Izostanci

Izostanci, 3. decembar

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

03.12.2021 00:00
Izostanci, 3. decembar
Izostanci, 3. decembar

Ovo su izostanci igrača za večeras, njihova statistika i naša predviđanja ko bi mogao da preuzme njihovu ulogu, minute, jednostavno rečeno – protagonizam.

Bitno je da znate, da su situacije svakako podložne promenama dolaskom novih informacija, a mi ćemo se truditi da što agilnije ažuriramo novosti.

Indijana Pejsers

Ne igraju
Džastin Holidej – 9.9 poena za 28 minuta na parketu. Ne igra zbog COVID-19.
Ti Džej Mekkonel – 8.4 poena i 4.8 asistencija za 24 minuta na parketu. Ne igra zbog povrede ručnog zgloba.
Ti Džej Voren – Ne igra od početka sezone.

Ekipa Indijane ulazi u ovaj meč oslabljena na bekovskim pozicijama. No, sreća je jedina to što to nisu starteri, već igrači koji donose poene sa klupe. Usled izostanka Holideja i Mekkonela, Indijani će sa klupe faliti 18 poena prosečno, što nije malo. Očekuje se da veći deo tereta iznese Duarte i Brogdon na tim pozicijama sve dok su oni odsutni.Dok će večeras ekipa Indijane imati veliku prednost pod košem, uticajem povrede centra Majamija, Bem Adebaja, koji će morati na operaciju i biće odsutan 6-8 nedelja po prognozama lekara.

Majami Hit

Ne igraju
Džimi Batler – 23.6 poena, 5.8 skokova i 5.3 asistencije za 34.2 minuta provedena na parketu. Ne igra zbog problema sa leđima.
Bem Adebajo – 18.7 poena i 10.2 skoka za za 32.9 minuta na parketu. Ne igra zbog povrede palca, van terena 6-8 nedelja.
Viktor Oladipo – Ne igra od početka sezone.
Markus Moris – Ne igra od Jokićeve vaspitne.

Ekipa Majamija ulazi oslabljena za dve glavne okosnice ekipe. Adebajo, koji je tako reći jedini pokrivao centarsku poziciju i Džimi Batler koji je činio sve na terenu za ekipu sa Floride. Adebaja bi trebao zameniti Dedmon, koji je propustio prethodnih par utakmica, dok će Batlera odmeniti Dankan Robinson, koji i nije u tako sjajnoj formi, obzirom da je prošli meč imao na svom kontu 0 poena za nešto više od 20 minuta igre. Očekuje se da Spolstra izađe sa niskom petorkom i tako napadne visoke igrače Indijane spolja i brzim protokom lopte, što dovodi do mnoštva otvorenih šuteva za Hira i Robinsona.

Vašington Vizardsi

Upitni
Deni Avdija – 70%. 6 poena i 5 skokova za 22 minuta na parketu.
Eron Holidej – 70%. 5.4 poena za 17 minuta na parketu.

Ne igraju
Rui Hačimura – Nije igrao ove sezone.
Tomas Brajant – Nije igrao ove sezone.

Od ranije ova dva igrača ne igraju zbog povreda, ali sjajna ekipa Vašingotna je sve to pokrila i biće samo bolja njihovim povratkom na teren. No, Bredli Bil predvodi ovu grupu momaka. Bil prosečno beleži 22.9 poena, te kao najbolji strelac ovog tima bi trebao večeras da istupi i postigne dobar deo poena protiv ekipe Klivlenda koja igra solidnu odbranu unutar reketa, dok spolja imaju problema. Kuzma je na prethodnoj utakmici sa Klivlendom prokomentarisao jedan transparent u vezi Lebrona i titule koju je doneo Klivlendu, što se njihovim navijačima nije svidelo, te postoji verovatno velika želja da on povuče dosta večeras i pruži jednu ubitačnu partiju, pošto je motivisan protiv njih.

Klivlend Kavalirsi

Upitni

Din Vejd – 60%. 4.8 poena, 3.3 skoka, 22.4 minuta.

