Izostanci

Izostanci, 6. decembar

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

06.12.2021 00:00
Izostanci, 6. decembar
Izostanci, 6. decembar

Ovo su izostanci igrača za večeras, njihova statistika i naša predviđanja ko bi mogao da preuzme njihovu ulogu, minute, jednostavno rečeno – protagonizam.

Bitno je da znate, da su situacije svakako podložne promenama dolaskom novih informacija, a mi ćemo se truditi da što agilnije ažuriramo novosti.

Detroit Pistonsi

Upitni
Kori Džozef – 50%. 6.5 poena i 3.5 asistencije za 22 minuta na parketu.

Ne igraju
Keli Olinik – 12.5 poena i 5.3 skoka, 23 minuta na parketu.
Hamidu Dialo – 6 poena i 3 skoka za 15 minuta na parketu.

Pistonsi večeras dočekuju Tandere, koji nisu u tako sjajnoj formi. Biće ovo takozvani derbi začelja, ali verujemo da Grent može prelomiti u korist Detroita.

Oklahoma Siti Tander

Ne igra
Šej Gildžis-Aleksander – 21 poen, 5 skokova i 4.5 asistencija za 35 minuta.

U Oklahomi vlada neiskustvo od strane mladih igrača koje je teško prikriti, skoro pa nemoguće. Aleksander ne igra, pa će glavnu reč tu voditi Gidi, mladi ruki koji ove godine igra sasvim korektnu košarku, pa očekujemo od njega da uzme veći broj šuteva protiv Pistonsa.

Indijana Pejsers

Ne igraju
Džastin Holidej – 9.9 poena za 28 minuta na parketu. Ne igra zbog COVID-19.
Ti Džej Mekkonel – 8.4 poena i 4.8 asistencija za 24 minuta na parketu. Ne igra zbog povrede ručnog zgloba.
Ti Džej Voren – Ne igra od početka sezone.

Indijana će i u ovom meču biti oslabljena neigranjem prva dva igrača sa klupe. Obzirom da igraju protiv Vašingtona, a oni nemaju tako dobre defanzivce pod košem, možemo očekivati veći broj lopti za visoke igrače Indijane. Smatramo da bi Sabonis mogao odigrati bitnu rolu u napadu večeras.

Vašington Vizards

Upitni

Spenser Dinvidi – 80%. 13.5 poena, 5 skokova i 5 asistencija za 30 minuta.

Ne igraju
Rui Hačimura – Nije igrao ove sezone.
Tomas Brajant – Nije igrao ove sezone.

Ekipa Vašingtona je u blagom padu forme, a uz to večeras ne bi trebalo da im igra prvi plej ekipe, Spenser Dinvidi. Njegova zamena će biti mladi Holidej, koji ne napada toliko koš kao Dinvidi, već mnogo više deli lopte drugim igračima. Zato očekujemo od Bredlija Bila da nakon jako loših partija u prethodnim utakmica, ovu odigra dobro. Verujemo da će centi Indijane pokriti Gaforda koji nije tako sjajan kada ima dva sasvim korektna centra protiv sebe, jedino u tranziciji on i Herel mogu da doprinesu Vašingtonu.

Šarlot Horentsi

Ne igraju
Lamelo Bol – 20 poena, 8.3 asistencije, 7.7 skokova, 33.3 minuta.
Teri Rožir
 – 17.7 poena, 3.6 asistencija, 3.5 skokova, 32.9 minuta.
Mejson Plamli
 – 6.8 poena, 7.3 skoka, 2.8 asistencija, 26.2 minuta.
Džejlen Mekdenijels – 5.5 poena, 3.3 skoka, 15 minuta.

Ekipa šarlota nas je sinoć jako prijatno iznenadila. I pored toga što im ne igraju prva dva košgetera, oni su pobedili Atlantu u gostima i to baš na veliki broj poena. Večeras će igrati protiv Filadelfije, pa očekujemo kako je Bridžes sinoć odigrao sjajnu partiju, tako da i večeras nastavi u istom ritmu. Isto tako mislimo da će Hejvord večeras pružiti dosta veći doprinos, obzirom da će imati direktan duel sa Denijem Grinom, pa verujemo da će se dosta spuštati na niski post i tako rešavati situacije u napadu.

