Izostanci

Izostanci, 4. decembar

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

04.12.2021 00:00
Izostanci, 4. decembar
Izostanci, 4. decembar

Ovo su izostanci igrača za večeras, njihova statistika i naša predviđanja ko bi mogao da preuzme njihovu ulogu, minute, jednostavno rečeno – protagonizam.

Bitno je da znate, da su situacije svakako podložne promenama dolaskom novih informacija, a mi ćemo se truditi da što agilnije ažuriramo novosti.

Njujork Niks

Ne igraju
Nerlans Noel – ne igra duže vreme, ustaljena rotacija.

Niksi su večeras u punom sastavu. Beret se vraća, te će u Medisonu biti prava predstava protiv Nagetsa. Prethodnu utakmicu usled izostanka Bereta, veći deo na svojim leđima izneo je Furnije koji će večeras igrati protiv tima koji ga je uzeo na draftu. Tako da bi trebalo Furnije da uzme opet neki veći broj šuteva, obzirom da igra protiv njegove prve ekipe, tada niko nije ravnodušan i uvek je motiv više. Svakako, od Rendla se očekuje večeras bolja partija obzriom da Nagetsi nemaju adekvatnog defanzivca za njega, pa bi Niksi to mogli da iskoriste u svoju korist.

Denver Nagest

Ne igraju
Bol Bol– ne igra duže vreme, ustaljena rotacija.
Bouns Hiland – ne igra duže vreme, ustaljena rotacija.
Austin Rivers – ne igra duže vreme, ustaljena rotacija.
Džamal Mari – ne igra od početka sezone.

Denver ide po pobedu u Medison Skver Garden, a naš Jokić će ih predvoditi. Cela igra zasnovana je na našem centru, a verujemo da kao i svi igrači, jedna od omiljenih dvorana za igranje jeste Medison Skver Garden. Očekujemo od Jokića večeras jednu sjajnu partiju, da povede Denver ako je moguće do pobede, obzirom da Niksi igraju jako loše u poslednje vreme, te dopuštaju prvim zvezdama iz protivničkih ekipa dosta poena. Jokića bi mogao da isprati Barton, koji prosečno postiže 16 poena, pa bi tako i on mogao da bljesne večeras i bude odlična pomoć Jokiću.

Milvoki Baks

Upitni
Janis Antetokoumpo – verovatno neće igrati. 27.5 poena, 12 skokova i 6 asistencija za 33 minuta na parketu.

Ne igraju
Bruk Lopez
 – Ne igra od prvog kola.
Donte Divinćenco – Nije igrao ove sezone.
Šemi Ođelej – Ne igra već duže vreme.

Milvoki je prethodnu utakmicu izgubio od Toronta neočekivano, obzirom da je u poslednjem momentu stigla informacija kako će Janis odsustvovati sa terena zbog povrede lista. Takva je situacija i večeras, zato će glavne uzdanice trebera Budenholzera biti Holidej i Midlton. Kao i u prethodnom meču, dosta toga očekujemo od Midltona, da uzme veći broj šuteva u izostanku Janisa. Dok se od holideja očekuje da napadne Laurija na niskom postu i tako stvori veliku prednost za svoj tim. Značajna informacija jeste da je za Milvoki potpisao Vesli Metjuz, sjajni šuter koji bi mogao da nastupi večeras i tako proširi rotaciju.

Majami Hit

Ne igraju

Džimi Batler – 23.6 poena, 5.8 skokova i 5.3 asistencije za 34.2 minuta provedena na parketu. Ne igra zbog problema sa leđima.
Bem Adebajo – 18.7 poena i 10.2 skoka za za 32.9 minuta na parketu. Ne igra zbog povrede palca, van terena 6-8 nedelja.
Viktor Oladipo – Ne igra od početka sezone.
Markus Moris – Ne igra od Jokićeve vaspitne.

Ekipa Majamija ulazi oslabljena za dve glavne okosnice ekipe. Adebajo, koji je tako reći jedini pokrivao centarsku poziciju i Džimi Batler koji je činio sve na terenu za ekipu sa Floride. Dendmon je zamenio Adebaja, ali daleko od toga da je to uradio adekvatno. Sinoć je postigao samo 7 poena, dok Adebajo daje skoro 19 u proseku. Međutim, sinoć su istupili Robinson, Lauri i Hiro. Postigli su dvocifrene brojeve poena, pa se od njih i večeras očekuje da povuku svoj tim i pokušaju da se domognu pobede nad Milvokijem u gostima.