Ne igraju
Čedi Osman
– 11.6 poena, 2.9 skokova, 1.9 asistencija, 22.2 minuta.
Kolin Sekston – Ne igra već neko vreme, ustalila se rotacija.

Ekipa Klivlenda ide sa nadom da može odneti pobedu iz glavnog grada. Kvalitet je svakako na strani Vašingtona, ali Klivlend igra jaku odbranu, što bi moglo usporiti njigove bekove. Defanzivni tornjevi, Mobli i Alen sjajno pokrivaju reket, te očekujemo limitiran broj poena od strane Gaforda. Isto tako mislimo da će ekipa Klivlenda veći deo napada ići baš preko pomenutog dvojca, obzirom da od visokih u Vašingotonu ima samo Gaford, pa se očekuje da lopta bude dosta na niskom postu.

Atlanta Hoksi

Ne igraju
Kem Rediš
–  11.5 poena, 2.8 skokova, 22.5 minuta.
Bogdan Bogdanović – 11.6 poena, 3.6 skokova, 2.5 asistencija, 28.2 minuta.
Diandre Hanter – 10.8 poena, 2.7 skokova, 27.8 minuta.

Trojica igrača koja uglavnom pokrivaju pozicije beka i krila. Bogdana će zameniti mladi Kevin koji pokriva istu poziciju, a uglavnom počinje sa klupe baš kao izmena našem reprezentativcu, no prethodni meč je odigrao sjajno. Izostanake Hantera i Rediša sa utakmice bi trebao nadomestiti Galinari koji će svakako širiti teren svojim šutem za tri i praviti mnogo više prostora Kolinsu i Kapeli u reketu, te očekujemo veliki broj mis-meč situacija na ovoj utakmici, samim tim i veliki broj uzetih šuteva od strane visokih igrača Atlante, obzirom da je jedini pravi centar u Filadelfiji Embid.

Filadelfija Seventisiksersi

Ne igraju
Ben Simons – Nije igrao ove sezone.

Ekipa Filadelfija se nada pobedi protiv Atlante u gostima, te će Embid svakako biti glavna uzdanica u napadu i uzeti veliki broj šuteva na ovom meču. Verujemo u to da će i pored toga što će ga čuvati mladi Kolison i Kapela, on imati ”svoje” veče obzriom da je protiv Bostona pružio baš lošu partiju, te će tako nešto teško ponoviti igrač takvog kalibra kakav je on. Dok Rivers će Atlantu dosta napadati na niskom postu igračima koji pokrivaju spoljne pozicije, te tako spuštati Deni Grina i Tobajas Herisa iz pika, i praviti mis-meč situacije koje bi trebalo da reše u svoju korist.

Bruklin Nets

Ne igraju
Džo Heris – 11.3 poena i 4 skoka za 30 minuta na parketu.
Kajri Irving –  Ne igra cele sezone.

Stiv Neš radi sjajan posao sa Bruklinom i pored silnih problema sa povredama i odsustvima. Sav teret iznoseDurent i Harden koji je ponekad prilično nezainteresovan, što se uglavnom događa kada igra protiv ”slabijih” ekipa baš kao što je Minesota večeras. Peti Mils i Oldridž igraju sjajno tokom cele sezone i odlično rade svoj posao, naručito Oldridž koji će pored svega večeras imati za zadatak da zaustavi mladog Taunsa.

Minesota Timbervulvsi

Upitni
Karl Entoni-Tauns – 60%. 24 poena i 9 skokova za 34.3 minuta na terenu.
Džejden Mekdenijels – 50%. 6.2 poena, 4.5 skokova, 25.3 minuta.
Džered Vanderbilt – 90%%. 5.7 poena, 7.7 skokova, 21.8 minuta.

Ne igraju
Patrik Beverli – 8.1 poen, 4.5 asistencija, 4.4 skoka, 25.4 minuta.