Filadelfija Seventisiksersi

Upitni
Tobajas Heris – 50%. 19 poena i 8 skokova za 34 minuta na parketu.

Ne igraju
Ben Simons – Nije igrao ove sezone

Siksersi mogu ući oslabljeni u večerašnji duel protiv Šarlota neigranjem Heris zbog virusa. Predviđeno je da se vrati do večeras, ali još uvek stoji da je fifti/fifti. Ukoliko on ne bude igrao, svakako verujemo da će Embid večeras terorisati Pi Džej Vašingtona pod košem, obzirom da je Pi Džej dosta slabiji fizički od Embida. Neko ko bi mogao imati sjajnu rolu u večerašnjem susretu ove dve ekipe jeste Set Kari. Ukoliko bude utakmica na veći broj poena, a trebala bi biti jer Šarlot preferira takvu igru, Kari bi mogao dosta profitirati i uzeti veliki broj šuteva.

Majami Hit

Upitni
Džimi Batler – 60%. 23.6 poena, 5.8 skokova i 5.3 asistencije za 34.2 minuta provedena na parketu.

Ne igraju
Bem Adebajo – 18.7 poena i 10.2 skoka za za 32.9 minuta na parketu. Ne igra zbog povrede palca, van terena 6-8 nedelja.
Viktor Oladipo – Ne igra od početka sezone.
Markus Moris – Ne igra od Jokićeve vaspitne.

Majami je dosta oslabljen, ali ima ko u ovoj ekipi da prednjači i kada nema glavnih igrača. Oni večeras dočekuju ekipu Memfisa, pa je neko naše razmišljanje da će to biti ispucavanje dva igrača Majamija, a to su Robinson i Hiro. Verujemo da će njih dvojica večeras prednjačiti u uzetim šutevima, pogotovu Robinson koji bez puno driblinga, iz trka pali prvu po prijemu.

Memfis Grizlisi

Upitni
Zair Vilijams – 50%. 5 poena, 1.6 skokova za 18.6 minuta na parketu
Brendon Klark – 75%. 8 poena i 4 skoka za 16 minuta na parketu.

Ne igraju
Dža Morant – 24.1 poen, 5.6 skokova i 6.8 asistencija.
Kajl Anderson – 7.9 poena, 5.2 skoka za 21.7 minuta na parketu.

Od kako nema Moranta, u ekipi Memfisa su se istakli Džekson i Bejn. No, večeras verujemo u to da će Džekson imati glavnu ulogu obzirom da Majami jednostavno nema dovoljno kvaliteta pod košem od kada se povredio Adebajo. Dendmon igra korektno, ali jednostavno nije taj kalibar koji može da sačuva Džeksona, pogotovo što Džekson dosta širi u napadu i može pogoditi spolja, ali isto tako odigrati sjajno i unutar reketa. Zato verujemo u njega da će večeras iskoračiti i pokušati da odvede svoju ekipu do pobede protiv oslabljene ekipe Majamija.

Čikago Bulsi

Upitni
Aleks Karuso – 65% da neće igrati. 8 poen, 4 skoka i 4 asistencije za 30 minuta.

Ne igraju
Kobi Vajt – 6.1 poen, 2.6 skokova, 17.6 minuta na parketu
Patrik Vilijams – Ne igra već duže vreme

Situacija je nepromenjena u odnosu na prethodnu utakmicu sa igračima koji mogu da izsotanu. Večeras igraju protiv ekipe Denvera koja katastrofalno brani spoljne igrače, te će tako večeras kao i uvek do sada prednjačiti Lavin i Demar. Jednostavno mislimo da Nagetsi nemaju odgovor za ovaj tandem.

Denver Nagetsi

Ne igraju
Bol Bol– ne igra duže vreme, ustaljena rotacija.
Bouns Hiland – ne igra duže vreme, ustaljena rotacija.
Austin Rivers – ne igra duže vreme, ustaljena rotacija.
Džamal Mari – ne igra od početka sezone

Nagetsi idu na noge Bulsima. Jedina nada kao i do sada u ovoj sezoni Denveru jeste Nikola Jokić! Naše mišljenje jeste da ako on pruži partiju kao protiv Niksa, Nagetsi imaju šansu. Ako ne pruži, jednostavno nemaju šta da traže tu. Zato mi verujemo večeras u Jokića i ako naspram sebe ima Vučevića.

