Izostanci

Izostanci, 15. decembar

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

15.12.2021 00:00
Izostanci, 15. decembar
Izostanci, 15. decembar

Jedanaest utakmica je na programu večeras i baš dosta izostanaka. Probaćemo da vas što bolje pripremimo za mečeve, gledajući malo na te izostanke i kako se ostali igrači “ponašaju” u odsustvu saigrača.

U toku dana ćemo naravno čekati novosti što se dodatnih izostanaka ili povrataka na teren tiče. Budite se uz “No Limits”.

Krećemo!

Bitno je da znate, da su situacije svakako podložne promenama dolaskom novih informacija, a mi ćemo se truditi da što agilnije ažuriramo novosti. Ako budete imali pitanja što se statistike tiče, pišite slobodno u komentarima na društvenim mrežama, pa ćemo probati da “iskopamo” šta vas zanima. Primer, koliko poena daje Durent protiv Atlante? Ili Barns protiv Bridžesa? Iskopaćemo.

Klivlend Kavalirs

Ne igraju
Kolin Sekston – 16 poena, 3.3 skoka, 2.1 asistencija, 28.7 minuta.

Ekipa Klivlenda će ugostiti sasvim solidnu ekipu Hjustona koja se u poslednje vreme može pohvaliti malo boljom igrom no inače. Klivlendova glavna snaga jeste u centarskoj liniji i odbrani koju igraju. Sjajni su pre svgea Alen i Mobli, kao tornjevi u reketu, a Kevin Lav je počeo napokon da igra onako kako je nekada to radio, te to Klivlendu dosta pomaže. No, večeras treba obratiti pažnju na Garlanda koji naspram sebe u direktnom duelu ima za čuvara Agustina i Bruksa, koji nisu tako sjajni defanzivci, te bi Garland to mogao iskoristiti.

Hjuston Roketsi

Upitni
Kristijan Vud – 50%. 16.5 poena i 11 skokova za 32 minuta.

Ne igraju
Erik Gordon –
15 poena i 3 asistencija za 30 minuta.
Kevin Porter mlađi 
– 12.8 poena, 5.8 asistencija, 4.4 skoka, 30.2 minuta.
Džejlen Grin – 14 poena, 3.1 skok, 2.3 asistencije, 30.8 minuta.
Danjuel Haus mlađi – 4.8 poena, 2.7 skokova, 1.2 asistencije, 14.6 minuta.
Džon Vol – Nije igrao od starta sezone.

Ukoliko za Hjuston ne bude igrao Vud, to može biti prevelik problem. Svakako da je Vud glavna uzdanica Hjustona u ovim sjajnim partijama koje pružaju u poslednjem vremenskom periodu, ali bez njega nemaju preterano šansi da dođu do pobede. U njegovom odsustvu bi mogao zasijati Alperen, mladi ruki iz Turske koji igra sjajno ove godine. Neko ko bi trebao zameniti Gordona jeste Armoni Bruks, koji ume da postgine dobar deo poena i tako bljesne s vremena na vreme, pa tako nešto treba očekivati i večeras u odsustvu Gordona.

Orlando Medžik

Ne igraju

Džejlen Sags – 12.3 poena, 3.6 asistencija, 3.4 skoka, 27.8 minuta.
Markel Fulc – Nije ni igrao ove sezone.
Majkl Karter-Vilijams – Nije ni igrao ove sezone.
Džonatan Ajzak – Nije ni igrao ove sezone.
Ituan Mur – Nije ni igrao ove sezone.

Orlando igra rezultatski loše ove sezone, ali ruku na srce bez 3 sjajna igrača. Protiv Atlante bi mogao biti interesantan meč, obzirom da Hoksi ne igraju tako sjajno od odsustva Bogdana, te treba biti oprezan. U Orlandu se zna predvodnik, to je Kol Entoni. Od njega se najviše očekuje u smislu postizanja poena i predvođenja napada Orlanda. Neko ko bi mogao imati šanse da bljesne jeste Vagner, koji ima sasvim solidan šut spolja, te ukoliko ova utakmica bude na veći broj poena, on bude prevaga na strani Orlanda za pobedu.

Atlanta Hoksi

Upitni
Onejka Okongvu – 50%. Nije igrao ove sezone.

