Izostanci

Izostanci, 8. decembar

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

08.12.2021 00:00
Izostanci, 8. decembar
Izostanci, 8. decembar

Ovo su izostanci igrača za večeras, njihova statistika i naša predviđanja ko bi mogao da preuzme njihovu ulogu, minute, jednostavno rečeno – protagonizam.

Bitno je da znate, da su situacije svakako podložne promenama dolaskom novih informacija, a mi ćemo se truditi da što agilnije ažuriramo novosti.

Klivlend Kavalirs

Upitni
Din Vejd – 4.8 poena, 3.3 skoka, 22.4 minuta. Nije igrao poslednjih 5 utakmica.

Biće ovo prilika da se iskažu visoki igrači Klivlenda. Velika je prednost pod košem, obzirom da jedini klasični centar u Bulsima jeste Vučević. Tako da će Bikerstaf verovatno napasti niski post nakon pika, a obzirom da ima centre koji odlično čitaju igru i lepo otvaraju nakon pika, verujemo da će iz toga profitirati.

Čikago Bulsi

Ne igraju
Demar Derouzan – 26.5 poena, 5 skokova i 4 asistencije za 35 minuta.
Aleks Karuso – 8 poena, 4 skoka i 4 asistencije za 30 minuta.
Džavonte Grin – 5.4 poena, 4.3 skoka, 20.6 minuta.
Kobi Vajt – 6.1 poen, 2.6 skokova, 17.6 minuta.
Met Tomas – 1.5 poena, 6.1 minut.
Patrik Vilijams – Odigrao samo 5 utakmica.

Bulsi će narednih 10-14 dana igrati bez do sada najbolje igrača, Demara. No, svakako da ima ko se može iskazati u Bulsima, a kao prvi iskače apsolutni lider svih prethodnih sezona, Zek Lavin, koji je isto kao i Demar prva uzdanica Bilija Donovana. Lavin će svakako uzeti veliki broj šuteva na večerašnjem meču, dok bi uz njega trebao iskočiti Vučević, koji će imati jako težak zadatak da savlada Alena i Moblija pod košem. U prošlom meču “eksplodirao” je Lonzo Bol, bez Demara išao je debelo preko svoje granice.

Detroit Pistonsi

Upitni
Kori Džozef90%. 6.5 poena i 3.5 asistencije za 22 minuta na parketu.
Hamidu Dialo50%. 6 poena i 3 skoka za 15 minuta na parketu.

Ne igraju
Keli Olinik – 12.5 poena i 5.3 skoka, 23 minuta na parketu.

Pistonsi će ugostiti ekipu iz glavnog grada. Jedina prednost Pistonsa u ovom meču može biti Grent, koji pokriva pozicije dva i tri, na kojoj Vašington nema tako dobre defanzivce, pa se može očekivati neka eksplozija od srane njega, ali isto tako nemojte se čuditi ako ga igrači Vašingtona budu udvajali i ograničavali njegov pristup reketu.

Vašington Vizards

Upitni

Davis Bertans50%. 5.1 poen, 1.6 skokova, 15.5 minuta.

Ne igraju
Rui Hačimura – Nije igrao ove sezone.
Tomas Brajant – Nije igrao ove sezone.

Vizardsi će svom silom napasti Detroit. Neophodna im je pobeda nakon poraza od Indijane. Bil je totalno van forme, ali treba očekivati njegovo raspucavanje večeras obzirom da igraju protiv najgore ekipe lige. Neko ko bi uz njega mogao iskočiti kao drugi košgeter jeste Gaford koji će naspram sebe imati Stjuarta, koji kao jedini centar Pistonsa mora paziti na faulove. Uz sve to, Gaford igra sjajno, te ga i igrači dosta poštuju i daju mu veliku slobodu u napadu, pogotovo iz pika.

Indijana Pejsers

Ne igraju
Džastin Holidej – 9.9 poena za 28 minuta na parketu. Ne igra zbog COVID-19.
Ti Džej Mekkonel – 8.4 poena i 4.8 asistencija za 24 minuta na parketu. Ne igra zbog povrede ručnog zgloba.
Ti Džej Voren – Ne igra od početka sezone.

