Izostanci

Izostanci, 2. decembar

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

02.12.2021 00:00
Izostanci, 2. decembar
Izostanci, 2. decembar

Ovo su izostanci igrača za večeras, njihova statistika i naša predviđanja ko bi mogao da preuzme njihovu ulogu, minute, jednostavno rečeno – protagonizam.

Bitno je da znate, da su situacije svakako podložne promenama dolaskom novih informacija, a mi ćemo se truditi da što agilnije ažuriramo novosti.

Njujork Niks

Upitni
Ar Džej Beret65% moućnost igranja. 14 poena, 5.9 skokova za 31.2 minuta po meču.

Svakako da je Beret jedna od dve glavne uzdanice Toma Tibodoa. U svojim rukama ima 13 šuteva po utakmici, ali prosečno beleži 14 poena uz 5.9 skokova. Ukoliko ne bude igrao Beret, očekuje se da u njegovu obuću uskoče pola-pola Furnije i Burks, koji je možemo reći neočekivano dobio odmah minute po povratku iz povrede i totalno izbacio Kembu Vokera iz rotacije. Svakako, u Beretovih 30ak minuta treba da uskoči još neko, obzirom da je Tibodo poznat po tome da ne deli mnogo minutažu igračima sa klupe i da glavni igrači igraju po 35 minuta minimum. Pa tako je naše mišljenje otišlo na Kviklija koji pruža sjajne partije, a pri tom pokriva tu bekovsku poziciju koja bi škripala izostankom Bereta, dok bi krilo pokrio Furnije. Mislimo da ukoliko Beret ne bude igrao, Furnije bi mogao iskočiti kao napadačka opcija i postići veći broj poena od 13 koliko prosečno beleži, te otići na nekih 20 mogućih, obzriom da Bulsi i nemaju baš tako sjajnu odbranu na toj krilnoj poziciji koju uglavnom brani Lavin.

Čikago Buls

Ne igraju
Kobi Vajt – 6.1 poen, 2.6 skokova, 17.6 minuta na parketu
Patrik Vilijams – Ne igra već duže vreme.

Ekipa Čikaga ostaje bez plejmejkera koji u par navrata znao da istupi i pokaže da nije džabe bio viosko rangirani pik sa drafta. On u 9 utakmica ove sezone, koliko je odigrao, beleži 17.6 minuta, no ti minuti su uglavnom u porazima ekipe ili dosta manji tokom gustih utakmica. Mislimo da neće uticati na igru Čikaga, obzirom da je na toj poziciji Bol koji je konstantan kroz sezonu, a tu su Demar i Lavin koji predvode napad Bulsa zajedno sa Vučevićem koji polako diže formu. Baš iz tog razloga očekujemo da večeras u Medison Skver gardenu zablistaju pre svega dva spoljna igrača Bulsa, koji jelte kao što rekosmo i jesu prve uzdanice Bilija Donovana, pa je vrlo moguće da obojica budu na 25+ poena, obzirom da Niksi dosta lošije brane spoljašnje pozicije, dok reket jako lepo pokrivaju Robinson i Rendl.

Toronto Reptors

Upitni
Geri Trent mlađi 50% mogućnost igranja. 17.3 poena, 3.1 asistencija za 34.4 minuta provedenih na parketu.

Ne igraju
O Dži Anunobi – 20.1 poena, 5.4 skoka za 37.4 minuta na parketu.
Kem Birč – 6.9 poena, 5.7 skokova za 22.9 minuta na parketu.
Goran Dragić – 8 poena, 3 skoka za 18 minuta na parketu.

Toronto je mlada ekipa u kojoj je Geri Trenet jako važan šraf, pre svega u napadu. Uzima prosečno 14.7 šuteva na utakmici, što znači da uzme dobrih 18% šuteva od cele ekipe. Njegove minute Nurs je davao Mihaljuku i Vatanabeu, ali to ne ide dobro po Toronto pošto je očigledno da nisu kalibar Gerija Trenta. Isto tako Toronto će biti bez Anunobija koji je povređen, te njegove minute dele visoki igrači koji su već imali svoje uloge u timu, samo je Sijakam bukvalno povratkom na parket dobio odmah veću minutažu nego što je očekivano, zbog povrede Anunobija. U napadu Toronto bez Trenta jednostvano ne izgleda lepo, nemaju tu širinu i brzinu koju daje taj duo Vanvlit-Trent, dok su na unutrašnjim pozicijama Sijakam i Ačua odlično radili svoj posao kroz poslednjih par utakmica, te zajedno postižu 26 poena, što je sasvim korektno obzirom da nijedan ne igra na svojoj poziciji komotno, a Nurs nema adekvatne izmene za njih. No, večeras protiv Milvokija ne bi imali šta da traže, obzirom da aktuelni šampion lige bukvalno melje pred sobom posle lošeg starta, te ne očekujemo neko preveliko iskakanje od bilo kojeg igrača iz rotacije Toronta.