Ne igraju
Bogdan Bogdanović – 11.6 poena, 3.6 skokova, 2.5 asistencija, 28.2 minuta.
Diandre Hanter – 10.8 poena, 2.7 skokova, 27.8 minuta.

Hoksi večeras imaju šansu da izađu na pobednički kolosek, ali opet treba obratiti pažnju na par stvari. Hoksi su jaki pod košem, dok Orlando ima dva sjajna defanzivca u reketu koja odlično pokrivaju sve u odbrani. Najveće oružje u ovom meču im je Trej Jang, koji je na poslednjoj utakmici zabeležio čak 41 poen. On bi trebao i večeras biti glavna uzdanica Hoksa u pohodu na eventualnu pobedu protiv Orlanda.

Filadelfija Seventisiksersi

Upitni
Džoel Embid – 50%. 24 poena i 11 skokova za 33 minuta.
Set Kari – 50%. 16 poena za 34 minuta.

Ne igraju
Ben Simons – Nije igrao ove sezone.
Grent Riler – Nije igrao ove sezone.

Biće ovo jedan jako interesantan duel, pogotvo ako Embid bude igrao za Sikserse večeras. Svakako da u tom slučaju Majami nema adekvatnog odbrambenog igrača koji bi zaustavio Embida, ali ukoliko on bude odsutan, najviše se očekuje od Herisa koji bi samim izostankom Embida uzeo mnogo veću odgovornost u napadu, te tako predvodio Sikserse u ovom meču.

Majami Hit

Upitni
Tajler Hiro – 20 poena, 5 skokova za 33 minuta.

Ne igraju
Kodi Martin
 – 7.6 poena, 3.2 skoka, 19.6 minuta.
Džimi Batler – 23.6 poena, 5.8 skokova i 5.3 asistencije za 34.2 minuta.
Bem Adebajo – 18.7 poena i 10.2 skoka za za 32.9 minuta.
Markus Moris – Ne igra od Jokićeve vaspitne.
Viktor Oladipo – Ne igra od početka sezone.

Sva odgovornost u ekipi Majamija pada na Laurija, koji se trudi da izvuče najviše iz trenutne situacije u kojoj se nalaze bez 2 glavna igrača. Lauri će vrlo verovatno naspram sebe u večerašnjem meču imati Matisa, koji je sjajan defanzivac, ako ne i jedan od najboljih u ligi trenutno. Imaće jako težak zadatak Lauri da vodi svoju ekipu pod pritiskom mladog australijanca. Dok bi Lauri bio u problemima, šansu bi mogao da iskoristi Dankan Robinson, te tako izađe iz crne serije koju ima trenutno. On j protiv Klivlenda pogodio samo 2 šuta iz igre, ali se večeras očekuje da on uz Laurija bude glavna uzdanica Spolstre na terenu.

Dalas Maveriks

Upitni
Sterling Braun – 75%. 3 poena, 3.2 skoka, 12.8 minuta.
Vili Koli-Stajn – 75%. Ne igra već duže vreme, a i nije faktor.

Ne igraju
Luka Dončić – 25.5 poena, 8 skokova i 8.5 asistencija za 35 minuta.

Dalas je iznenadio u prethodnoj utakmici protiv Šarlota. Taj meč je dobio sa 24 poena razlike i to u gostima. Predvodio ih je Porzingis sa 24 poena i 13 skokova, te bi trebao tako odigrati i večeras ukoliko misli da Dalas večeras odnese pobedu protiv Lejkersa. Neko ko bi uz Porzingisa večeras mogao zasijati, jeste Hardvej. On igra sasvim korektno, a u pobedi protiv Šarlota je zabeležio 19 poena, te se Kid nada da bi on i večeras mogao ponoviti makar takvu partiju, ako ne i pružiti bolju.

Los Anđeles Lejkersi

Upitni
Entoni Dejvis – 50%. 24 poena i 10 skokova za 32 minuta.

Ne igraju
Talen Horton-Taker –
11 poena za 29 minuta.
Dvajt Hauard –
5 poena i 5 skokova za 15 minuta. 
Malik Monk –
10 poena i 3 skoka za 23 minuta.
Trevor Ariza – Ne igra od početka sezone.
Kendrik Nan – Ne igra od početka sezone.

