Izostanci

Izostanci, 1. decembar

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

01.12.2021 00:00
Izostanci, 1. decembar
Izostanci, 1. decembar

Ovo su izostanci igrača za večeras, njihova statistika i naša predviđanja ko bi mogao da preuzme njihovu ulogu, minute, jednostavno rečeno – protagonizam.

Bitno je da znate, da su situacije svakako podložne promenama dolaskom novih informacija, a mi ćemo se truditi da što agilnije ažuriramo novosti.

Indijana

Upitni

Majl Tarner60% mogućnost igranja. 12.4 poena, 7.6 skokova, 28.5 minuta.

Tarner prosečno beleži 12.4 poena i 7.6 skokova uz 2.8 blokada. Velika je uzdanica Indijane u odbrani, a njegovim izostankom mogu vrlo lako profitirati visoki igrači Atlante u večerašnjem meču. Njega bi na poziciji centra trebao odmeniti Sabonis, koji inače počinje sa pozicije visokog krila, ali mislimo da će ovde minute dobiti i Goga Bitadze večeras.

Atlanta

Upitni

Kem Rediš65% mogućnost igranja. 11.5 poena, 2.8 skokova, 22.5 minuta.

Ne igraju

Bogdan Bogdanović – 11.6 poena, 3.6 skokova, 2.5 asistencija, 28.2 minuta.
Diandre Hanter – 10.8 poena, 2.7 skokova, 27.8 minuta.

Trojica igrača koja uglavnom pokrivaju pozicije beka i krila. Bogdana će vrlo verovatno zameniti mladi Kevin koji pokriva istu poziciju, a uglavnom počinje sa klupe baš kao izmena našem reprezentativcu. Obzirom da Bogdan nije bio u nekoj formi pre povrede, Kevin će u velikoj meri uzimati njegov broj šuteva, no, ekipa Indijane ima sjajne defanzivce na poziciji beka u vidu Brogdona i Laverta. Izostanak Hantera i moguć izostanak Rediša sa utakmice bi trebao nadomestiti Galinari koji će svakako širiti teren svojim šutem za tri i praviti mnogo više prostora Kolinsu i Kapeli u reketu, te očekujemo veliki broj mis-meč situacija na ovoj utakmici, samim tim i veliki broj uzetih šuteva od strane visokih igrača Atlante.

Orlando

Ne igraju

Džejlen Sags – 12.3 poena, 3.6 asistencija, 3.4 skoka, 27.8 minuta.
Markel Fulc – Nije ni igrao ove sezone.
Majkl Karter-Vilijams – Nije ni igrao ove sezone.
Džonatan Ajzak – Nije ni igrao ove sezone.
Ituan Mur – Nije ni igrao ove sezone.

Ekipa Orlanda od početka sezone ima problem sa već povređenim igračima, a njima se pre nekoliko utakmica pridružio i Sags. Međutim, u ekipu Orlanda se posle pauze vraća Kol Entoni, startni plejmejker ove ekipe i igrač koji postiže najveći broj poena prosečno. Ekipa Denvera ima velikih problema sa odbranom na spoljašnjim igračima, te očekujemo da Kol Entoni to iskoristi i uzme veliki deo poena u svoje ruke. Na sve to je došao iz povrede, dobrim delom odmoran.

Denver

Upitni

Džamajkl Grin50% mogućnost igranja. 5.5 poena, 3.6 skokova, 14.9 minuta.

Ne igraju

Bouns Hajland – Ne igra. 8 poena, 1.9 skokova, 1.7 asistencija.
Ostin Rivers – 3.9 poena, 17.4 minuta.
Majkl Porter mlađi – Rotacija postavljena, ne igra već nekoliko utakmica.
Džamal Mari – Nije ni igrao ove sezone.

Ekipa Denvera je u prethodnoj utakmici pobedila Majami, a naš Nikola Jokić je po ko zna koji put vodio ekipu do pobede. Totalno drugačija koncepcija igre je sa njim na parketu. Aktuelni MVP večeras ne bi trebao imati težak zadatak protiv visokih igrača ekipe Orlanda, ali ekipa Denvera ne može praviti razliku bez njega na parketu, s toga očekujemo veliki broj poena našeg reprezentativca protiv Bambe i Kartera pod košem koji ga ne mogu ispratiti. U poslednji čas stiže informacija da su u kovid protokolima Bouns Hajlend i Ostin Rivers. Videćemo verovatno Markus Hauarda večeras u ulozi Hajlanda, ali i više minuta za Vila Bartona sa drugom petorkom tima, da pomogne oko kreiranja. Potencijalno odsustvo Grina po našem mišljenju može dovesti čak i do minuta Erona Gordona na poziciji bekap petice, jer je to trenutno baš bolna tačka tima.