Bruklin Nets

Ne igraju
Džo Heris – 11.3 poena i 4 skoka za 30 minuta na parketu.
Kajri Irving –  Ne igra cele sezone.

Stiv Neš radi sjajan posao sa Bruklinom i pored silnih problema sa povredama i odsustvima. Sav teret iznose Durent i Harden , ali dosta pomažu Oldridž i Mils koji je sinoć prvi put počeo u startnih pet. Biće ovo revolveraški obračun Durenta i dvojca iz Čikaga, ali verujemo da će Harden večeras stati usled agresivne odbrane koju igra ekipa iz Čikaga, a sudije mu ove godine nisu baš podložne i ne dosuđuju previše faulova nad njim, što ga čini mnogo slabijim košgeterom nego što je bio ranijih godina.

Čikago Buls

Upitni
Aleks Karuso – 65% da neće igrati. 8 poen, 4 skoka i 4 asistencije za 30 minuta.

Ne igraju
Kobi Vajt – 6.1 poen, 2.6 skokova, 17.6 minuta na parketu
Patrik Vilijams – Ne igra već duže vreme.

Čikago ide na megdan Bruklinu, gde verujemo u revolveraški obračun između Durenta na jednoj strani i Lavina i Demara na drugoj. Demar je odigrao sjajnu partiju protiv Niksa pre dve večeri, igra u neverovatnoj formi. Postigao je 32 poena bez upućenog šuta za tri, pa verujemo da će on i Lavin večeras i te kako poneti teret i napadati Bruklin. Vučević ima na drugoj strani Oldridža koji igra odličnu odbranu i ne dozvoljava dosta poena protivničkim centrima, pa tako očekujemo da Vučević večeras ipak deli asistencije i igra za tim. Uz sve to, veliki je problem što Karuso ima povredu zadnje lože i upitan je za večerašnji duel, pa Čikago neće imati svog igrača koji radi prljavi deo posla.

Dalas Maveriksi

Upitni
Kristaps Porzingis – 50%. 19.6 poena, 7.9 skokova, 30.5 minuta.
Vili Koli-Stajn – 50%. 1.9 poena, 2.1 skok, 9.8 minuta.

Dalas je prethodne noći apsolutno neočekivano izgubio od Pelikansa. Luka je odigrao solidan meč, ali nije imao adekvatnu pomoć. Jednostavno, nadamo se da će Porzingis večeras na parket i u tom slučaju će on verovatno uzeti dobar deo šuteva iz daleka pošto ga čuva dosta sporiji Adams. Isto tako bi Luka mogao doći do određenih poena iz reketa u mis-meč situacijama i tako pomoći Dalasu da kod kuće upiše pobedu.

Memfis Grizlis

Ne igraju
Dža Morant – 24.1 poen, 5.6 skokova i 6.8 asistencija.
Kajl Anderson – 7.9 poena, 5.2 skoka za 21.7 minuta na parketu
Zair Vilijams – 5 poena, 1.6 skokova za 18.6 minuta na parketu

Ekipa Memfisa je mnogo oslabljena neigranjem glavne uzdanice tima, Dža Moranta. On je prvi strelac ekipe i asistent, no, doživeo je povredu, pa se mora nekako bez njega. Ekipa Memfisa je u poslednjoj utakmici upisala pobedu protiv ekipe Tandera i to rekordnom razlikom od 73 poena, što smo sigurno da večeras neće biti slučaj. Ipak je Dalas ekipa koja je kud i kamo kvalitetnija. Džekson bi mogao imati večeras svoje veče i uzeti dobar deo šuteva, pogotovu ako ne igra Porzingis. Njemu bi svakako pomoć od Bruksa dobro legla, obzirom da Dalas nije kvalitetna ekipa, te se od njega takođe očekuje da svojom brzinom i snagom napdne Hardveja i druge bekove Dalasa.

Golden Stejt Voriorsi

Ne igraju
Klej Tompson – ne igra od početka sezone.
Džejms Vajzman – ne igra početka sezone.

