NBANoLimits

100 najboljih igrača lige: Od 50. do 41. mesta

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

17.10.2024 00:00
100 najboljih igrača lige: Od 50. do 41. mesta
100 najboljih igrača lige: Od 50. do 41. mesta

Uf, jako čudna grupa, zar ne? Odgovorićete nam na kraju. Gomila igrača za koje smatramo da su kvalitetniji od nekog opšteg mišljenja javnosti. Samo po sebi, nameće se da su to momci koji još imaju što šta da dokažu u NBA ligi.

50. Karl-Entoni Tauns

Prethodne sezone je ovaj momak u dresu Minesote pružao kvalitetne partije, nakon kojih je dobio priliku da nastupi na svom četvrtom ,,All-Star” meču. Bio je bitan faktor na obe strane terena u plej-of seriji protiv Denver Nagetsa, koju su Timbervulfsi rešili u svoju korist. Početkom oktobra ove godine Tauns je poslat kod Tibodoa u Njujork, koji je dobio na širini dolaskom nekada prvog pika na draftu. Dodavanjem pomenutog igrača Bransonu, Anunobiju, Hartu, Bridžesu i ekipi, Njujork se nameće kao jedan od favorita za sam vrh Istoka, ako ne računamo Seltikse, koji su apsolutni favoriti za poziciju broj jedan.

49. Franc Vagner

Franc Vagner, momak koji se okitio zlatom sa svojom reprezentacijom na prethodnom Svetskom prvenstvu, početkom jula ove godine je potpisao maksimalan produžetak ugovora, koji iznosi 224 miliona zelenih novčanica, koje će zaraditi u narednih pet godina. Ta cifra bi mogla da se popne i do 270, ukoliko mlađi Vagner bude izabran u neku od najboljih petorki lige. Mnogi se neće složiti, ali mislimo da momak zaslužuje svaki dolar koji će zaraditi. Vagner je u avgustu napunio tek 23 godine, a njegove brojke od gotovo 20 poena po meču, uz 5.3 skoka i 3.7 asistencija će sigurno rasti kako bude sazrevao. Očekujemo još bolje partije ovog momka ove sezone.

48. Skoti Barns

Skoti je ove sezone napredovao u apsolutno svim segmentima svoje igre, zavredeo je učešće na ,,All-Star” utakmici, a stigla je i nagrada u vidu novog, maksimalnog petogodišnjeg ugovora, vrednog 225 miliona, koji, kao i u slučaju Vagnera, može da ide do 270 miliona. Najbolji novajlija iz sezone 2020/21, nakon odlaska Sijakama i Van Vlita, imaće ozbiljan teret na svojim plećima, jer će biti nosioc ekipe, koja se prethodne sezone dokopala tek plej-ina. Barns je definitivno izrastao u sjajnog igrača na obe strane terena, poseduje kvalitet, ali i veliki potencijal i mislimo da bi u narednoj sezoni mogao da eksplodira.

47. Kajl Kuzma

Nakon najgore sezone u istoriji franšize, Vizardsi su napravili par dobrih poteza, imaju nekoliko novih, iskusnih igrača. U tom slučaju Vašington definitivno neće biti jedna od gorih ekipa lige, a Kuzuma će imati motiva i prostora da radi ono što najbolje zna – da postiže poene. Dakle biće malo rasterećeniji, a ekipa definitivno neće biti na začelju kao prošle godine. Prethodne sezone je beležio 22.2 poena, 6.6 skokova i 4.2 asistencije u proseku, a ove sezone očekujemo da brojke, a i procenti šuta budu viši.

46. Džru Holidej

Kao što postoje majstori sa loptom, tako ima onih koji se isto mogu definisati na defanzivnom delu terena. Džru je svakako jedan od njih, ako ne i predvodnik. Sa gabaritom da brani gotovo većinu centara u ligi, Holidej je svake sezone u konverzaciji za nagradama koje idu najboljim odbrambenim igračima lige. Služio je protekle sezone kao neka vrsta lepka za šampione lige. Popunjavao sve “rupe” u napadu, igrao plejmejker, šuter ili postavljao pikove kao centar, radio je apsolutno sve kako bi doprineo igri svog tima i za to je nagrađen drugim šampionskim prstenom.

