u takozvanom “klač” vremenu, koje zvanični NBA sajt definiše kao poslednjih pet minuta utakmice, u kojoj timovi ulaze sa razlikom ne većom od 5 poena. Denver je taj “klač” gen potvrdio i ove sezone, regularne sezone, u kojoj je bio ubedljivo najbolji klač tim u ligi, sa rejtingom od 24,5 poena u tim utakmicama.

Dodatna zanimljivost vezana za Denver jeste da su oni ovu sezonu završili kao osma najbolja odbrana lige, što je najbolja pozicija tima u tom segmentu u “Jokićevoj eri”.

S druge strane terena biće Lejkersi, ekipa koja je, od ubacivanja Japanca Hačimure u startnu postavu, to jest na utakmicama koje je Rui započeo, na skoru od čak 19 pobeda i samo 6 poraza.

Što se prošlogodišnje serije tiče, Nikola Jokić je beležio tripl-dabl u proseku (28/15/12) ali je najbolji poenter tima bio Džamal Muri, koji je prosečno ubacivao 32,5 poena, uz strašne procente šuta – 53% iz igre, 41% za 3 i 95% sa linije penala. Lejkersi su imali čak tri igrača sa više od 20 poena u proseku – Lebron Džejms 27,8 poena, Dejvis 26,8 i Rivs sa 21,3 poena. Džejms je, usput, bio blizu da kao i Jokić beleži tripl-dabl. Seriju je završio sa 10 asistencija i 9,5 skokova u proseku.

Denver Nagetsi drugu godinu za redom dočekuju potpuno zdravi. Kakvo olakšanje i kakva promena u odnosu na nekoliko prethodnih godina. Timu zapravo nedostaje Vlatko Čančar, ali on nije igrao čitave sezone. Ovako će, po našem mišljenju izgledati plej-of rotacija Denver Nagetsa:

Nosioci lopte – Džamal Muri, Redži Džekson

Krila – Kentavijus Kaldvel-Poup, Majkl Porter mlađi, Eron Gordon, Pejton Votson

Centri – Nikola Jokić

Lejkersi već neko vreme igraju bez Rediša, Vanderbilta i Vuda i… ide im sjajno. Verujemo da su zadovoljni trenutnom rotacijom, mada bi siugrno voleli da imaju Vanderbilta i njegovu odbranu u duelu sa Nagetsima. Ovako će, verujemo, izgledati njihova rotacija u seriji protiv Nagetsa.

Nosioci lopte – Dianđelo Rasel, Spenser Dinvidi, Gejb Vinsent

Krila – Lebron Džejms, Ostin Rivs, Rui Hačimura, Taurin Prins

Centri – Entoni Dejvis, Džekson Hejs

Bez dileme, za nas, Denver Nagetsi su značajno bolji tim. Forma Lejkersa je odlična, ali ta forma nije građena protiv Grumenja iz Kolorada. Ne očekujemo, takođe, da će se niz Nagetsa nastaviti do kraja ove serije, ali mislimo da neće izgubiti više od jedne utakmice.

Denver, jednstavno, ima sve potrebno da se suprotstavi Lejkersima. Ubedljivo najveće defanzivno oružje Jezeraša je Entoni Dejvis. Jedan od najboljih defanzivaca lige, ali… protiv Nikole Jokića ne može apsolutno ništa.

Lejkersi će verovatno probati sa varijantom u kojoj će Hačimura biti direktan čuvar Jokića, dok će “AD” vrebati iz drugog plana, što je u stvari bila i najuspešnija odbrana tima iz Los Anđelesa prošle sezone, ali su Jokić i Nagetsi i to sa lakoćom rešili.

Što se ostatka tima tiče, možda i veći problem Lejkersima predstavljaće Džamal Muri, za kojeg aposlutno nemaju rešenje niti odgovora. Prošle godine je bukvalno “oterao” Rasela na klupu, koji se zainatio da to ne bude slučaj ove sezone, ali čini nam se da njegova igra u odbrani nije napravila toliki iskorak.

Verujemo da će Lebron i Dejvis odigrati velike utakmice i odličnu seriju, ali Lejkersi iza njih nemaju dovoljno da odgovore pre svega timskoj igri Nagetsa. Naše predviđanje, 4-1 u korist šampiona lige.

Ako i vi volite da predviđate ishode plej-of serija, došli ste na pravo mesto, pratite ovaj link i postanite deo naše lige. Televizija Arena Sport je obezbedila jako zanimljive nagrade za najbolje!