Lejkersi su ušli u problem sa Covid-19. Ostalo su bez igrača koji daju veliki doprinos sa klupe, ali opet se tu pita najvše Lebron. Čovek koji za nepunih 20 dana puni 37 godina, predvodi Lejkerse i ove sezone. Glavna je uzdanica i on se najviše pita za večerašnji meč, te se od njega očekuje da predvodi tim po poenima, pogotovu ukoliko Dejvis bude van stroja. Veliko je pitanje za Rasela Vestbruka koji je počeo da se nalazi u trejd glasinama oko Bena Simonsa. Verujemo da, obzirom koliko je luda glava u pitanju, njemu će to dići motivaciju, te bi mogao uzeti primat od Lebrona već večeras, i kao po običaju juriti tripl-dabl.

Milvoki Baks

Upitni
Kris Midlton – 50%. 18 poena, 6 skokova i 5 asistencija za 31 minut.

Ne igraju
Janis Adetokumbo –
27 poena, 11.5 skokova i 6 asistencija za 33 minuta.
Demarkus Kazins –
4 poena i 4 skoka za 12 minuta.
Vesli Metjuz – 2.5 poena, 1.3 skoka, 14 minuta.
Bruk Lopez
 – Ne igra od prvog kola.
Donte Divinćenco – Nije igrao ove sezone.
Šemi Ođelej – Ne igra već duže vreme.

Milvoki oslabljen i verovatno bez glavnih uzdanica dočekuje Pejserse. Jedino ko bi večeras usled izostanka glavnih igrača mogao pokrenuti ceo tim Milvokija jesu Bobi Portis i Džastin Holidej. Njih dvojica će imati odrešene ruke, a obzirom da nisu isključivo napadački nastrojeni, trebalo bi očekivati utakmicu na manji broj poena, obzirom da će Budenholzer vrlo verovatno tražiti od svojih igrača jaku odbranu.

Indijana Pejsers

Upitni
Džastin Holidej – 50%. 9.9 poena, 28 minuta na parketu.

Ne igraju
Ti Džej Mekkonel – 8.4 poena i 4.8 asistencija za 24 minuta na parketu. Ne igra zbog povrede ručnog zgloba.
Ti Džej Voren – Ne igra od početka sezone.

Indijana večeras pokušava da otme pobedu protiv Milvokija. Ispustili su pobedu protivv Voriorsa, ali čini se da neće protiv Baksa. Sabonis je pružio jednu neverovatnu partiju u porazu, a nešto nalik tome očekujemo i večeras obzirom da Milvoki nema adekvatne defanzivce na poziciji 4 i 5 da brane Sabonisa. Malkom Brogdon će imati motiv više protiv tima koji ga je svojevremeno draftovao, ali ne i zadržao nakon isteka ugovora, te treba obratiti pažnju na njega večeras.

Oklahoma Siti Tander

Ne igraju
Lu Dort – 17 poena i 4 skoka za 32 minuta.

Oklahoma večeras dočekuje Pelikanse. Biće Tanderi oslabljeni neigranjem Dorta, koji im je druga uzdanica, odmah iza Aleksandera. Najviše se svakako očekuje od Aleksandera, ali mi se nadamo da bi naš Pokuševski svakako mogao dobiti malo veću minutažu izostankom Dorta, te za to i navijamo.

Nju Orleans Pelikans

Ne igraju
Zajon Vilijamson – Ne igra od početka sezone.
Didi Louzada – Pio šta ne treba, nije bio od prevelike koristi ni pre toga.
Dalton Houms – Nije igrao ove sezone.

Pelikanse večeras jure pobedu u Oklahomi. Najveća uzdanica jeste svakako Brendon Ingram, ali uz njega i Valančiunas. Ingram ove sezone igra sasvim solidno, ali jedna zanimljiva stvar jeste da ne dobija minute ukoliko njegov tim vodim malo većom razlikom. Tako da, ako Pelikansi budu vodili,  ne očekujte previše poena od Ingrama večeras. U suprotnom, glavna uzdanica u napadu jeste baš on.