Pejsersi su u nekom rastrojstvu trenutno. Izašle su informacije kako žele trejdovati dobar deo tima, pre svega glavne igrače. Jedino je Brogdon izuzet iz cele priče. Mi verujemo da to može biti veliki motiv za igrače poput Laverta i Sabonisa večeras. Lavert uzima dosta šuteva, a večeras verujemo još veći, pre svega zbog svih trejd glasina koje kruže o njemu. Sabonis jeste neko ko igra korektnu sezonu, ali ne doprinosi onoliko koliko se od njega očekuje, pre svega u poenima, zato bi on uz Laverta večeras mogao odraditi veći deo posla u napadu.

Njujork Niks

Upitni
Džeriko Sims – 70%. 1.1 poen, 1.8 skokova, 6.8 minuta.

Niksi ulaze u punom sastavu. Igraju u jako lošoj formi, ali su sinoć savladali Sparse. Istakao se Beret koji je upisao 32 poena, te od njega očekujemo ovakvu partiju i večeras. Rendl igra jako loše u poslednjih par utakmica i ne snalazi se u reketu kao ranije, a večeras će protiv sebe imati Sabonisa i Tarnera koji su sasvim korektni defanzivci, pa je neka naša misao da će on više razigravati ekipu nego što bi napadao koš. Alek Burks je sinoć uz Bereta bio najbolji, upisao je 18 poena, a Tibodo mu veruje dosta. Kvalitetan igrač pre svega, igra inteligentno, pa verujemo da će on naći rešenje za svoje čuvare i večeras kao i prethodne noći.

Šarlot Horentsi

Ne igraju
Lamelo Bol – 20 poena, 8.3 asistencije, 7.7 skokova, 33.3 minuta.
Teri Rožir
 – 17.7 poena, 3.6 asistencija, 3.5 skokova, 32.9 minuta.
Mejson Plamli
 – 6.8 poena, 7.3 skoka, 2.8 asistencija, 26.2 minuta.
Džejlen Mekdenijels – 5.5 poena, 3.3 skoka, 15 minuta.
Iš Smit – 4.8 poena, 2.4 asistencije, 1.3 skoka, 13.6 minuta.

Ekipa Šarlota nas je iznenadila igrom protiv File u prethodnoj utakmici koju su izgubili na jedan posed. Ubre igra sjajno u odsustvu ostalih, dok su Hejvord i Bridžes konstantni. Obzirom da je prethodni meč igran na poen više, verujemo u to i večeras. Ubre, Bridžes i Hejvord imaju svu slobodu, pa od njih očekujemo bar 2/3 poena. Takođe, Kodi Martin može biti solidan izbor, pogotovo sada kada nema ni Iša Smita.

Filadelfija Seventisiksersi

Upitni
Tajris Maksi90%. 17 poena, 4 skoka i 5 asistencija za 35 minuta.

Ne igraju
Ben Simons – Nije igrao ove sezone.

Ekipa Filadelfije igra sasvim korektno obzirom da im nedostaje druga zvezda tima. Embid igra neverovatnu košarku i vodi svoj tim kako treba lider da postupa prema svojim saigračima. Verujemo da će i večeras iskočiti kao glavni košgeter, dok uz njega Heris može iskočiti kao druga opcija u napadu.

Majami Hit

Upitni
Kejleb Martin50%. 6.7 poena, 3 skoka, 18.9 minuta.

Ne igraju
Džimi Batler – 23.6 poena, 5.8 skokova i 5.3 asistencije za 34.2 minuta.
Bem Adebajo – 18.7 poena i 10.2 skoka za za 32.9 minuta.
Viktor Oladipo – Ne igra od početka sezone.
Markus Moris – Ne igra od Jokićeve vaspitne.

Biće ovo jako interesantna utakmica. Majami igra bez glavnih zvezda tima pa će morati drugi igrači da istupe. Verujemo večeras u trči-pucaj košarku Hita. Naše mišljenje je zasnovano na tome da oni ne mogu igrati košarku na poen manje sa Milvokijem bez jedinog centra i najboljeg igrača tima. Dankan Robinson i Tajler Hiro obožavaju iz istrčavanja da opale prvu po prijemu, a obzirom da imaju Laurija na pleju koji daje pravovremen pas, ne sumnjamo da će biti večeras dobar deo poena kod njih dvojice.