Milvoki Baks

Upitni
Janis Antetokoumpo – 50%. 27.5 poena, 12 skokova i 6 asistencija za 33 minuta na parketu.
Grejson Alen – 50%. 14 poena i 4 skoka za 29 minuta na parketu.
Džordž Hil – 50%. 8 poena i 4 skoka za 28 minuta na parketu.

Ne igraju
Bruk Lopez
 – Ne igra od prvog kola.
Donte Divinćenco – Nije igrao ove sezone.
Šemi Ođelej – Ne igra već duže vreme

Baksi večeras mogu ući baš oskaćeni protiv Klivlenda. Ukoliko Antetokoumpo ne bude igrao, glavna uzdanica Baksa će svakako biti Midlton koji će uzeti najveći broj šuteva. Holidej će imati pune ruke posla jureći Garlanda po parketu, ali isto tako i u napadu veliku rolu. Neko ko može da iznenadi večeras jeste Bobi Portis koji igra sjajno ove sezone.

Klivlend Kavalirsi

Ne igraju
Din Vejd – 4.8 poena, 3.3 skoka, 22.4 minuta. Nije igrao poslednje 4 utakmice.
Kolin Sekston – Ne igra već neko vreme, ustalila se rotacija.

Bikerstaf sjano vodi ovu mladu družinu. Sinoć su izgubili od Jute na jedan posed, ali su već danas u Vinskonsinu, te su verovatno po malo i umorne noge od puta. Ali to ne znači da će oni popustiti tek tako. Obzirom da Milvoki nema centarsku liniju, verujemo u to da će Mobli i Alen večeras dominirati u reketu i tako uzeti veliki broj šuteva. Garland će biti u velikim problemima pošto će imati direktan duel sa Holidejom koji važi za jednog od najboljih defanzivaca na toj poziciji.

Minesota Timbervuvlsi

Upitni
Karl Entoni-Tauns – 50%. 24 poena i 9 skokova za 34.3 minuta na terenu.
Džejden Mekdenijels – 50%. 6.2 poena, 4.5 skokova, 25.3 minuta.
Patrik Beverli – 50%. 8.1 poen, 4.5 asistencija, 4.4 skoka, 25.4 minuta.
Dianđelo Rasel – 50%. 19 poena, 4 skoka i 6 asistencija za 33 minuta na parketu.

Ukoliko Vulvsi uđu bez svih ovih upitnih igrača, neće imati puno šansi protiv Atlante. U tom slučaju Edvards će biti glavni i jedini na terenu za Minesotu.

Atlanta Hoksi

Upitni
Kem Rediš –  50%. 11.5 poena, 2.8 skokova, 22.5 minuta.

Ne igraju
Bogdan Bogdanović – 11.6 poena, 3.6 skokova, 2.5 asistencija, 28.2 minuta.
Diandre Hanter – 10.8 poena, 2.7 skokova, 27.8 minuta.

Atlanta gostuje Minesoti posle neočekivanog poraza. Večeras ukoliko ne igraju gore navedeni igrači Minesote, Atlanta će imati lagan posao. Mislimo da će ukoliko ne bude cenatrska linija Vuvlsa na okupu dominirati Kapela i Kolins, koji igraju apsolutno sjajno kada su na parketu ove sezone. Tako da verujemo da će to iskoristiti u svoju korist ekipa Hoksa.

Finiks Sans

Ne igraju
Devin Buker – 23.2 poena, 4.5 asistencija i 4.9 skokova, 32.2 minuta na parketu.
Frenk Kaminski – 10.6 poena i 4.6 skoka, 20 minuta na parketu.
Abdel Nader – Ne igra već nekoliko utakmica, postavljena rotacija.
Dario Šarić – Ne igra čitave sezone.

Finiks dočekuje ekipu Sparsa posle poraza od Voriorsa. Ovo im je prilika da se vrate odmah na pobednički kolosek. U ovom meču će biti interesantan duel za gledanje Krisa Pola i Dežontea Marija. Kris Pol je i te kako u prednosti u odnosu na Marija po inteligenciji, pa verujemo da će dosta koristiti pik od strane Ejtona i tako obojica profitirati poenima u reketu i okolo reketa.

