Izostanci

Izostanci, 10. decembar

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

10.12.2021 00:00
Izostanci, 10. decembar
Izostanci, 10. decembar

Žestok program večeras, čak 9 utakmica, pa kako bolje da se spremite nego sa “No Limitsom”?

U ovoj turi idu samo izostanci, pa ćemo kasnije u toku dana dodavati statistiku kao što smo to radili u prethodnih par dana, a potom i naše viđenje utakmice.

Bitno je da znate, da su situacije svakako podložne promenama dolaskom novih informacija, a mi ćemo se truditi da što agilnije ažuriramo novosti. Ako budete imali pitanja što se statistike tiče, pišite slobodno u komentarima na društvenim mrežama, pa ćemo probati da “iskopamo” šta vas zanima. Primer, koliko poena daje Durent protiv Atlante? Ili Barns protiv Bridžesa? Iskopaćemo.

Krećemo!

Indijana Pejsers

Ne igraju
Džastin Holidej – 9.9 poena za 28 minuta na parketu. Ne igra zbog COVID-19.
Ti Džej Mekkonel – 8.4 poena i 4.8 asistencija za 24 minuta na parketu. Ne igra zbog povrede ručnog zgloba.
Ti Džej Voren – Ne igra od početka sezone.

Igra;i Indijane i pored toga što se provlače kroz medije zbog trejd glasina, igraju sasvim korektno. U poslednja dva susreta su savladali prvo Nikse, a zatim i Vizardse. Obe ekipe pretenduju za jak plejof plasman, ali Indijana je zbila redove i pobedila u oba meča. U ta dva meča se najviše istakao Domatas Sabonis sa 21 poenom protiv Niksa, odnosno 30 protiv Vizardsa. Njegov saigrač Malkom Brogdon je u ta dva susreta zabeležio 17 i 16 poena. Njih dvojica su motor ove ekipe, te se očekuje da i protiv Dalasa večeras ponesu svoj tim.

Dalas Maveriks

Upitni
Sterling Braun 50%. 3 poena, 3.2 skoka, 12.8 minuta.

Ne igraju
Vili Koli-Stajn – Ne igra već duže vreme, a i nije faktor.

Nema ovde puno dileme, sve se svodi na Dončića. Definitivno ovaj Dečko igra sjajnu košarku, to mu niko ne može osporiti. Na prethodne dve utakmice je prosečno imao 27 poena, uz 20 uzetih šuteva. To svakako jeste mali broj poena u odnosu na uzete šuteve, ali imajte na umu da je on prva zvezda tima i da ga svi jure po celom terenu. Verujemo da će Dončić uz kakvu takvu pomoć Porzingisa večeras pogurati svoj tim do pobede.

Šarlot Horentsi

Ne igraju

Lamelo Bol – 20 poena, 8.3 asistencije, 7.7 skokova, 33.3 minuta.
Teri Rožir
 – 17.7 poena, 3.6 asistencija, 3.5 skokova, 32.9 minuta.
Mejson Plamli
 – 6.8 poena, 7.3 skoka, 2.8 asistencija, 26.2 minuta.
Džejlen Mekdenijels – 5.5 poena, 3.3 skoka, 15 minuta.
Iš Smit – 4.8 poena, 2.4 asistencije, 1.3 skoka, 13.6 minuta.

Šarlot je još uvek u deficitu sa igračima, pre svega glavnim. Ali igraju sasvim korektno. Gordon nosi ekipu kao pravi tim lider, a kao košgeteri su se istakli Ubre koji u poslednje četiri meča prosečno beleži 27.5 poena, dok Majls Bridžes beleži 22.5 poena na poslednje četiri utakmice kao i Ubre. Treba večeras očekivati od Bridžesa da napdne Barnsa svojom snagom, obzirom da deluje dosta jače od njega, pa tako verujemo da može postići bar navedeni broj poena prosečno bečeženih u poslednja 4 meča.

Sakramento Kings

Ne igraju
Rišon Holms
– 14 poena, 9.3 skoka, 1.4 asistencije, 27.1 minut.

Kingsi su vezali 3 uzastopna trijumfa, a predvodnik toga jeste Foks. On igra sjajno, te u bi i večeras trebao imati prostora za svoju bržu igru u tranziciji i tako napadati oslabljenu spoljnu liniju Šarlota. Barns se vratio nakon 5 utakmica neigranja i protiv Orlanda zabeležio 16 poena, ali najviše je iznenadio Terens Dejvis koji na poslednja 3 meča prosečno beleži 22.5 poena. Verujemo da bi i on mogao večeras nastaviti svoj odlični košgeterski učinak.

Atlanta Hoksi

Upitni
Kem Rediš –  75%. 11.5 poena, 2.8 skokova, 22.5 minuta.

Ne igraju
Bogdan Bogdanović – 11.6 poena, 3.6 skokova, 2.5 asistencija, 28.2 minuta.
Diandre Hanter – 10.8 poena, 2.7 skokova, 27.8 minuta.