Vašington

Ne igraju

Rui Hačimura – Nije ni igrao ove sezone.
Tomas Brajant – Nije ni igrao ove sezone.

Od ranije ova dva igrača ne igraju zbog povreda, ali sjajna ekipa Vašingotna je sve to pokrila i biće samo bolja njihovim povratkom na teren. No, Bredli Bil predvodi ovu grupu momaka. Bil prosečno beleži 22.9 poena, te kao najbolji strelac ovog tima bi trebao večeras da istupi i postigne dobar deo poena protiv ekipe Minesote koja igra jako lošu odbranu. Ekipa Minesote prosečno prima 106.5 poena, što ih stavlja na 20 najgoru odbranu lige u tom segmentu. Nije Dianđelo rasel neko ko može da zaustavi Bila ili Dinvidija, ali očekujemo od Bredlija da večeras istupi i uzme dosta stvari u svoje ruke. Uz sve to, neigranje Beverlija će mu sigurno dobro doći jer nema ko da ga juri po terenu.

Minesota

Upitni

Entoni Edvards50%. 22 poena, 6.7 skokova, 3.6 asistencija, 36.3 minuta.
Džejden Mekdenijels50%. 6.2 poena, 4.5 skokova, 25.3 minuta.
Džered Vanderbilt50%. 5.7 poena, 7.7 skokova, 21.8 minuta.

Ne igraju

Patrik Beverli – 8.1 poen, 4.5 asistencija, 4.4 skoka, 25.4 minuta.

Ekipa Minesote bi večeras trebala ući u punom sastavu, ali moguć izostanak Edvardsa itekako zabrinjava trenera Minesote. U tom slučaju bi Rasel mogao iskočiti kao glavni košgeter, obzirom da će za Taunsa biti zadužen Gaford, koji je ove sezone eksplodirao u dresu Vašingtona. Rasel u poslednja tri meča postiže 27.2 poena porsečno i nalazi se u sjajnoj formi i na to mu ide što ekipa Vašingtona nije neka sjajna odbrambena ekipa na spoljašnjim pozicijama, ali svakako ne sumnjamo u to da će Rasel večeras, kao i na prethodnim mečevima uzimati bar 20 šuteva po utakmici, što bi ga moglo vrlo lako dovesti na konto od 25-30 poena.

Boston

Upitni

Džejlen Braun75%. 22.4 poena, 5.3 skoka, 2.2 asistencije, 32.8 minuta.

Ekipa Bostona večeras dočekuje Filadelfiju, a to je košarkaški klasik u Americi. Ekipu Bostona predvodi Tejtum koji prosečno postiže 24.3 poena prosečno, sa velikim brojem uzetih šuteva po utakmicu od 21.8 što nije zadivljujuće u odnosu na prosek poena koji postiže. Ali tejtum bi mogućim izostankom Brauna večeras mogao uzeti još veći broj šuteva, te tako prebaciti 30 poena vrlo lako. Al Horford igra protiv tima iz kog je žarko želeo otići, a verujemo da će baš on predvoditi ekipu Bostona u odbrani i pokušati da limitiraju Embida u poenima.

Filadelfija

Ne igraju

Ben Simons – Nije ni igrao ove sezone.

Ekipa Filadelfija se nada pobedi protiv Bostona u gostima, te će Embid svakako biti glavna uzdanica u napadu i uzeti veliki broj šuteva na ovom meču. Verujemo u to da će i pored toga što ga Horford čuva prebaciti konto od 30 poena, obzirom da nema neku pomoć od saigrača, a da su oni konstantni. Embid je u psolednjoj utakmici protiv Orlanda postigao 16 poena uz šut iz igre 7 od 10. Prethodni meč je postigao 42 poena, pa verujemo da će i večeras igrati vrlo motivisano protiv verovatno omiljene suparničke ekipe

Majami

Upitni

Džimi Batler – 23.6 poena, 5.8 skokova, 5.3 asistencije, 34.2 minuta.
Tajerl Hiro – 21.8 poena, 5.7 skokova, 3.7 asistencija, 33.6 minuta.