Ekipa Minesote bi večeras trebala ući u punom sastavu, ali moguć izostanak Taunsa itekako zabrinjava trenera Minesote. U tom slučaju bi Edvards i Rasel mogali iskočiti u vidu uzetih šuteva i poena. Rasel ide na gostovanje ekipi koja ga je trejdovala, a u kojoj je on imao najbolje dane, zbog toga se očekuje neka veća motivacija, te svakako bolja igra u odnosu na prethodni meč, koji je odigrao katastrofalno. Edvards ide na direktan megdan Durentu koji ga je nahvalio nakon prošlog susreta, zato se očekuje da Edvards i opravda reči hvale koje je dobio od najboljeg košgetera lige u ovom trenutku.

Hjuston Roketsi

Upitni
Kristijan Vud – 90%. 16 poena i 11 skokova za 32 minuta na parketu.
Kevin Porter – 45%. 13 poena i 6 asistencija za 30 minuta na parketu.

Ne igraju
Džejlen Grin – Ne igra već nekoliko utakmica, ustaljena rotacija.
Usman Garuba – Ne igra već nekoliko utakmica, ustaljena rotacija.
Džon Vol – Nije igrao od starta sezone.

Hjuston je oslabljen neigranjem rukija Džejlen Grina. No, Hjuston se nalazi u sjajnoj formi, a predvodnik je Vud. Vud igra sjajno u poslednje vreme, ali se na prethodnoj utakmici povredio pa se ne zna njegov status pred sam meč sa Orlandom. No, prošlu utakmicu je izneo Tejt koji na svom kontu imao 32 poena, 10 skokova i 7 asistencija, pa se očekuje da i ovaj meč uz veterana Grina bude predvodnik na parketu.

Orlando Medžik

Ne igraju
Džejlen Sags – 12.3 poena, 3.6 asistencija, 3.4 skoka, 27.8 minuta.
Markel Fulc – Nije ni igrao ove sezone.
Majkl Karter-Vilijams – Nije ni igrao ove sezone.
Džonatan Ajzak – Nije ni igrao ove sezone.
Ituan Mur – Nije ni igrao ove sezone.

Ekipa Orlanda od početka sezone ima problem sa već povređenim igračima, a njima se pre nekoliko utakmica pridružio i Sags. Međutim, u ekipu Orlanda se posle pauze vraio Kol Entoni i odmah pokazao svoj kvalitet upisavši 24 poena, 8 skokova i 7 asistencija. Ekipa hjustona ima problema sa odbranom na spoljnim pozicijama, te se tako očekuje da Kol Entoni i večeras povuče svoju ekipu ka pobedi u gostima protiv Hjustona.

Dalas Maveriksi

Upitni
Kristaps Porzingis – 25%. 19.6 poena, 7.9 skokova, 30.5 minuta.
Frenk Nilikina – 90%. 5.3 poena, 1.9 skokova, 1.3 asistenicje, 14.2 minuta.

Ne igraju
Vili Koli-Stajn – 1.9 poena, 2.1 skok, 9.8 minuta.

Za sve se pita Luka Dončić. On je prethodni meč završio sa 28 poena, ali se očekuje da večeras malo više zapne i u mogućem izostanku Letonca uzme veći broj šuteva u odnosu na prethodni duel koje su ove dve ekipe odigrale pre dva dana. Odsustvo Koli-Stajna i Porzingisa bi značilo da možemo dobiti “Bobi minute”.

Nju Orleans Pelikansi

Ne igraju
Zajon Vilijamson – Ne igra od početka sezone.

Pelikansi su prethodni duel odigrali kriminalno u odbrani primivši čak 139 poena. Valančiunas je bio van ritma, dok je Ingram bio jedini raspoložen za igru, te na svom kontu imao 29 poena, što se od njega i očekuje večeras da uzme veći broj šuteva i pokuša da svoju ekipu povede ka pobedi na gostovanju u Teksasu.

Juta Džez

Ekipa Jute dočekuje u punom sastavu Boston protiv kog se očekuje pravi košarkaški klasik. Mičel bi trebao da prednjači večeras, obzirom da Boston ne igra neku fascinantnu odbranu na spoljnim pozicijama, te i uezti stvari u svoje ruke. Poznato je da su on i tejtum dobri prijatelji, pa se tako očekuje da njih dvojica ovaj duel i obeleže. Dok će Gober imati pune ruke posla pod košem čuvajući Horforda i Vilijamsa.

