NBANoLimits

Pet najboljih igrača na ovom draftu

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

26.06.2024 00:00
Pet najboljih igrača na ovom draftu
Pet najboljih igrača na ovom draftu

Ako ste pomislili da je ovo članak sa prvih pet pikova drafta, nije. Nije ni tekst o igračima koji će kroz par godina biti viđeni kao najbolji sa ovog drafta. Ovo je tekst o 5 najboljih igrača u ovon trenutku, 5 momaka koji će, kada budu izabrani pomoći svojim timovima da već naredne sezone stignu do većeg broja pobeda.

Da li su tu u pitanju defanzivni posedi na lopti, zaštita reketa, pogađanje trojki ili generalno umeće u postizanju poena, kada se podvuče crta ovo je pet momaka koji će kvalitetom momentalno uticati, bar u određenoj meri, pozitivno na ishode utakmica njihovih timova.

Adem Bona

Adem je centar, koji je nastupao na UCLA-u.

Saslušajte me, Bona će 99% biti pik druge runde i momak je koji nema nekih velikih, kako bih rekao, čistih košarkaških veština, ali da mi treba igrač s kojim ću morati da pobedim utakmicu koliko večeras – birao bih Bonu pre velikog broja igrača sa ovog drafta, kao što možete videti.

Adem je energična bomba na terenu. Nestvarno pokretljiv za svoju visinu, građen kao NFL igrač, fantastične brzine i okretnosti u kukovima.

Mislim da će Bona od prvog dana moći da brani od 1 do 5 u NBA ligi, naravno, sa limitiranim učinkom. Nema on neke velike instinkte, niti osećaja za prostor, ali kažem, energija i fizičke predispozicije su u samom vrhu ovog drafta.

Neko je ko bi postavljao čvrste blokove, ako je potrebno i po 10 puta u naapdu i svakoga puta sa istom žustrinom.

Bona je onaj igrač na terminu koga mrzite ako igrate protiv njega, ali prvog bi ga birali za dvoju ekipu.

Deron Houlms drugi

Houlms ima ozbiljan motor u sebi, ne staje da trči, ne staje da razmišlja kako može da olakša posao saigračima. Da postavi blok, da uskoči u liniju nosioca lopte i proba da mu oteža put ka košu. Sve male stvari.

Postoje određena pitanja, koliko će mu vremena trebati da se navikne na NBA ritam s obzirom da je igrao u prilično slabašnoj koledž konferenciji, ali verujemo da je dovoljno kvalitetan da se brzo probije u rotaciju tima koji ga izabere.

Ukoliko želite da saznate kako Houlms pomaže svojem timu, koji su mu kvaliteti, a koje mane, pratite ovaj link.

Zakari Risaše

Većina predviđanja projektuje mladog Francuza i dosadašnjeg člana Burža kao prvog pika ovogodišnjeg drafta. Risaše, možda nema preveliki potencijal koji je posedovalo većina prvih pikova u istoriji lige, ali nosi sa sobom već dve sezone profesionalne košarke. Prošla je bila baš zahtevna i berićetna.

Risaše izgleda kao jako disciplinovan i potkovan igrač. Ne “maši” rotacije, inteligentan je i ima fine fizičke predispozicije. Verujemo da će od prvog dana poboljšati timsku defanzivu svog novog tima. Biće on i napast na lopti, u špicu odbrane, ali do tog momenta će biti potrebno vremena.

Nisam baš siguran oko šuta. Amerikanci puno isčekuju od njega u tom pogledu, lično nisam siguran da je baš taj prirodan šuter za kakvog ga smatraju, ali verujmo da neće biti mrljav.

Doneće on određeni kvalitet od samog starta.

Ako želite da pročitate više o Zakariju, detaljnu analizu njegove igre možete pronaći ovde.

Zek Idi

Kanađanin je svoju NCAA karijeru završio kao jedan od najdominantnijih igrača u istoriji koledž košarke. U NBA stiže sa gomilom upitnika, a glavni je može li svoje veštine centra stare škole preneti u ligu koja sve više beži od iste.

Mišljenja smo da će Idi imati poteškoća u startu, ali da će, takođe, biti utakmica u kojima će apsolutno dominirati.

Idi će zavisiti od mečapa, a ukoliko bude igrao protiv ekipa koje nemaju načina da konstantno kažnjavaju njegove defanzivne nedostatke, on će imati veću minutažu. S većom minutažom, očekujte i ozbiljnu produkciju.

Kompletnu i detaljnu analizu Zekove igre možete pronaći na ovom linku.

Kevin Mekalar mlađi

Definitivno broj jedan. Po mom mišljenju, Mekalar je jedini igrač u ovoj klasi koji bi mogao da doprinese u bilo kom timu i koji bi uspeo tokom sezone da se izbori za mesto u rotaciji svakog tima u ligi, a u većini verovatno da se nađe i od starta.

Bogohuljenje je to što se ovaj momak na većini predviđanja nalazi čak u drugoj rundi. U većem delu sezone, pre povrede, on je bio u granicama “lutrije”.

Polivalentan igrač, koji puno stvari radi dobro, za koga sam ubeđen da će uspeti u NBA da pogađa trojke u dobrim procentima, a pre svega je vanserijski defanzivac.

Svaki tim koji ga izabere će se apsolutno ubosti premiju drafta.

Detaljnu analizu njegove igre možete pronaći ovde, a listu svih predstavljenih igrača ovde.