Izostanci

Izostanci, 12. decembar

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

12.12.2021 00:00
Izostanci, 12. decembar
Izostanci, 12. decembar

Zanimljivo će biti večeras, jedna u “Evro” terminu. Spremite se uz “No Limits”.

Krećemo!

Bitno je da znate, da su situacije svakako podložne promenama dolaskom novih informacija, a mi ćemo se truditi da što agilnije ažuriramo novosti. Ako budete imali pitanja što se statistike tiče, pišite slobodno u komentarima na društvenim mrežama, pa ćemo probati da “iskopamo” šta vas zanima. Primer, koliko poena daje Durent protiv Atlante? Ili Barns protiv Bridžesa? Iskopaćemo.

Njujork Niks

Ne igraju
Obi Topin – 8.7 poena i 4 skoka za 16 minuta.
Ar Džej Beret – 15 poena i 5.6 skokva 31.5 minut.
Alek Burks – 11 poena i 4 skoka za 25 minuta.

Niksi su oslabljeni neigranjem dva veoma bitna šrafa u timu. Pre Svega Beret koji jedini ima kakvu takvu formu, te Burks koji nekako gura na poziciji organizatora igre. Biće ovo velike muke za trenera Tibodoa, ali očekuje se da Rendl proradi posle dužeg vremenskog perioda, kao i Furnije koji mora uzeti poene u svoje ruke. Naravno, to jeste teže sve obzirom da igraju protiv Milvokija, ali ako je neko poznat po tome da se ne predaje tek tako, to jeste Tibodo.

Milvoki Baks

Upitni
Džordž Hil
 – 50%. 8 poena i 4 skoka za 28 minuta na parketu.

Ne igraju
Bruk Lopez
 – Ne igra od prvog kola.
Donte Divinćenco – Nije igrao ove sezone.
Šemi Ođelej – Ne igra već duže vreme.

Sjajni Baksi ove sezone, pogotovo sa Janisom na terenu. Obzirom da večeras igra, zna se ko će biti prva napadačka opcija u ekipi Baksa, samim tim i mi očekujemo da obzirom na igranje u najomiljenijoj dvorani lige svim igračima, on večeras zasija. Tamo jednostavno svi vole da igraju i svkai igrač ima motiv više kada se igra protiv Niksa. Uz njega veliku ulogu bi večeras mogao imati Holidej, koji će obzirom da u ekipi Niksa izostaju Burks i Beret, imati malo manje posla u odbrani, a dosta lakši posao u napadu, obzirom na direktan duel sa Kviklijem.

Detroit Pistonsi

Ne igraju
Keli Olinik – 12.5 poena i 5.3 skoka, 23 minuta.
Džeremi Grent– 20 poena i 5 skokova za 35 minuta.

Hladan tuš za i ovako već katastrofalni Detroit. Grent će odsustvovati zbog povrede, te Pistonsi nemaju nikakvu adekvatnu zamenu za njega. To je istina i surovo, ali tako je. Jedina uzdanica Pistonsa večeras može biti Kaningem koji u poslednje vreme igra sjajno, ali ne može sam da vuče već ovako loš tim Detroita.

Bruklin Nets

Ne igraju
Džo Heris – 11.3 poena i 4 skoka, 30 minuta na parketu. Ne igra poslednjih 11 utakmica.
Kajri Irving –  Ne igra od početka sezone.
Džejms Harden – 21 poen, 8 skokova i 10 asistencija za 36 minuta.
Pol Milsap – 3.5 poena i 3.5 skoka za 11 minuta.

Bruklin će oslabljen neigranjem Hardena i Milsapa gostovati Pistonsima, te se sav teret spušta na leđa Durenta. Verujemo da će on u laganom ritmu večeras odigrati meč i verovatno odneti pobedu iz Detroita, a uz njega bi se mogao istaći Peti Mils koji će svakako imati dosta veću minutažu i više uzetih šuteva u izostanku Hardena.

San Antonio Spurs

Ne igraju
Zek Kolins – Ne igra od početka sezone.

Sparsi su sinoć doživeli poraz od Denvera, a večeras već dočekuju Pelikanse. U sinoćnom porazu od Denvera najviše su zatajili Mari i MekDermont. Mari je postigao samo 6 poena, te večeras očekujemo dosta veću odgovornost i veći broj poena jer je ipak glavna uzdanica Sparsa, dok je Mekdermont nije postigao niti jedan poen. Neko ko bi uz Marija večeras mogao imati određeni broj poena jeste Keldon Džonson, koji će u tranziciji moći da iskaže svoje atletske predispozicije i tako uzme dobar broj šuteva posle ofanzivnog skoka, ili dobre defanzive pa lakše kontre.

Nju Orleans Pelikansi

Ne igraju
Zajon Vilijamson – Ne igra od početka sezone.
Didi Louzada – Pio šta ne treba, nije bio od prevelike koristi ni pre toga.
Dalton Houms – Nije ni igrao ove sezone.

Pelikansi ne igraju sjajno ove godine, ali to se ne može reći za Ingrama i Valančiunasa. Ingram igra odlično, na poslednjih pet mečeva prosečno beleži 27 poena prosečno, a večeras će naspram sebe imati Keldona ili Mekdermonta koje bi lako mogao napasti svojim raznovrsnim arsenalom u napadu. Valančiunas je u prednosti po snazi u odnosu na centra Sparsa. Valančiunas na poslednjih 6 mečeva prosečno beleži 20 poena, a večeras bi svakako mogao doći do te cifre protiv Sparsa, te tako poveo Pelikanse do pobede u gostima.