Atlanta Hoksi večeras igraju na mladost protiv ekipe Bruklina. Najveća prednost jesu fizičke predispozicije košarkaša Atlante, a to možemo najviše videti pod košem u Kapeli i Kolinsu. Oni će naspram sebe imati Oldridža koji je dosta sporiji od njih. Zato verujemo da bi ovaj dvojac mogao pokazati dosta više od ostatka ekipe koji bi podredio taktiku njima i njihovoj prednosti u odnosu na čuvare.

Bruklin Nets

Ne igraju
Džo Heris – 11.3 poena i 4 skoka, 30 minuta na parketu. Ne igra poslednjih 11 utakmica.
Kajri Irving –  Ne igra od početka sezone.

Netse predvode Durent i Harden. Ne očekujemo puno večeras od Hardena obziromda ga bije glas kako jako loše igra u gradovima gde se nalaze dobri striptiz klubovi, a takav je baš Atlanta. Šalu na stranu, imaće naspram sebe Luvavua i kevina, koji su sasvim solidni defanzivci i smenjivaće se na njemu. A svakako bi tu mogao pomoći i Rediš kao neko ko se može spustiti na dvojku i odigrati sve što treba zarad pobede svog tima. Durent će imati veliku prednost obzirom na svoj arsenal napadački. On će naspram sebe verovatno imati Kolinsa, ali to ne utiče puno na verovatno i najboljeg košgetera svih vremena, pa očekujemo jednu sasvim dobru paritiju od njega.

Toronto Reptors

Upitni
Prešs Ačua – 50%. 8 poena, 8.2 skoka, 1.6 asistencija, 26.5 minuta.
Džastin Šampeni – 50%. 1.4 poena, 1.1 skok, 4.5 minuta.

Ne igraju
O Dži Anunobi – 20.1 poena, 5.4 skoka, 37.4 minuta. Ne igra već 8 utakmica.
Kem Birč – 6.9 poena, 5.7 skokova, 22.9 minuta. Ne igra već 5 utakmica.
Goran Dragić – 8 poena, 3 skoka, 18 minuta na parketu. Odigrao samo jednu od poslednjih 20 utakmica.

Biće ovo verovatno utakmica na manji broj poena. Toronto igra na jako mali broj poena, 97 poena daje, toliko otpirlike i prima na poslednjih 5 mečeva. Sijakam je počeo da igra onako kako se od njega očekuje, te u poslednja tri meča beleži 25 poena prosečno uz 62% šuta iz igre, što je sjajno. On bi večeras mogao imati prednost u odnosu na Rendla obzirom da je malo pokretniji i agilniji, te svakako u niskoj petorci kada igra centra, može da raširi napad i pogodi trojku.

Njujork Niks

Upitni
Nerlens Noel – 70%. 4 poena, 6.2 skoka, 1.3 blokade, 23.7 minuta.

Niksi su u jako lošoj formi u poslednje vreme, ali tu se nekako izdvaja jedino Alek Burks. Na poslednjih 6 mečeva prosečno beleži 17 poena, te tako predvodi Nikse i njihovu startnu petorku koja je jako loša u zadnje vreme, pa bi on moga biti taj čovek večeras koji će pokrenuti svoj tim poenima.

Nju Orleans Pelikansi

Ne igraju

Zajon Vilijamson – Ne igra od početka sezone.
Didi Louzada – Pio šta ne treba, nije bio od prevelike koristi ni pre toga.
Dalton Houms – Nije ni igrao ove sezone.

Pelikansi predvođeni Ingramom u poslednjih 5 mečeva imaju 2 pobede samo, ali obe na strani protiv Dalasa i Klipersa. Ingram na tih 5 mečeva prosečno beleži 27 poena, što je odlično i nalazi se u sjajnoj formi. On bi trebao biti prevaga za svoj tim večeras protiv Pistonsa. Uz njega bi moga oda bude glavni motor i Valančiunas koji je po našem skromnom mišljenju daleko bolji od Stjuarta.

Detroit Pistonsi

Ne igraju
Keli Olinik – 12.5 poena i 5.3 skoka, 23 minuta.

U Detroitu jedina dva igrača koja pokazuju nešto jesu Grent i Kaningem. Grent na 5 poslednjih mečeva prosečno beleži 26 poena, dok Kaningem na isto toliko mečeva ima prosek od 23 poena. Od njih dvojice treba očekivati večeras da istupe i pokažu da su igrači za veće domete.

Hjuston Roketsi

Ne igraju
Kevin Porter mlađi 
– 12.8 poena, 5.8 asistencija, 4.4 skoka, 30.2 minuta.
Džejlen Grin – 14 poena, 3.1 skok, 2.3 asistencije, 30.8 minuta. Ne igra već 4 utakmice.
Danuel Haus – 4.8 poena, 2.7 skokova, 1.2 asistencije, 14.6 minuta.
Usman Garuba – 1.7 poena, 2.6 skokova, 6.4 minuta. Nije bio faktor ni pre povrede.
Džon Vol – Nije igrao od starta sezone.