Milvoki Baks

Ne igraju

Demarkus Kazins – Samo jedan meč odigrao.
Bruk Lopez
 – Ne igra od prvog kola.
Donte Divinćenco – Nije igrao ove sezone.
Šemi Ođelej – Ne igra već duže vreme.

Milvoki je sjajno uhvatio ritam posle lošeg starta, a Majk Budenholzer našao dobitnu formulu. Nakon sinoćnjeg meča protiv Šarlota i Janisovih 40 poena koji su apsolutno bili očekivani, slično tome se očekuje i večeras. Obzirom da se u tim Toronta moguće vraća Trent, Holidej će imati više posla u odbrani, pa će biti na margini od 10 poena, dok će Janis i Midlton izneti veći teret napada, ali ipak mislimo na Midltona večeras kao nekoga ko će više imati prostora. Nurs puno udvaja tokom utakmice glavne igrače protivničkih ekipa, a Janis je neko ko ume da podeli asistenciju, te svojom visinom i dobrim pregledom igre može da uposli njegovog najboljeg druga i saigrača Midltona, te da on pređe vrlo lako marginu od 20ak poena. Shodno tome, očekujte da Janis večeras može imati neki tripl-dabl učinak, a Midlton bude glavni košgeter.

Memfis Grizlis

Upitni
Kajl Anderson80% mogućnost igranja. 7.9 poena, 5.2 skoka za 21.7 minuta na parketu
Zair Vilijams50% mogućnost igranja. 5 poena, 1.6 skokova za 18.6 minuta na parketu

Ne igra
Dža Morant – 24.1 poen, 5.6 skokova i 6.8 asistencija.

Ekipa Memfisa je mnogo oslabljena neigranjem glavne uzdanice tima, Dža Moranta. On je prvi strelac ekipe i asistent, no, doživeo je povredu, pa se mora nekako bez njega. Ekipa Memfisa je u poslednjoj utakmici upisala pobedu protiv ekipe Toronta na gostovanju, a najzaslužniji je Džeren Džekson mlađi, koji je uzeo košgeterski teret u svoje ruke i istupio kao vođa tima u odsustvu Moranta. Isto to se očekuje od njega i protiv Oklahome koja nema dobre defanzivce na toj poziciji, pa će on voditi napad Memfisa u odsustvu Moranta. U svakom slučaju, trio Džekson – Bruks – Bejn bi trebao da ponese teret u odsustvu najboljeg igrača tima.

Oklahoma Siti Tander

Upitni
Majk Muskala60% mogućnosti da igra. 8.3 poena, 3.2 skoka za 14.4 minuta na parketu

Ne igraju
Džoš Gidi – 29.4 minuta 10.2 poena, 7.2 skoka i 5.8 asistencija
Derik Fejvors – Ne igra već par mečeva.
Kenrič Vilijams – Ne igra već par mečeva.

Ekipa Oklahome ulazi u meč bez mladog Asutralijanca koji je odsutan zbog virusa. Njegove minute pokriva dosta igrača, ali to ne daje doprinos koji on sam pruža na parketu i koji je vidan. Verujemo da će Aleksander istupiti večeras, kao i prethodne noći i pokazati svoj napadački potencijal. Bruks je vrhunski defanzivac, ali sa slobodom koju Šej ima, teško ga je zaustaviti ako se zainati. Čini se da mu je trenutno dosta poraza. Naravno, očekuje se dosta od Dorta koji je krajem prošle sezone procvetao u napadu. Uzeće svoj broj šuteva, ali i svakako pokušati da zaustavi Diliona Burksa u napadu.