Golden Stejt je sinoć prekinuo niz od 18. pobeda Finiksa. Kari i ekipa su odigrali fantastično. Kari bi večeras takođe trebalo da bude glavna uzdanica u napadu Voriorsa, ali verujemo da će i mladi Pul uzeti baš veliki deo šuteva, obzirom da je Popović poznat po tome da udvaja prve zvezde timova. Ne treba se čuditi i ako Vigins bude imao svoje veče, ume on i te kako da bljense protiv slabijih ekipa kao što su Sparsi. No, Drejmod Grin će večeras da razigrava ekipu, obzirom da su Keldon Džonson i Poeltl jako agresivni.

San Antonio Spars

Upitni
Keita bates-Diop – 50% mogućnost igranja. 3 poena i 3 skoka u proseku.
Devin Vasel – 50% mogućnost igranja. 12.2 poena u proseku.

Ekipa Sparsa ne igra kako se očekuje pod vođstvom Grega Popovića, a večeras se svakako ne očekuje da naprave neki veći problem Voriorsima koji su u strašnom naletu i igraju jako lepršavo. Mari će imati mis-meč situacije tokom cele utakmice zahvaljujući svojoj visini, dok će Vajt vrebati priliku iz šuta po prijemu lopte. Poeltl može imati jako bitnu ulogu večeras u napadu, napredovao je ofanzivno i korsti to što ga odbrane ne shvataju za ozbiljno na tom delu terena.

Portland Trejl Blejzers

Ne igraju
Dejmijen Lilard – 21.5 poena, 4 skoka i 7.8 asistencija za 35.7 minuta provedenih na parketu.
Anfri Simons – 12 poena za 23 minuta.
Nasir Litl – 8 poena 4 skoka za 22.5 minuta.

Portland i te kako ulazi oslabljen večeras protiv Bostona. Bez Lilarda i Simonsa, njima su pozicije bekova na izdisaju. Verujemo da će Mekalum učiniti sve što je u njegovoj moći da povuče Portland do pobede, ali to deluje neizvodljivo protiv Bostona koji ima sjajne defanzivce na bekovskim pozicijama.

Boston Seltiks

Upitni
Romeo Lengford – 5 poena i 3 skoka za 14 minuta na parketu.

Vraća se Braun u sastav posle sinoćnjeg izostanka, pa će Tejtum nakon sjajne partije imati pomoć u napadu. Ovaj dvojac bi mogao da odluči velo lako ovu utakmicu još u prvom poluvremenu, ali ne treba se uzdati u to previše obzirom da su umorni od sinoć. Zato se dosta očekuje od Brauna koji je odmarao sinoć, pa tako i da povuče ekipu večeras ka pobedi.

Sakaramento Kingsi

Ne igraju
Herison Barns – 19 poena, 7.2 skoka, 2.4 asistencije, 35 minuta.
Mo Harkles – 45%. 4.2 poena, 2.8 skokova, 20.4 minuta.

Kingsi dočekuju Kliperse koje su prethodni meč i dobili. Večeras u popunjenijem sastavu uz Beglija će imati veću podršku koji je počeo igrati od odlaska Voltona. Verujemo da će kao i na prethodnom meču Holms i Foks prednjačiti u napadu i pokušati da pobede Kliperse na domaćem parketu, koji su sinoć dobili Lejkerse i umorniji su obzirom da nisu imali ni ceo dan odmora. Dejvion Mičel je prethodnu utakmicu pružio sjajan doprinos u napadu od 20 poena, ali pre svega čuvajući Džeksona kojeg je spustio samo na 12 poena.

Los Anđeles Klipersi

Upitni
Pol Džordž – 50%. 25.5 poena, 7 skokova i 5 asistencija za 36 minuta na parketu.

Ne igraju
Nikolas Batum – 9.8 poena, 5.5 skokova, 27.6 minuta.
Kavaj Lenard – Nije igrao od početka sezone.
Džejson Preston – Nije igrao od početka sezone.

Ukoliko ne igra Džordž, Klipersi bi opet mogli da ostanu bez pobede protiv Kingsa koji igraju jako lepu košarku odlaskom Voltona. No, ukoliko Klipersi misle da urade nešto večeras, ako Džordž ne bude igra, Džekson će definitivno morati da istupi i povede ekipu sa dosta više datih poena nego inače. Moris je neko ko bi mogao imati jako veliku ulogu večeras širenjem terena i izvlačenjem Holmsa napolje ili svojom snagom protiv Beglija.