San Antonio Spurs

Ne igraju
Zek Kolins – Ne igra od početka sezone.

Svakako da se najviše očekuje od Marija i Peltla u ovoj utakmici. Mari jeste prvi košgeter tima, i svakako se od njega najviše poena i očekuje, ali kao i na prethodnim mečevima, mi imamo na umu Mekdermota, koji bi u utakmici na veliki broj poena, kao što igra Šarlot, mogao imati značajnu ulogu u napadu svojim istrčavanjem i po prijemu lopte šutem na koš. Treba obratiti pažnju na Keldona Džonsona koji će naspram sebe imati Bridžesa koji je sasvim solidan defanzivac, pa ne treba očekivati neki košgeterski učinak sa te strane.

Šarlot Horentsi

Upitni
Mejson Plamli – 50%. 6.8 poena, 7.3 skoka, 2.8 asistencija, 26.2 minuta.

Ne igraju
Lamelo Bol – 20 poena, 8.3 asistencije, 7.7 skokova, 33.3 minuta.
Iš Smit – 4.8 poena, 2.4 asistencije, 1.3 skoka, 13.6 minuta.

Šarlot još uvek oslabljen neigranjem orve zvezde tima, Lamelo Bola. Ali večeras im se u sastav vraćaju Vašington i moguće Plamli. Imaće veliko olakšanje pod košem Hornetsi. Svakako, večeras se najviše treba usresrediti na spoljnu liniju Hornetsa koju predvode Rozi-Martin-Hejvard. Rozir se nakon pauze od 4 meča vratio sa 20 poena u porazu od Dalasa, ali bi večeras mogao imati i veću rolu, te i bolji košgetersi učinak. Hejvord bi trebao biti druga opcija u napadu, a svakako da ima dosta lakši posao od Rozira koji će naspram sebe imati Marija, a Hejvord imati Mekdermota.

Denver Nagets

Upitni
Ostin Rivers – 3.9 poena, 1.4 skoka, 17.4 minuta.

Ne igraju
Džamal Muri – Ne igra od početka sezone.
Majkl Porter mlađi – Nameštena rotacija, ne igra već 17 utakmica.

Denver jeste pobedio prethodnu utakmicu na krilima našeg Nikole Jokića, ali je pitanje za njihovu franšizu, gde je pomoć njemu?! Na prethodne dve utakmice su to bili Moris i Gordon, ali to ne traje konstantno i sve zavisi od Nikole. Mnoge ekipe bi odustale od svega, ali Jokić drži Nagetse u životu i plej-of borbi. Svkakako se očekuje da Nikola večeras bude prvi košgeter, a mi verujemo da Gordon može nastaviti sasvim korektne partije, i napokon konstantna opcija broj dva u napadu za Nagetse.

Minesota Timbervuvls

Upitni
Dianđelo Rasel – 19 poena, 4 skoka i 6.5 asistencija za 33 minuta.

Tauns i Edvards su glavne uzdanice Minesote kroz celu sezonu, pa će tako biti i večeras. Od njih se očekuje najviše u napadu. Tauns ima sasvim solidnu formu gde u poslednje četiri utakmice beleži prosečno 24.7 poena, dok Edvards na isto toliko utakmica ima 18.8 poena prosečno.

Portland Trejl Blejzers

Ne igraju
Si Džej Mekalum – 20 poena, 4 skoka i 4.5 asistencije za 35 minuta prosečno.
Kodi Zeler – 6 poena i 5 skokova za 13 minuta.

Neke ideje za Blejzerse obzirom da igraju kriminalno. Ni povratak Lilarda u prethodnom meču nije poboljšao igru Portlanda. Izgubili su od Finiksa. Ruku na srce posle produžetka, ali opet loše. Najviše se očekuje od Lilarda, jer jednostavno oni drugačije ne mogu pobediti ukoliko on onije u pravoj formi. Samim tim, ako on proradi, proradiće i ceo Portland.

Memfis Grizlis

Ne igraju
Dža Morant – 24.1 poen, 5.6 skokova i 6.8 asistencija, 32.6 minuta.
Brendon Klark – 8 poena, 4 skoka, 16 minuta.
Zair Vilijams – 5 poena, 1.6 skokova, 18.6 minuta.
Sem Meril – 4.2 poena, 1.2 skoka, 9.7 minuta.

