Izostanci

Izostanci, 5. decembar

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

05.12.2021 00:00
Izostanci, 5. decembar
Izostanci, 5. decembar

Ovo su izostanci igrača za večeras, njihova statistika i naša predviđanja ko bi mogao da preuzme njihovu ulogu, minute, jednostavno rečeno – protagonizam.

Bitno je da znate, da su situacije svakako podložne promenama dolaskom novih informacija, a mi ćemo se truditi da što agilnije ažuriramo novosti.

Klivlend Kavalirsi

Upitni
Čedi Osman – 50%. 11.6 poena, 2.9 skokova, 1.9 asistencija, 22.2 minuta.
Dilan Vindler – 50%. 2.8 poena, 1.8 skokova, 10.8 minuta.

Ne igraju
Din Vejd – 4.8 poena, 3.3 skoka, 22.4 minuta. Nije igrao poslednje 4 utakmice.
Kolin Sekston – Ne igra već neko vreme, ustalila se rotacija.

Bikerstaf nije mnogo širio rotaciju sa odsustvom krila i bekova. Tako da i danas očekujte više minuta za Okora i Markanena, ukoliko ne budu igrali Čedi i Vindler. Bukvalno igraju sa 8 igrača u rotaciji, Stivens dobija desetak minuta. Izvlače maksimum ko god da je na parketu, Bikerstaf radi strašan posao, tako da nije nemoguće da vidimo još jednu neizvesnu utakmicu. Sumnjam da će Juta ovo u gostima prelako rešiti iako su kompletni.

Juta Džez

Ne igraju

Hasan Vajtsajd – 50%. 6.7 poena, 6.4 skoka, 15.3 minuta.
Udoka Azubike – Nije faktor.

Mislim da eventualno odsustvo Vajtsajda neće uticati na minute Gobera, on će igrati isto. Eventualno malo više šanse za protivničke centre, jer je Hasan bio baš dobar u bekap ulozi. Generalno imam osećaj da će im dužina Kavsa na svim pozicijama praviti problem. Iako izgledaju nezgrapno, korektno su pokretljivi, mislim da nas očekuje zanimljiva utakmica. Ne vidim sad neku preveliku prednost za Jutu, osim možda Konli koji je u odličnoj formi. 16.7 poena na prethodnih 7 utakmica, 58% iz igre, a posebno dobar za 3 poena – 53%.

Dodatak:

Vajtsajd je zvanično odsutan. Verovatno par minuta više za Gobera kad bolje razmislim, jer igtaju protiv najviše i najduže ekipe lige.

Atlanta Hoksi

Upitni
Kevin Hurter – 50%. 10 poena, 3.4 skoka, 2.3 asistencije, 26.1 minut.
Kem Rediš –  50%. 11.5 poena, 2.8 skokova, 22.5 minuta.

Ne igraju
Bogdan Bogdanović – 11.6 poena, 3.6 skokova, 2.5 asistencija, 28.2 minuta.
Diandre Hanter – 10.8 poena, 2.7 skokova, 27.8 minuta.

Jang se požalio na bol u kolenu, Hurter ima problem sa kvadricepsom, a Rediš je i dalje upitan zbog prehlade. Za sada je apsolutno nagađanje kako i šta. Čekaćemo da se približimo utakmici, pa će novinari dati i više informacija.

Dodatak:

Trej Jang će igrati na večerašnjoj utakmici.

Šarlot Hornetsi

Upitni
Kodi Martin
– 95%. 7.7 poena, 4.1 skok, 2.2 asistencije, 24.6 minuta.

Ne igraju

Lamelo Bol – 20 poena, 8.3 asistencije, 7.7 skokova, 33.3 minuta.
Teri Rožir
– 17.7 poena, 3.6 asistencija, 3.5 skokova, 32.9 minuta.
Mejson Plamli
– 6.8 poena, 7.3 skoka, 2.8 asistencija, 26.2 minuta.
Džejlen Mekdenijels – 5.5 poena, 3.3 skoka, 15 minuta.

Ovo će biti spektakl. Verovatno ih večeras neće ni biti u ponudi, ali valja razmotriti možda neke timske minuse? Nedsotajaće dva od tri najbolja poentera. Vraća se najverovatnije Kodi Martin, pa ćemo dobiti šansu da gledamo možda i rukija, Džejmsa Buknajta za koga pričaju da je odličan napadač. Keli Ubre verovatno počinje u startnoj postavi, a očekujem da Gordon Hejvord preuze najviše kreatorskih odgovornosti.