Milvoki Baks

Upitni
Džordž Hil – 50%. 8 poena i 4 skoka za 28 minuta na parketu.

Ne igraju
Bruk Lopez
 – Ne igra od prvog kola.
Donte Divinćenco – Nije igrao ove sezone.
Šemi Ođelej – Ne igra već duže vreme.

Janis se vratio, samim tim i milvoki izgleda drugačije. Nema puno filozofije, obzirom da ne igraju dva najbolja defanzivca u Majamiju. Janis će tim profitirati pošto nema Adebaja, a Pi Džej Taker ga jednostavno ne može čuvati zbog razlike u visini. Večeras će Midlton imati najviše problema u napdau obzirom da mislimo na meč-ap Midlton-Taker. Neko ko bi uz Janisa mogao iskočiti kao drugi poenter jeste Holidej koji će koristiti mis-meč situacije sa Laurijem.

Toronto Reptors

Ne igraju
O Dži Anunobi – 20.1 poena, 5.4 skoka, 37.4 minuta. Ne igra već 8 utakmica.
Kem Birč – 6.9 poena, 5.7 skokova, 22.9 minuta. Ne igra već 5 utakmica.
Goran Dragić – 8 poena, 3 skoka, 18 minuta na parketu. Odigrao samo jednu od poslednjih 20 utakmica.

Toronto se čini kako ima lagan posao večeras protiv Tandera. Sijakam je prethodnu utakmicu iskočio košgeterski sa 31 poenom na svom kontu, a obzirom da Tanderi nemaju adekvatnog defanzivca za njega, očekujemo partiju nalik prethodnoj koju je odigrao.

Oklahoma Siti Tander

Tanderi su u punom sastavu, ali verujemo da im to neće pomoći puno. Jedina nada Tandera večeras jeste Aleksander koji igra odličnu sezonu prosečno beležeći 22 poena, 5 skokova i 5 asistencija. Prethodne dve utakmice je išao preko 30 poena, pa verujemo da i protiv Toronta može odigrati partiju nalik te dve.

Nju Orleans Pelikansi

Upitni
Džoš Hart – 70%. 11.1 poen, 6.3 skokova, 3.8 asistencija, 30.1 minut.

Ne igraju
Zajon Vilijamson – Ne igra od početka sezone.
Didi Louzada – Pio šta ne treba, nije bio od prevelike koristi ni pre toga.

Igraju Peliknasi korektnu košarku obzirom na to da im fali Zajon. Ingram je predvodnik ove ekipe, a on od poslednjih 7 mečeva na 6 je dao 20+ poena što je zadivljujuća statistika ma u kom timu igrao. Verujemo da će i večeras protiv Denvera iskočiti kao prvi košgeter ekipe  i pored toga što će verovatno biti čuvan od strane Gordona. Večeras bi Valančiunas mogao u napadu dosta imati lopte obzirom da naspram sebe ima Jokića, koji ruku na srce koliko god statistički dobro izlgledala njegova defanziva, nije takva gledano poenterski od strane drugih centara.

Denver Nagetsi

Upitni
Nikola Jokić90%. 25.6 poena, 13.5 skokova, 6.8 asistencija, 32.6 minuta.
Vil Barton50%. 16 poena, 5.3 skokova, 4.1 asistencija, 33.4 minuta.
Bouns Hiland75%. 8 poena, 1.9 skokova, 1.7 asistencija, 15.8 minuta.
Bol Bol75%. 1.5 poena, 1.4 skoka, 4.7 minuta.

Ne igraju
Austin Rivers – Ne igra duže vreme, ustaljena rotacija.
Džamal Muri – Ne igra od početka sezone.

Jokić jednostavno nema tim za pobede. Svašta se treba dogoditi da bi Denver pobedio, uz sve to da Jokić ima neverovatno veče i da njegovi saigrači budu raspoloženi i pogode bar 5 trojki od 20 šutnutih na njegov pas. Zato i ne čudi što je večeras u kladionicama favorit ekipa pelikansa. Jokić mora da istupi, verujemo u to, verujemo u njega i jednu jako dobru košgetersku partiju i novi tripl-dabl.