Igra Memfis sasvim solidno, svakako da će i večeras tražiti svoju šansu protiv Portlanda. Glavne uzdanice jesu Džekson, Bejn i Bruks. Mi verujemo da bi Bejn večeras najviše mogao da profitira, obzirom da ekipa Portlanda ne igra sjajnu odbranu, a on je napadački baš dobro raspoložen. Ruku na srce, u pobedi nad Siksersima je igrao samo 21 minut, nije puno ni šutirao, samo 7 puta, te postigao 5 poena, ali verujemo da će večeras i te kako napasti Portland iz svog napadačkog arsenala.

Sakramento Kings

Upitni
Rišon Holms
– 25%. 14 poena, 9.3 skoka, 1.4 asistencije, 27.1 minut.

Kingsi su u seriji od tri poraza. Jedina stvar pozitivna kod toga jeste da se Foks psihološki vratio u prethodnom meču, te na svom kontu upisao 29 poena. Večeras se od njega najviše očekuje, da napadne Dinvidia i Bila svojim arsenalom. Foks kao da nema adekvatnu pomoć u Kingisma, najviše je dobija od Beglija, ali ni to nije nešto preterano. Badi Hild se jednostavno izgubio, nigde ga nema, tako mislimo da će i večeras biti. Jednostavno nije čovek kojeg su Kingsi draftovali, nestao je taj košgeter u njemu.

Vašington Vizards

Upitni
Kajl Kuzma – 13.4 poena, 8.9 skokova, 32.8 minuta.

Ne igraju
Rui Hačimura
 – Nije igrao ove sezone.
Tomas Brajant – Nije igrao ove sezone.

Kad nema Bredlija Bila, nema ni Vizardsa. On je protiv Jute dao samo 21 poen, a u meču protiv Denvera samo 19. Složićete se, za igrača kakav je on, to je malo. Svakako da se večerass očekuje utakmica na veliki broj poena, te bi on tu trebao bljesnuti ukoliko misli da njegov tim pobedi, jednostavno je glavna uzdanica u napadu Vizardsa. Neko ko bi večeras mogao pružiti sasvim korektnu partiju po pitanju poena jeste Gafor, koji bi naspram sebe trebao imati Aleksa Lena, koji nije tako pokretan kao on, te bi Gaford mogao to iskoristiti i ubaciti koji poen više od predviđenog.

Juta Džez

Ne igraju
Udoka Azubuike – Ne igra cele sezone.
Džared Batler – Nije važan igrač za rotaciju.

Biće ovo interesantan duel u kom Juta juri pobedu nad direktnim konkurenton za mesto na tabeli, Klipersima. Donovan Mičel jeste svakako glavna uzdanica Šnajdera, ali večeras bi mogao iskočiti Gober kao prva opcija u napadu, obzirom da napsram sebe ima Ivicu Zubca koji jako loše brani pik, te loše zatvara centra koji rola i uglavnom dolaze do poena na taj način. Gober je neko ko to ume da iskoristi, a verujemo da večeras svakako hoće. Uz njega bi Bojan Bogdanović moga imati prostora za svoju igru, ukoliko Klipersi ne budu u punom sastavu večeras.

Los Anđeles Klipersi

Upitni
Pol Džordž – 50%. 25.3 poena, 7.3 skoka, 5.4 asistencije, 35.9 minuta.
Nikolas Batum –  50%. 9.1 poena, 5.2 skokova, 26.7 minuta.

Ne igraju
Kavaj Lenard – Nije igrao od početka sezone.
Džejson Preston – Nije igrao od početka sezone.
Serž Ibaka – 4 poena i 3 skoka za 14 minuta.

Biće ovo veliki problem Klipersima da pobede ukoliko ne igraju Batum i Džordž. Svakako jeste glavna uzdanica srpski zet, ali kada njega nema glavni je Redži Džekson. On je taj koji uzima najviše šuteva izostankom Džrodža, pa se od njega najviše i očekuje večeras. kao što smo gore rekli da je Gober u prednosti, tako kažemo da će ivica Zubac imati ogromnih problema da dođe do poena nad njim večeras.