Toronto Reptors

Ne igraju
O Dži Anunobi – 20.1 poena, 5.4 skoka, 37.4 minuta. Ne igra već 8 utakmica.
Kem Birč – 6.9 poena, 5.7 skokova, 22.9 minuta. Ne igra već 5 utakmica.
Goran Dragić – 8 poena, 3 skoka, 18 minuta na parketu. Odigrao samo jednu od poslednjih 19 utakmica.

Moram reći po onome što sam video u prethodnim utakmicama, da Fred Vanvlit igra u Ol-star formi. Na poslednjih 5 utakmica beleži 24 poena u proseku i Toronto igra duplo bolje sa njim na terenu. Mislim da Sijakam još nije onaj stari nakon povrede ramena, na prethodnih 5 utakmica nije prebacio ovih 20,5 koliko se nudi otprilike po kladionicama, ali verovatno je samo pitanje vremena i možda mu baš sastav Vašingtona bude poslužio za povratak samopouzdanja.

Vašington Vizardsi

Ne igraju
Rui Hačimura – Nije igrao ove sezone.
Tomas Brajant – Nije igrao ove sezone.

Kako je ovo prva od dve B2B utakmice, obratite pažnju na novosti o Spenseru Dinvidiju, jer će sigurno odmarati u jednoj od te dve. Za sada nema novosti. Sam Dinvidi igra dosta slabo u prethodnom periodu, na poslednjih 5 utakmica ima ispod 10 poena u proseku. Poslednje dve utakmice 5 i 3 poena. Treba razmisliti da li će Vašington baš baciti akcenat da ga vrati u život ili će nastaviti sa užasnim partijama. Svaka čast Vašingtonu koliko pobeda imaju do sada, jer po mom mišljenju i Bil podbacuje. Jedan od najboljih poentera lige šutira u jako slabim procentima i poslednje tri utakmice je na ispod 20 poena.

Hjuston Roketsi

Ne igraju
Kevin Porter mlađi
– 12.8 poena, 5.8 asistencija, 4.4 skoka, 30.2 minuta.
Džejlen Grin – 14 poena, 3.1 skok, 2.3 asistencije, 30.8 minuta. Ne igra već 4 utakmice.
Usman Garuba – 1.7 poena, 2.6 skokova, 6.4 minuta. Nije bio faktor ni pre povrede.
Džon Vol – Nije igrao od starta sezone.

Dosta poena na bekovskim pozicijama će nedostajati. Erik Gordon je već pokupio minute, a Silas je izjavio da razmišlja o Armaniju Bruksu kao drugom starteru za večerašnji meč. Drugom starteru u bekovskom tandemu jelte. U prethodnom periodu najviše je profitirao Erik Gordon, koji je na prethodnih osam utakmica, otkada je starter, postizao 14.3 poena za razliku od 13 poena u utakmicama pre toga. Najbolja forma u timu pripada Kristijanu Vudu, koji na prethodne tri utakmice koje je odigrao (protiv Oklahome izašao iz igre posle 9 minuta) beleži čak 25.7 poena. Danas ima protiv sebe Valančijunasa, od koga je dosta brži, pa će verovatno probati da se nametne sa perimetra. Još jedan zanimljiv igrač koga ima u ponudi, a igra trenutno jako dobro je Gerison Metjuz. On je starter na poslednje četiri utakmice i u proseku beleži čak 17.3 poena.

Nju Orleans Pelikansi

Upitni
Džoš Hart – 70%. 11.1 poen, 6.3 skokova, 3.8 asistencija, 30.1 minut.

Ne igraju
Zajon Vilijamson – Ne igra od početka sezone.
Didi Louzada – Pio šta ne treba, nije bio od prevelike koristi ni pre toga.

Nakon što je propustio utakmicu sa Hjustonom, Hart je upitan i za večerašnji meč. Vili Grin je izjavio da se nada da će biti na terenu, tako je veoma realno da ćemo ga videti. Odsustvovao je sa dve utakmice, a većinu njegovih minuta uzeo je Nikel Aleksander-Voker.  Brendon Ingram je dosta agresivniji na poslednja tri meča i postiže 26.7 poena u proseku. Videćemo da li će ga Hjuston udvajati, jer nemaju igrača koji fizičkim karakteristikama može da mu odgovori.