NBANoLimits

Meloun nezadvoljan igrom Denvera: Teška noć u Memfisu, promašeni šutevi uništili naše samopuzdanje

komentari (1)

Autor: TV Arena sport

26.02.2023 10:18
Meloun nezadvoljan igrom Denvera: Teška noć u Memfisu, promašeni šutevi uništili naše samopuzdanje Tanjug/AP Photo/David Zalubowski

Trener Denvera Majk Meloun nije bio zadovoljan igrom svoje ekipe u Memfisu, gde su Nagetsi doživeli ubedljiv poraz (112:94), posle čega je prekinuta serija od četiri uzastopne pobede u NBA ligi.

Već tokom druge četvrtine, Grizlisi su imali ubedljivu prednost (42:19), a kako je utakmica odmicala, tako je i vođstvo domaćina raslo, pa je u jednom trenutku bilo i 35 razlika za ekipu iz Tenesija. Nikola Jokić završio je utakmicu sa skromnim učinkom od 15 poena, 13 asistencija i tri skoka, a na parketu je proveo 27 minuta. 

"Teška noć, očigledno. Treba pohvaliti Memfis. Utakmica je bila odlučena već krajem prve i početkom druge četvrtine, kada su napravili seriju 26:5. I to je bilo u periodu kada je naša prva petorka napustila teren. Problem u prvom poluvremenu je to što smo gubili dosta samopuzdanja posle promašenih šuteva, što je uticalo na sve segmente naše igre. Oni su, sa druge strane, igrali čvršće, sa više želje. Njihova klupa je dala veliki doprinos i zasluženo su pobedili, a nama preostaje da se okrenemo utakmici sa Klipersima", rekao je Meloun.

Krilni centar Nagetsa Džef Grin je imao slično shvatanje kao svoj trener.

"Igrali su kao da je u pitanju plej-of utakmica. Kada se ovako nešto desi, možete jedino da nastavite i da mislite na naredni meč", rekao je Grin, koji je na ovoj utakmici šansu dobio sa klupe.

Uprkos porazu od Memfisa, Denver je zadržao vodeće mesto Zapada i sada ima šest pobeda i dve utakmice više od Grizlisa, koji su iz tri duela, dobili drugi meč sa Nagetsima ove sezone.