Boston Seltiks

Ne igraju
Džejlen Braun – 21.5 poena i 5 skokova za 33 minuta

Izostanak Brauna znači jednu stvar, Tejtum ima totalno odrešene ruke u napadu Bostona. Kao što smo već rekli, očekujemo klasik i odličan međusobni duel Tejtuma i Mičela večeras. Marus Smart će odmeniti na poziciji beka Brauna, a Šruder bi trebao početi kao startni plej.

Finiks Sansi

Ne igraju
Devin Buker – 23.2 poena, 4.5 asistencija i 4.9 skokova, 32.2 minuta na parketu.
Frenk Kaminski – 10.6 poena i 4.6 skoka, 20 minuta na parketu.
Abdel Nader – Ne igra već nekoliko utakmica, postavljena rotacija.
Dario Šarić – Ne igra čitave sezone.

Ekipa Finiksa je nakon pobede nad Detroitom upisala 18. uzastopni trijumf. šamet je odmenuio solidno Bukera, a istakli su se košgeterski protiv Detroita Mikal Bridžes i Kem Džonson. Buker se povredio baš protiv Voriorsa, a Finiks je odneo tesnu pobedu u tom duelu. Bridžis je zaustavio Karija, a Kris Pol predvodio napad u izostanku mlade zvzede, što se očekuje i večeras.

Golden Stejt Voriorsi

Ne igraju
Klej Tompson – ne igra od početka sezone.
Andre Igudala – ne igra, ustaljena rotacija.
Džejms Vajzman – ne igra početka sezone.

Voriorsi su odmorili od poslednjeg duela, baš protiv ekipe Sansa. Kari je imao katastrofalno veče, zato večeras verujemo da će to ispraviti i predvoditi svoj tim kao što inače radi sve ove godine. Pul je prethodnu utakmicu odigrao sjajno, ali nedeovoljno da povede ekipu do pobede. Verujemo u to da će Voriorsi pritisnuti odbranu baš onako kako oni umeju i limitirati spoljne igrače Finiksa.

Los Anđeles Lejkersi

Upitni
Entoni Dejvis – 60%. 24 poena i 10 skokova za 36 minuta provedenih na parketu.

Ne igraju
Trevor Ariza – od početka sezone.
Kendrik Nan – od početka sezone.

U ekipu Lejkersa se vraća Lebron posle negativnih testova koje je dobio na COVID-19, te će samim tim cela koncepcija igre Lejkersa izgledati drugačije. Verujemo da će u gradskom derbiju prštati na sve strane i da će Lebron voditi svoju ekipu, ali se očekuje da Dejvis napravi iskorak, obzirom da Klipersi kriminalno brane visoke igrače. Uz sve to, Vogel je najavio da će početi sa Haurdom na petici, što automatski otvara širinu za Dejvisa i priliku da pokaže da su problemi u šutu spolja samo prolazni.

Los Anđeles Klipersi

Ne igraju
Nikolas Batum – 9.8 poena, 5.5 skokova, 27.6 minuta.
Kavaj Lenard – Nije igrao od početka sezone.
Džejson Preston – Nije igrao od početka sezone.

Kliperi bi se moglo reći igraju u istom sastavu kroz celu sezonu. Džordž je predvodnik, igra sjajno, a prati ga Reži Džekson. Verujemo da je Džordž večeras jako motivisan, zapravo kao i uvek protiv Lejkersa koji nisu hteli da ga potpišu jednog famoznog leta. Uvek ima motiv više i od njega se očekuje da večeras vuče svoju ekipu. Zubac će imati gotovo nemoguć posao da zaustavi Haurda i Dejvisa pod košem, kao i Džordana. Podrška Džordžu će biti Džekson, koji je istupio ove sezone i prosečno beleži 17.5 poena, pa s toga očekujemo pravi klasik ove dve ekipe.