45. Dižonte Mari

Sezona karijere je iza njega, ali po navici – nije krunisana nekim uspehom tima. Dižonte ponekad izgleda pomalo divlje, ali je izgradio reputaciju igrača koji može da kreira ni iz čega, kada sve timske zamisli padnu u vodu, a to je jedan od najvećih ofanzivnih kvaliteta košarkaša. Narednu sezonu počeće u Nju Orleansu, koji će biti njegov već treći tim u NBA ligi. Na papiru to već sada izgleda kao zamršena situacija, sa mnogo neodgovorenih pitanja. Videćemo kako će Grin to posložiti ove sezone i na koji način će se Mari uklopiti.

44. Mikel Bridžes

Ogromno pojačanje za Njujork Nikse, momak koji je u sezoni pre pokazivao naznake ozbiljno Ol-Star igrača, prethodne je odigrao kao da jedva čeka kraj, što je i jedan od razloga za ovako nizak plasman. Ipak, sada ponovo dolazi u situaciju gde neće biti prvi napadač tima, dolaskom Karl Entoni Taunsa, možda ni drugi,  a to su situacije iz kojih je već pokazao da može biti veoma opasan. Niksi su dubok, dubok sastav, sačinjen od igrača koji nemaju preterane defanzivne, ali ni ofanzivne mane. Neće to biti najlepša košarka koju ćete gledati, ali je Tibodo dolaskom Bridžesa oformio sigurno najbolji tim koji je vodio u karijeri. Videćemo da li je to dovoljno za najviši plasman.

43. Džeren Džekson mlađi

Krunisan i defanzivcem godine 2023, Džekson je u prošloj sezoni koju su u taboru Grizlisa obeležile povrede dobio šansu da pokaže ima li dovoljno da bude lider tima i na drugoj strani terena. Imao je “JJJ” zapažen poenterski prosek, ali nije to izgledalo lepo, niti bilo efikasno, što se može lako videti po broju pobeda tima. Sada je u situaciji da ponovo igra takmičarsku košarku sa jednim od najboljih timova Zapada. Dža Morent, Dezmond Bejn, Džeren Džekson mlađi, svakako okosnica tima koji, kada je na okupu, može da pomrsi račune svima.

42. Džejms Harden

Kavaj Lenard i dalje muči muku sa povredama, Pol Džordž je napustio Los Anđeles i preselio se u Filadelfiju. Jasno je svima da to nije onaj stari Brada, ali kako se kockice slažu trenutno, Klipersi će možda i zahtevati od njega da to bude. Svaka druga verzija i ovaj tim Klipersa neće moći da konkuriše na Zapadu. Toliko je kvalitetnih, mladih i poletnih timova koji samo vrebaju šansu da ih preskoče. Herosjka košarka Džejmsa Hardena će moguće postati jedina opcija Tajrona Lua. Videćemo ima li Harden dovoljno mentalne čvrstine da pre svega spremi svoje telo za takve napore.

41. Rudi Gober

Naveliko osporavan i čak podsmevan, ali Rudi Gober je igrač kojeg mi lično, maksimalno cenimo. Nezgrapan košarkaš, čiji potezi nekada zaista daju razlog za šaljive komentare, ali nesumnjivo kvalitetan igrač koji već godinama služi kao utvrđenje najboljih odbrana lige. Francuz je odigrao super kvalitetan plej-of, ne dajte da vas vanzemaljske partije Nikole Jokića i Luke Dončića zavaraju. Preuzimao je na krilu i branio te situacije bolje nego ikada, a verujemo da će i naredne sezone pokazati napredak na tom polju, kao što čini iz godine u godinu.