Dodatak:

Jokić je na listi, ali se očekuje da će igrati. Dobio je udarac u desnu ruku.

Nagetsi su dodali i Vila Bartona na spisak povređenih, kao upitnog. Vil je zahvatio prehladu, očekujemo vesti bliže utakmici. Takođe, vraćaju se Bol i Hajland najverovatnije, jer su izašli iz karantina.

Hjuston Roketsi

Ne igraju
Kevin Porter mlađi 
– 12.8 poena, 5.8 asistencija, 4.4 skoka, 30.2 minuta.
Džejlen Grin – 14 poena, 3.1 skok, 2.3 asistencije, 30.8 minuta. Ne igra već 4 utakmice.
Danuel Haus – 4.8 poena, 2.7 skokova, 1.2 asistencije, 14.6 minuta.
Usman Garuba – 1.7 poena, 2.6 skokova, 6.4 minuta. Nije bio faktor ni pre povrede.
Džon Vol – Nije igrao od starta sezone.

Hjuston nas iznenađuje, a Vud ih predvodi u tome. Erik Gordon beleži 16 poena prosečno od kako počinje u startnih pet, ali Vud je ipak taj čovek. On igra sjajno, te u poslednjih 5 utkmica je ubacio više od 20 poena, dok je u toj jednoj protiv Oklahome napustio meč nakon samo 9 minuta i nije zabeležio poen. S toga verujemo da će svojom igrom večeras praviti velike probleme Bruklinu, a pre svega tu mislimo na Oldridža koji mu ne može parirati po atletski predispozicijama.

Dodatak:

Lamarkus ipak ne igra večeras. Ne menja činjenicu da je Vud mobilniji od bukvalno svih centara Bruklina, jedini koji može koliko-toliko da mu parira je mladi Klakston.

Bruklin Nets

Ne igraju
Kevin Durent – 28.4 poena, 7.7 skokova, 5.4 asistencija, 36.2 minuta.
Lamarkus Oldridž – 13.9 poena, 5.8 skokova, 1.1 blokada, 23.6 minuta.
Džo Heris – 11.3 poena i 4 skoka, 30 minuta na parketu. Ne igra poslednjih 10 utakmica.
Kajri Irving –  Ne igra od početka sezone.

Sinoć su savladali Dalas nakon preokreta. Durent je pružio nešto slabiju partiju, ali verujemo u njega večeras. No, ovo je prvi put da se harden sastaje sa ekipm koju je napustio posle burnih meseci pregovora oko trejda. Obzirom da se nisu najbolje rastali, verujemo da će Harden večeras jako udariti na svoj bivši tim i tako odneti pobedu iz Teksasa.

Dodatak:

Kej Di i Oldridž ne igraju večeras – odmor. Mislim da ne trebate puno da razmišljate koga da probate u over?

Minesota Timbervulvsi

 

Dianđelo

Ne igraju
Dianđelo Rasel – 19 poena, 4 skoka i 6.5 asistencija za 33 minuta.

Biće ovo interesantan duel Taunsa i Gobera. Tauns obožava da napada iz svakog mogućeg oružja, dok Gober sve ume da brani. Edvards bi mogao večeras imati svoje veče, obzirom da ga čuva Bogdanović koji nije tako atletski dominantan, pa treba očekivati veći broj uzetih šuteva od strane Edvardsa.

Dodatak:

Dianđelo ne igra, Beverli igra!

Juta Džez

Upitni
Hasan Vajtsajd – 50%. 6.7 poenai 6.4 skoka za 15 minuta.

Juta je dobila meč u poslednjim sekundama protiv Klivlenda koji je zatvorio reket. Rudi Gober je bio ograničen što se tiče poena, ali to večeras neće biti slučaj. Tauns nije sjajan defanzivac pa tako mislimo da Gober može biti drugi košgeter iza Mičela. Mičel je odigrao sjajan meč protiv Kavsa, pa mislimo da ulazi u svoju prepoznatljivu formu, dok Minesota ne igra odbranu, i trenutno su dvadeseti tim lige po defanzivnom rejtingu, primajući 117 poena prosečno, što ekipi Jute ostavlja veliku nadu da može odigrati na veći broj poena, a svojom defanzivom zatvoriti njihove najbolje igrače.