Ne igraju

Bem Adebajo – 18.7 poena, 10.2 skoka, 3.2 asistencije, 32.9 minuta.
Markif Moris – Ne igra već neko vreme, ustalila se rotacija.
Viktor Oladipo – Nije igrao od početka sezone.

Majami večeras na domaćem parketu dočekuje Klivlend koji je oslabljen neigranjem Čedija Osmana i Din Vejda. Majami je ekipa koja igra granitnu odbranu i idem im u korist to što ekipa Klivlenda svakako igra na manji broj poena. Adebajo će imati pune ruke posla protiv Moblija i Alena pod košem, pa verujemo da će večeras Lauri iskočiti kao jedan od glavnih košgetera u ekipi Majamija, obzirom da je moguć izostanak glavnih poentera u vidu Hiroa i Batlera. Spolstra zna kako da zaustavi ekipe, odličan je strateg i limitiraće ekipu Klivlenda verovatno na 100 poena u zavisnosti od izostanka svojih igrača.

*Bez Adebaja koji će morati na operaciju. Od igrača iz eventualne ponude, Pi Džej Taker će verovatno dobiti minute i na poziciji centra u smol bol varijanti.

Klivlend

Ne igraju

Čedi Osman – 11.6 poena, 2.9 skokova, 1.9 asistencija, 22.2 minuta.
Din Vejd – 4.8 poena, 3.3 skoka, 22.4 minuta.
Kolin Sekston – Ne igra već neko vreme, ustalila se rotacija.

Ekipa Klivlenda ide sa nadom da može odneti pobedu sa Floride, ali to je malo teže i zavisi u velikoj većini od igrača Majamija. Kvalitet je svakako na strani Majamija, ali Klivlend igra isto tako jaku odbranu. Defanzivni tornjevi, Mobli i Alen sjajno pokrivaju reket, te očekujemo ukoliko Adebajo bude igrao da bude limitiran na maksimalnih 15 poena. Isto tako mislimo da će ekipa Klivlenda u iščekivanju videti da veći deo napada ide baš preko pomenutog dvojca, jer ukoliko Adebajo ne igra, Majami nema adekvatnu zamenu na poziciji centra.

Pelikansi

Ne igraju

Zajon Vilijamson – Ne igra od početka sezone.

Ekipa Pelikansa dočekuje ekipu Dalasa sa uverenjem da može na krilima Valančiunasa (prethodna utakmica rekord karijere od 39 poena) učiniti nešto više protiv favorizovane ekipe iz Teksasa. Valančiunas je u sjajnoj formi i od njega se očekuje veliki košgeterski učinak na ovom meču, pogotovo pred domaćom publikom koja konstantno bodri svoj tim i jedna je od aktivnijih na utakmicama u ligi. Ingram igra toplo-hladno kroz celu sezonu, nije konstantan, pa se tako očekuje da Vili Grin iskoristi opciju Valančiunasa pod košem, obzirom da Dalas nema tako gabaritnog centra koji ga može sačuvati.

Dalas

Upitni

Kristaps Porzingis40%. 19.6 poena, 7.9 skokova, 30.5 minuta.

Ne igraju

Frenk Nilikina – 5.3 poena, 1.9 skokova, 1.3 asistenicje, 14.2 minuta.
Vili Koli-Stajn – 1.9 poena, 2.1 skok, 9.8 minuta.

Ekiap Dalasa igra promenljivo ove godine, a do prethodne dve utakmice glavna uzdanica je baš bio Porzongis koji je upitan za ovaj duel. On prosečno beleži 19.6 poena, ali za sve se pita Luka Dončić. On je prethodni meč završio sa 25 poena, ali se očekuje da večeras malo više zapne i u mogućem izostanku Letonca uzme veći broj šuteva od prosečnog, te i postigne više od 30 poena u mogućoj pobedi Dalasa. Kid mu veruje, zašto ne bi i mi.

Milvoki

Upitni

Džordan Nvora50%. 7.6 poena, 3.5 skokova, 1.2 asistencije, 19.2 minuta.

Ne igraju

Bruk Lopez – Ne igra od samog starta sezone.
Donte Divinćenco – Ne igra od početka sezone.

Milvoki i Janis dočekuju ekipu Šarlota. Janis je neko od koga trener Budenholzer večeras očekuje da istupi i pokaže zapravo kakakv je igrač obzirom da Šarlot nema adekvatnu odbranu (kao i ostale ekipe) za njega.