Oklahoma Siti Tander

Oklahoma će večeras u punom sastavu dečkati Dalas. Najbolji igrač Tandera, Aleksander će pokušati da povede svoj tim ka pobedi, a tome imamo pravo i mi da se nadamo, obzirom da za Dalas ne igra Dončić. Aleksander je bukvalno zarobljen u ovom timu Oklahome, zaslužuje da se nađe u nekom boljem sistemu, ali on svakako daje sve od sebe, pa verujemo u to da bi večeras mogao zatrpati koš Dalasa obzirom da će naspram sebe imati Bransona i Buloka u direktnom duelu.

Dalas Maveriks

Upitni
Sterling Braun – 50%. 3 poena, 3.2 skoka, 12.8 minuta.

Ne igraju
Vili Koli-Stajn – Ne igra već duže vreme, a i nije faktor.
Luka Dončić – 25.5, 8 skokova i 8.5 asistencija za 35 minuta.

Oslabljeni Dalas će gostovati Tanderima, te u izostanku Dončića se očekuje da Porzingis preuzme kormilo tima i napadne Tandere svim silama. U njegovim rukama bi trebao ležati najveći deo poena Dalasa večeras, a mogao bi ga pratiti Hardvej ulaskom sa klupe. On uvek uzima određeni broj šuteva, ali se večeras očekuje da bude to dosta veće obzirom na izostanaka Dončića.

Portland Trejl Blejzers

Ne igraju
Si Džej Mekalum – 20 poena, 4 skoka i 4.5 asistencije za 35 minuta prosečno.
Kodi Zeler – 50%. 6 poena i 5 skokova za 13 minuta.

Upitni
Dejmijen Lilard – 50%. 21.5 poen, 4 skoka i 8 asistencija za 36 minuta na parketu.

Portland je u veliki problemima ove sezone, ništa im ne ide od ruke. Ukoliko večeras ne bude igrao Lilard, Pauel i Nurkić će morati da iznesu najveći teret na svojim leđima. Nurkić će imati direktan duel sa ne tako sjajnim defanzivcem, Taunsom, dok će Pauel imati duel sa Raselom, ukoliko bude on bio u timu. Portland bi u slučaju da ovaj dvojac povuče ekipu, a trebalo bi, jer nisu igrali 4 dana, postići najveći deo poena.

Minesota Timbervuvls

Upitni
Dianđelo Rasel – 19 poena, 4 skoka i 6.5 asistencija za 33 minuta.

Imperativ pobede ne manjka Vuvlsima, pogotovo znajući činjenicu da Mekalum ne igra, a da je Lilard upitan. Svakako trojac Edvards-Tauns-Rasel je gladan pobeda. Edvards igra sjajno ove sezone, premašuje očekivanja, te beleži 21.5 poen, dok na poslednja dva meča ima ”samo” 15.5 poena, ali očekuje se da večeras bude glavna uzdanica Minesote i postigne dobar deo poena. Tauns će naspram sebe imati Nurkića koji je sasvim solidan defanzivac, pa bi se mogao prebaciti na to da deli loptu saigračima i da širi teren, obzirom da ove sezone ima čak 43% u šutu za tri.

Los Anđeles Lejkersi

Upitni
Entoni Dejvis – 50%. 24 poena i 10 skokova za 32 minuta.

Ne igraju
Trevor Ariza – Ne igra od početka sezone.
Kendrik Nan – Ne igra od početka sezone.

Lejkersi će ugostiti ekipu Orlanda koja je sinoć u neizvesnoj završnici izgubila od Klipersa. Lejkersi će verovatno biti bez Dejvisa, ali Lebron je u sastavu, samim tim se očekuje da Lejkersi ne dopuste bilo kakvo iznenađenje na domaćem terenu. Lebron na poslednja četiri meča ima prosečno 26 poena, te tako predvodi Lejkerse, a to se i večeras očekuje u odsustvu Dejvisa da uzme veći broj šuteva, i da se kao i uvek on najviše pita za sam tok utakmice.

Orlando Medžik

Ne igraju
Džejlen Sags – 12.3 poena, 3.6 asistencija, 3.4 skoka, 27.8 minuta.
Markel Fulc – Nije ni igrao ove sezone.
Majkl Karter-Vilijams – Nije ni igrao ove sezone.
Džonatan Ajzak – Nije ni igrao ove sezone.
Ituan Mur – Nije ni igrao ove sezone.

Orlando je izgubio na posed sinoć od Klipersa, ali će večeras pokušati da ispravi stvari u svoju koristi odnese bar jednu pobedu iz grada Anđela. Kol Entoni je glavna uzdanica Orlanda ove sezone, te od njega i očekujemo najviše u ovom meču večeras. Neko ko bi ga mogao pratiti jeste Terens Ros, koji je sinoć postigao 22 poena, ali i omašio šut za pobedu. Uz njih dvojicu je Vagner pružio odličnu partiju sa 20 poena, te bi taj trojac mogao i večeras da pokaže svoj talenat i ponese Orladno do iznenađenja.