Memfis Grizlis

Ne igraju
Dža Morant – 24.1 poen, 5.6 skokova i 6.8 asistencija.
Kajl Anderson – 7.9 poena, 5.2 skoka za 21.7 minuta na parketu.
Zair Vilijams – 50%. 5 poena, 1.6 skokova za 18.6 minuta na parketu
Brendon Klark – 75%. 8 poena i 4 skoka za 16 minuta na parketu.

Memfis dočekuje ekipu Dalasa i to bi mogao biti jedan jako interesantan duel dve mlade ekipe. Nažalost ne igra Morant pa da gledamo duel njega i Dončića, ali ne sumnjamo da će Džekson koji je biran jedno mesto ispod Dončića, imati sjajan duel sa Porzingisom. Od njega se dosta očekuje večeras, dok Bruks i Bejn imaju odlične partije od povrede Moranta pa treba obratiti pažnju na njih obzirom da Dončić ne igra odbranu i lako oni mogu profitirati tom činjenicom.

Dalas Maveriks

Upitni
Luka Dončić 50%. 25.5 poena, 8.5 asistencija, 7.9 skokova, 34.8 minuta.
Sterling Braun 50%. 3 poena, 3.2 skoka, 12.8 minuta.

Ne igraju
Vili Koli-Stajn – Ne igra već duže vreme, a i nije faktor.

Sinoć su ispustili pobedu, pa večeras moraju ići na istu. Porzingis nije imao svoje veče protiv Durenta, ali bi večeras protiv Džeksona mogao imati jedan od onih nastupa kada on eksplodira i daje baš veliki doprinos ekipi. No, najviše se očekuje od Luke, koji je i sinoć igrao sjajno, ali nedovoljno da se pobedi Bruklin. Zato večeras mislimo da će on igrati i bolje i sa većom motivacijom, obzirom da je dosta lakši protivnik.

Golden Stejt Voriorsi

Ne igraju
Klej Tompson – ne igra od početka sezone.
Džejms Vajzman – ne igra početka sezone

Iguadala se vraća u tim, te će im rotacija biti popunjenija i iskusnija dosta. Večeras ihgrjau protiv oslabljenog Portlanda i verujemo u laku pobedu protiv njih. Kari uvek kod kuće igra sa mnogo više motivacije nego u gostima, pa verujemo da će kao i obično istupiti i pokazati sav kvalitet koji poseduje, dok bi uz njega večeras ozbiljnu partiju mogao pružiti Vigins koji je prošli put imao svoje veče i ubacio 8 trojki. Taj dečko pokazuje zapravo kakav je igrač, a da to mnogi ne vide. On je trenutno na boljem procentu šuta za tri poena nego Kari. To vam dovoljno govori kako igra ovaj dečko kada nije u centru pažnje i kada ga ne razvlače po medijima bez ikakve potrebe. Verujemo u njega i Karija večeras da bi mogli doneti laku pobedu protiv Portlanda.

Portland Trejl Blejzers

Ne igraju
Si Džej Mekalum – 20 poena, 4 skoka i 4.5 asistencije za 35 minuta prosečno.
Dejmijen Lilard – 21.5 poen, 4 skoka i 8 asistencija za 36 minuta na parketu.

Upitni
Nasir Litl – 50%. 8 poena i 4 skoka za 22.5 minuta.
Anfri Simons – 50%. 12 poena za 23 minuta.
Kodi Zeler – 50%. 6 poena i 5 skokova za 13 minuta.
Ben Meklemor – 50%. Nema značajnu rolu.

Bolnica u Portlandu, a još gore vesti jesu da je Si Džej Mekalumu dehidriralo desno plućno krilo. Najgore moguće vesti za njega i njegov tim. Neodređeno je odsutan. Portland je večeras bukvalno bez šansi protiv Voriorsa koji se nalaze u sjajnoj formi, a jedini koji može nešto značajnije učiniti jeste Nurkić, ali i to je pitanje obzirom da igra protiv Drejmonda Grina koji je jedan od najboljih defanzivaca lige.