Šarlot

Ne igraju

Mejson Plamli – 6.8 poena, 7.3 skoka, 2.8 asistencija, 26.2 minuta.
Kodi Martin – 7.7 poena, 4.1 skok, 2.2 asistencije, 24.6 minuta.

Ekipa Šarlota oslabljena na centarskoj liniji nema puno toga da traži pod košem, pogotovu protiv moćne defanzivne sile kao što je Milvoki, ali zato njihovi bekovi prete. Keli Ubre je pružio nekoliko sjajnih partija, ali ne verujemo da će večeras moći bilo kako da pomogne obzriom da igra protiv midltona i Janisa koji su sjajni defanzivci i čuvaju baš njegovu poziciju. Više se očekuje i Bola i Rozira koji bi mogli nekako da napadnu prvu liniju, ali je i to pitanje obzirom da Holidej jeste prva linija odbrane i strašno podcenjen defanzivac, ali su u reketu janis i Midlton koji će svakako čuvati leđa svom organizatoru igre.

Oklahoma

Upitni

Darijus Bejzli50%. 9 poena, 6.7 skokova, 1.5 asistencija, 28.1 minut.

Ne igraju

Džoš Gidi – 10.4 poena, 7.2 skoka, 5.8 asistencija, 29.4 minuta. 
Majk
 Muskala – 8.3 poena, 3.2 skoka, 14.4 minuta.
Derik Fejvors
 – 5.8 poena, 5 skokova, 16.7 minuta.
Kenrič Vilijams – 6.8 poena, 3.5 skokova, 20.2 minuta.

Oklahoma na domaćem terenu igra jako lepu košarku, pogotovu Aleksander koji je predvodnik ove generacije Oklahome. Od njega se večeras očekuje da istupi i napdane jako ekipu Hjustona koja ne igra tako sjajnu odbranu, pogotovu ne na spoljašnjim pozicjama. Izostankom Gidija mogli bi da vidimo više minuta za Pokua, pogotovo ako ne bude ni Bejzlija. Što se igrača iz ponude tiče, bez Gidija i Vilijamsa, verovatno par dodatnih minuta za Dorta.

Hjuston

Ne igraju

Džejlen Grin – Ne igra već nekoliko utakmica, ustaljena rotacija.
Usman Garuba – Ne igra već nekoliko utakmica, ustaljena rotacija.
Di Džej Augustin – 3.7 poena, 1.9 asistencija, 12.4 minuta.
Džon Vol – Nije igrao od starta sezone.

Hjuston je oslabljen ne igranjem rukija Džejlen Grina. No, Hjuston je vezao tri pobede, a predvodnik je bio Vud. Sjajno igra Vud i istupio je napokon, pokazuje svoj talenat na pravi način. Definitivno će biti glavna uzdanica u večerašnjem meču protiv Tandera pa se očekuje i cifra od preko 20 poena na ovoj utakmici usled nedostatka defanzivnih kvaliteta visokih igrača u Oklahomi.

Klipersi

Ne igraju

Pol Džordž – 25.9 poena, 7.3 skoka, 5.1 asistencija, 35.5 minuta.
Nikolas Batum – 9.8 poena, 5.5 skokova, 27.6 minuta.
Kavaj Lenard – Nije igrao od početka sezone.
Džejson Preston – Nije igrao od početka sezone.

Velika novost je da nema Pola Džordža, sav košgeterski i kreatorski teret pad na Redžija Džeksona. Mada kladionice obično odluče da ne stavljaju ponudu sa utakmice kada glavni igrač ovako naprasno ne nastupa.

Sakramento

Upitni

Mo Harkles45%. 4.2 poena, 2.8 skokova, 20.4 minuta.

Ne igraju

Herison Barns – 19 poena, 7.2 skoka, 2.4 asistencije, 35 minuta.
Marvin Begli – 5.9 poena, 5.3 skoka, 17.5 minuta.

Oslabljeni Kingsi idu na noge Klipersima bez jednog, ako ne i najvažnijeg igrača, barnsa. Njegovo mesto bi trebao da popuni Hild, ali sjajna odbrana Klipersa verujemo neće dozovliti da se on raspuca i tako dovede Kingse do pobede. No, Holms bi trebao biti čovek koji će da iskoči večeras poenterski obzirom da ekipa Klipersa u reketu igra katastrofalnu odbranu ( Ivica Zubac ).