Finiks Sans

Ne igraju
Devin Buker – 23.2 poena, 4.5 asistencija i 4.9 skokova, 32.2 minuta na parketu.
Frenk Kaminski – 10.6 poena i 4.6 skoka, 20 minuta na parketu.
Abdel Nader – Ne igra već nekoliko utakmica, postavljena rotacija.
Dario Šarić – Ne igra čitave sezone.

Ekipa Finiksa je nakon pobede nad Voriorsima upisala 17 uzastopni trijumf, ali je izgubila Bukera koji će zbog predostrožnosti od povrede pauzirati neko kraće vreme. Naravno, njegovo mesto je bukvalno nemoguće popuniti, ipak je on glavni igrač, ali koliko toliko to radi Lendri Šamet, koji je na prethodnom meču postigao 9 poena. Svakako ekipa Finiksa protiv Detroita ne mora da brine puno. Čini nam se da neće biti toliko očigledna razvoj događaja, da Kris Pol krene da divlja i preuzme poentersku odgovornost na sebe, već da bi to mogao biti neko drugi. Ako bih morao da biram ko će preuzeti određeni teret, rekao bih da će Bridžes pokupiti veći broj Bukerovih šuteva.

Detroit Pistons

Ne igraju
Keli Olinik – 12.5 poena i 5.3 skoka, 23 minuta na parketu.

Neigranje Kelija Olinika pravi rupu na centarskoj poziciji Pistonsa koju pokriva Stjuart. On nije taj kalibar koji može da odmeni Olinika i upisuje konstantno dvocifren broj poena, ali u odbrani može više, no večeras svakako nema puno izbora osim da se potrudi i limitira Ejtona, što deluje nemoguće. Ukoliko Kejsi odluči da mu je potrebna viša širina u napadu kako bi poremetili odbranu Finiksa, Lajls će ponovo prigrabiti većinu minuta bekap petice. Prva uzdanica je svakako Grent, koji je i najbolji košgeter tima prosečno beležeći 19.5 poena. Od njega se očekuje da i večeras koliko toliko istupi, ali zavisi od samog toka utakmice i odbrane Finiksa koja je jednom rečju moćna. Novajlija, Kaningem ima odrešene ruke, takođe ume da eksplodira u nekom momentu, ali uz katastrofalne procente šuta 36% iz igre i 27.4% iza linije za tri poena, pa je samim tim lutrija.

Portland Trejl Blejzers

Upitni
Norman Pauel 80% mogućnost igranja. 29.1 minuta provedenih na parketu uz 16.9 poena prosečno.

Ne igraju
Dejmijen Lilard – 35.7 minuta provedenih na parketu. 21.5 poena, 4 skoka i 7.8 asistencija.

Ekipa Portlanda ove godine ne može da sastavi par dobrih partija nikako. A u korak ih prati i loša forma Lilarda. Obzriom da se Pauel verovatno vraća večeras na parket posle povrede kvadricepsa, Portland će imati kakvu takvu zamenu za Dejma. Najveći deo odgovornosti definitivno uzima Mekolum i od njega se očekuje da večeras, uz baš pomenutog Normana, iskoči košgeterski, te da predvode Portland po broju postignutih poena. Isto tako se očekuje dobar duel pod košem Nurkića i Peltla.

San Antonio Spurs

Upitni
Dag Mekdermont–  50% mogućnost igranja. 10.4 poena u proseku.
Devin Vasel50% mogućnost igranja. 12.2 poena u proseku.

Ekipa Sparsa ne igra kako se očekuje pod vođstvom Grega Popovića. Ali isto tako ukoliko večeras budu u punom sastavu povratkom Mekdermonta i Vasela, vrlo lako mogu da naškode ekipi Portlanda, a to se najviše očekuje od Marija i Vajta, koji su glavne uzdanice u napadu. Mari  će imati mis-meč situacije tokom cele utakmice zahvaljujući svojoj visini, dok će Vajt vrebati priliku iz šuta po prijemu lopte. Peltl može imati jako bitnu ulogu večeras u napadu, napredovao je ofanzivno i korsti to što ga odbrane ne shvataju za ozbiljno na tom delu terena. Keldon Džonson nikako da uhvati konstantnost ove sezone, ali u nekom mis-meču protiv Pauela ili Mekaloma tokom preuzimanja može uzeti veći broj šuteva u zavisnosti od samog toka igre i faulova koje će imati spoljna linija Portlanda.