San Antonio Spars

Upitni
Keita bates-Diop – 50% mogućnost igranja. 3 poena i 3 skoka u proseku.
Devin Vasel – 50% mogućnost igranja. 12.2 poena u proseku.

Sparsi su neočekivano savladali Voriorse i tako im prekinuli niz od 10 pobeda kod kuće. Mislimo da će Mari večeras dominirati u Sparsima. Imaće dosta mis-meč situacija sa Kris Polom i to prevarati u poene sa niskog posta, koji će biti od velikog značaja za Sparse. Biće interesantno videti Keldona Džonsona u duelima sa Krauderom, koji je i te kako dobar defanzivac, ali ipak mislimo da bi Keldon mogao iskoristiti malu korist u visini i atletskim predispozicijama, te tako doći do određenog broja poena protiv Kraudera u reketu.

Golden Stejt Voriorsi

Ne igraju
Klej Tompson – ne igra od početka sezone.
Džejms Vajzman – ne igra početka sezone.
Andre Igudala – ne igra, ustaljena rotacija.

Voriorsi su neočekivano izgubili od Sparsa pa verujemo da će večeras jako zapeti i tražiti pobedu u ranom delu utakmice. Neko naše mišljenje jeste da pored Karija, večeras glavnu ulogu može odigrati Vigins. On će imati naspram sebe Frenca vagnera koji nije toliko fizički jak i još ubek je neiskusan, te bi Vigins mogao profitirati od toga većim brojem šutnutih lopti.

Orlando Medžik

Ne igraju
Džejlen Sags – 12.3 poena, 3.6 asistencija, 3.4 skoka, 27.8 minuta.
Markel Fulc – Nije ni igrao ove sezone.
Majkl Karter-Vilijams – Nije ni igrao ove sezone.
Džonatan Ajzak – Nije ni igrao ove sezone.
Ituan Mur – Nije ni igrao ove sezone.

Orlando ima sasvim solidnu mladu ekipu i pokušaće večeras da pomuti račune Voriorsima. Kol Entoni je definitivno glavna uzdanica Orlanda, pa tako mislimo da bi on mogao večeras otići na neki veći broj poena od prosečno, ali isto tako obratite pažnju na Bambu koji ima jako velik raspon ruku i postaje sve bolji u reketu. Naspram sebe će imati Drejmonda Grina koji mu visinom ne može nikako parirati, ali svakako iskustvom i inteligensijom može. Ali opet, lob pasovi ka njemu mogu uroditi plodom i tako naneti veliku štetu Voriorsima.

Portland Trejl Blejzers

Ne igraju
Dejmijen Lilard – 21.5 poena, 4 skoka i 7.8 asistencija za 35.7 minuta provedenih na parketu.
Anfri Simons – 12 poena za 23 minuta.
Nasir Litl – 8 poena 4 skoka za 22.5 minuta.

Ekipa Portlanda je oslabljena neigranjem glavnog igrača. Mekkalum ima odrešene ruke, a na suprotnoj strani i nema neke defanzivce koji bi mogli zaustaviti njegov napadački arsenal. Veliko iznenađenje za nas jeste Denis Smit, koji je prošlu utakmicu odigrao sjajno i postigao 21 poen bez izgubljene lopte. Tako da večeras očekujemo od Mekkaluma i Smita da iznesu teret na svojim leđima i povedu Portland do pobede. Uz njih bi mogli navesti Nurkića koji ima duel sa Zubcem, koji nije poznat kao dobar defanzivac, pa bi Portland mogao tražiti svoju šansu pod košem večeras.

Los Anđeles Klipersi

Ne igraju
Nikolas Batum – 9.8 poena, 5.5 skokova, 27.6 minuta.
Kavaj Lenard – Nije igrao od početka sezone.
Džejson Preston – Nije igrao od početka sezon

Klipersi večeras u ”punom” sastavu. I prethodnu utakmicu su izgubili od Kingsa, te će večeras tražiti svoju šansu protiv oslabljenog Portlanda. Džordža jednostavno nema ko da čuva u Portlandu, on je ove godine sjajan u celokupnom utisku. Jeste prethodnu utakmicu zatajio, ali verujemo da će večeras zapeti i povesti Kliperse ka pobedi. Ivica Zubac će imati težak zadatak da sačuva Nurkića, dok u napdu neće imati toliko prostora obzirom da je Bosanac sasvim solidan defanzivac.