Erik Gordon igra sjajno. On prosečno beleži na poslednja tri susreta 22 poena, što je sjajna forma za nekoga ko u startu sezone je imao dosta manje minuta i manju ulogu. Ali večeras će jedan čovek imati poseban motiv protiv Baksa, a to jeste Vud. Njega su Baksi nekada ranije tokom karijere potipisali pa otpustili, te mu nisu pružili priliku. Biće interesantno videti ga u direktnom duelu verovatno sa Janisom, pa očekujemo tu pravu borbu.

Milvoki Baks

Upitni
Janis Adetokumbo75%. 27 poena, 11.6 skokova, 5.7 asistencija, 32.4 minuta.
Džordž Hil – 50%. 8 poena i 4 skoka za 28 minuta na parketu.

Ne igraju
Bruk Lopez
 – Ne igra od prvog kola.
Donte Divinćenco – Nije igrao ove sezone.
Šemi Ođelej – Ne igra već duže vreme.

Ukoliko Janis igra večeras, a trebao bi igrati, on će biti glavna uzdanica, pogotovo što naspram sebe ima Vuda od kog je prilično jači fizički. No, u slučaju da propusti meč, glavna uzdanica je svakako Midlton koji na poslednjih pet mečeva beleži 21 poen, pa ga možemo očekivati vrlo verovatno na toj koti i večeras, ako ne i na većoj u slučaju da Janis ne igra.

Minesota Timbervulvsi

Upitni
Patrik Beverli85%. 8.5 poena, 4.4 asistencije, 4.2 skoka, 25.2 minuta.
Dianđelo Rasel45%. 19 poena, 4 skoka i 6.5 asistencija za 33 minuta.

Minesota igra dosta promenljivo ove godine, toplo-hladno. Eedvards je neko ko bi mogao da istupi večeras i da napadne Kavse svojom snagom i atletskim predispozicijama. Tauns će imati veliki problem obzirom da će ga Mobli i Alen čuvati, a obojica važe za izuzetne defanzivce.

Klivlend Kavalirs

Ne igraju
Kolin Sekston – 16 poena, 3.3 skoka, 2.1 asistencija, 28.7 minuta. 

Klivlend igra odlično i u takvoj su formi. Alen i Mobli su odlični u reketu, pre svega ruki od koga se mnogo očekuje ima veliku šansu da istupi večeras i svojim raznovrsnim arsenalom postigne veći broj poena, obzirom da Tauns nije sjajan defanzivac, dok bi i Alen mogao imati veći deo prostora za koševe baš iz direktnog duela sa Taunsom.

Oklahoma Siti Tander

Nema se šta puno reći za Tandere, osim da sve zavisi od Aleksandera. On igra sjajno, a u poslednja tri meča prosečno bečeži 32 poena. Sjajno, zar ne? Isto tako treba napomenuti da su Tanderi već dva puta ove sezone pobedili Lejkerse, a Aleksander je dao 28, odnosno 27 poena u te dve utakmice, pa je svakako za očekivati da to nastavi večeras.

Los Anđeles Lejkersi

Upitni
Režon Rondo 40%. 3.4 poena, 3.6 asistencija, 2.4 skoka, 14.9 minuta.

Ne igraju
Trevor Ariza – Ne igra od početka sezone.
Kendrik Nan – Ne igra od početka sezone.

Lejkersi su u rasulu. Sinoć su izgubili od Memfisa, a protiv Oklahome ove godine imaju skor od 0-2. Džejms i Dejvis kao predvodnice ekipe su sinoć zakazali. Džejms je postigao 22 poena, dok je Dejvis dao 20. Treba očekivati da se iskupe baš njih dvojica večeras protiv Tandera i pokažu da nisu tim koji bi nekada vladao ligom, nego sada.

Finiks Sans

Ne igraju
Devin Buker – 23.2 poena, 4.5 asistencija i 4.9 skokova, 32.2 minuta.
Frenk Kaminski – 10.6 poena i 4.6 skoka, 20 minuta.
Abdel Nader – Ne igra već nekoliko utakmica, postavljena rotacija.
Dario Šarić – Ne igra čitave sezone.

Večeras treba očekivati da Kris Pol preuzme sav posao u svoje ruke. Imaće težak posao za postizanje poena obzirom da će ga vrlo verovatno čuvati Smart, ali verujemo u to da bi Ejton od toga mogao profitirati iz pika sa njim. Treba obratiti pažnju na Džonsona i Bridžesa spolja šutevima, dok će Krauder imati motiv više protiv svog bivšeg tima.

Boston Seltiks

Ne igraju
Džejlen Braun
–  21.4 poena, 5.2 skokova, 2.2 asistencije, 32.8 minuta.
Bruno Fernando – Nije faktor.

Tejtum bi večeras mogao suvereno da zavlada Arizonom, ali uzmite to sa rezervom obzirom da je Finiks sjajna defanzivna ekipa. Šruder je neko ko bi večeras mogao imati veći prostor u napadu pošto će vrlo verovatno Bridžes i Krauder da se smenjuju kao čuvari na Tejtumu. Neko ko bi iz te flaster odbrane još mogao imati veći prostor u napadu jeste Horford, pošto nije isključena mogućnost čak udvajanja Tejtuma.