Sakramento Kings

Upitni
Herison Barns 50%. 19 poena i 7 skokova za 35 minuta.
Mauris Harkles50%. 4 poena i 3 skoka za 20 minuta.

Kingsi su se preporodili odlaskom Voltona, tu pre svih mislimo na Beglija koji igra odličnu košarku, samo je malo van ritma, ali će ući brzo u isti. Ukoliko Barnsa nema, očekujemo da Foks večeras bude taj koji će uzeti stvari u svoje ruke. On na poslednjih 5 utakmica prosečno beleži 19 poena, ali obzirom da večeras igraju protiv Orlanda i da tamo po nekom našem mišljenju nema adekvatnog čuvara, on bi trebao ići preko ovog proseka iz poslednjih pet mečeva. Interesantan duel nas očekuje pod košem gde Holms može imati poblema sa Karterom i Bambom, pa verujemo  da se neće mnogo istaći protiv njih dvojice, obzirom da obojica jesu atletski odlični i mogu vrlo lako da mu pariraju.

Orlando Medžik

Ne igraju
Džejlen Sags – 12.3 poena, 3.6 asistencija, 3.4 skoka, 27.8 minuta.
Markel Fulc – Nije ni igrao ove sezone.
Majkl Karter-Vilijams – Nije ni igrao ove sezone.
Džonatan Ajzak – Nije ni igrao ove sezone.
Ituan Mur – Nije ni igrao ove sezone.

Posle kraha od Voriorsa, Orlando gleda da se uzdigne, a teško da će imati bolju i lakšu utakmicu od ove koju igraju večeras protiv Kingsa. Svakako da nije laka utakmica, već protivnik nije na nivu Voriorsa ili Lejkersa. Kol Entoni je odigrao jako loše protiv Voriorsa, pa verujemo da će večeras istupiti i nadoknaditi ono što je propustio protiv Voriorsa. Kingsi imaju Holmsa u reketu, ali obratiti pažnju na Bambu i Kartera, oni mogu profitirati zbog atletskih predspozicija koje imaju i skokom u napadu doći do lakših poena.

Los Anđeles Klipersi

Upitni
Nikolas Batum
– 50%. 9.8 poena, 5.5 skokova, 27.6 minuta.

Ne igraju
Kavaj Lenard – Nije igrao od početka sezone.
Džejson Preston – Nije igrao od početka sezone.

Jako interesantan duel između Džordža i Tejtuma ovo može biti. Džordž obožava da se prepucava na terenu sa boljima ili jednakima sebi, tako da večeras to baš očekujemo od njega. Verujemo u to da će i Redži Džekson napadati Šrudera koji nije tako sjajan defanzivac. Obratite pažnju na Zubca koji ima duel sa Horfordom i koji neće to lako stizati do koša.

Dodatak:

Batum je unapređen u upitnog. Postoji šansa da nastupi.

Boston Seltiks

Upitni
Džabari Parker – 50%. 4.6 poena, 2.1 skok, 9.9 minuta.
Bruno Fernando – 50%. Nije faktor.

Ne igraju
Džejlen Braun
–  50%. 21.4 poena, 5.2 skokova, 2.2 asistencije, 32.8 minuta.

Probali su Tejtum i drugari da iznenade Lejkerse, ali to nije ispalo dobro. Lebron je ipak bio na visini. Večeras igraju protiv drugog tima iz Los Anđelesa, pa eto nove prilike, a po nama i dosta lakše. Tejtum je sinoć pokazao kvalitet ubacivši 34 poena, ali nedovoljno za pobedu. Istu takvu, ako ne i bolju partiju očekujemo večeras, on prosto obožava da igra u gradu Anđela. Uz njega bi po našem mišljenju mogao iskočiti Horford koji je jako inteligentan igrač i odlično čita igru, te naspram sebe ima Zubca koji jako loše brani pik, pa verujemo da Horford može baš dosta profitirati na ovoj činjenici.

Statistika:

Tejtum bez Brauna – 30.2 poena.
Horford bez Brauna – 13.6 poena.