Izostanci

Izostanci, 20. decembar

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

20.12.2021 00:00
Izostanci, 20. decembar
Izostanci, 20. decembar

Kako je krenulo, uplašili smo se da će se liga pauzirati na par dana, ali ipak je najveći udarac doživeo jučerašnji dan. Danas samo utakmica Toronto-Orlando otkazani, ali imamo još šest utakmica na programu. Za sada samo izostanci, uskoro ubacujemo statistiku, pa viđenje.

Krećemo!

Bitno je da znate, da su situacije svakako podložne promenama dolaskom novih informacija, a mi ćemo se truditi da što agilnije ažuriramo novosti. Ako budete imali pitanja što se statistike tiče, pišite slobodno u komentarima na društvenim mrežama, pa ćemo probati da “iskopamo” šta vas zanima. Primer, koliko poena daje Durent protiv Atlante? Ili Barns protiv Bridžesa? Iskopaćemo.

Boston Seltiks

Upitni
Džejson Tejtum
50%. 26.2 poena, 8.6 skokova, 3.6 asistencija.
Deniš Šruder
50%. 17.1 poen, 4.8 asistencija, 3.6 skokova.
Romeo Lengford
50%. 4.8 poena, 3.1 skok.

Ne igraju
Al Horford
– 12.2 poena, 7.8 skokova, 3.5 asistencija.
Džoš Ričardson – 10.7 poena, 2.9 skokova, 1.4 asistencije.
Grent Vilijams
– 7.5 poena, 3.4 skoka.
Džabari Parker
– 4.6 poena, 2.2 skoka.
Huančo Hernangomez
– Nije faktor.
Brodrik Tomas – Nije faktor.

Filadelfija Seventisiksersi

Upitni
Džoel Embid50%. 23.8 poena, 11 skokova, 4.2 asistencije.
Tajris Maksi50%. 17 poena, 4.7 asistencija, 3.5 skokova.
Deni Grin50%. 7 poena, 2.7 skokova, 1.2 asistencije.
Furkan Korkmaz50%. 8.4 poena, 2.9 skokova, 2.4 asistencije.

Ne igraju
Šejk Milton – 11.2 poena, 3.1 skok, 2.9 asistencija.
Džordž Nijanag
– 10.4 poena, 2.5 skokova.
Andre Dramond – 6 poena, 9.3 skokova, 1.9 asistencija.
Ben Simons – Nije igrao ove sezone.

Viđenje utakmice:
Ovo bi trebao biti derbi Istočne konferencije, ali usled izostanka velikog broja igrača, to teško da može biti, ali će svakako biti jedna jako interesantna utakmica, pogotovo što između ova dva kluba uvek ima tenzije kada igraju poslednjih par godina. Usled mogućeg izostanka Tejtuma, tu na scenu u Bostonu stupa Braun. Braun se skoro vratio na parket, prethodni meč je postigao 23 poena uz 21 uzet šut, ali verujemo da će večeras imati veći procenat uspešnosti pogođenih šuteva, na bar isto toliko šutnutih kao na prethodnom meču. U Filadelfiji ukoliko izostanu svi upitni igrači, iskočiće Kari i Heris kao glavni košgeteri, te će oni biti glavni igrači koji bi mogli da vode svoj tim do pobede u gostima nad Seltiksima. Suma sumarum utakmice jeste da nema favorita, obzirom da se postave još uvek ne znaju, ali smo neke pojedince izdvojili koji bi trebali vući svoje timove večeras.

Čikago Buls

Ne igraju
Zek Lavin
– 26 poena, 5.3 skoka, 4.2 asistencije.
Ajo Dosunmu – 6 poena, 2.1 skok, 1.2 asistencije.
Derik Džouns mlađi – 6.7 poena, 3.4 skoka.
Troj Braun – 4.3 poena, 2.5 skokova.
Aliz Džonson – 1.8 poena, 2.5 skokova.
Met Tomas – 1.5 poena.
Patrik Vilijams – 6.6 poena, 2.2 skoka.

Hjuston Rokets

Upitni

Armoni Bruks50%. 6.6 poena, 1.9 skokova.

Ne igraju
Kevin Porter mlađi 
– 12.8 poena, 5.8 asistencija, 4.4 skoka.
Džejlen Grin – 50. 14 poena, 3.1 skok, 2.3 asistencije.
Džon Vol – Nije igrao od starta sezone.

Viđenje utakmice:
Biće ovo jedan jako interesantan duel, obzirom da Hjuston u poslednje vreme igra stvarno sjajnu košarku. Čikago je sinoć prvi put posle dužeg vremenskog perioda odigrao utakmicu, te i pobedio na krilima Demara. On je postigao 38 poena, od kojih je 19 u poslednjoj deonici bilo. Verujemo da će on i večeras biti taj koji će povući svoj tim ka eventualnoj pobedi nad Hjustonom. U Hjustonu sjajno igraju Vud i Gordon, te će oni biti večeras glavne uzdanice ovog mladog tima koji definitivno ima jedan jako veliki uspon poslednjih dvadesetak dana. Vud naspram sebe ima Vučevića, ali mislimo da bi on svakako mogao odigrati jednu sjajnu partiju u Junajted centru i tako pomoći svom timu da odnese eventualnu pobedu nad Čikagom u gostima.

Memfis Grizlis

Ne igraju
Dža Morant – 24.1 poen, 5.6 skokova i 6.8 asistencija.
Brendon Klark – 8 poena, 4 skoka.
Zair Vilijams – 5 poena, 1.6 skokova.
Sem Meril – 4.2 poena, 1.2 skoka.
Santi Aldama – 3.6 poena, 2.6 skokova.

Oklahoma Siti Tander

Nemaju izostanaka.

Viđenje utakmice:
Uh, sjajan duel. Poslednji je završen rekordnom razlikom u korist Grizlisa, ali verujemo da to večeras nikako neće biti slučaj. Tandere večeras predvodi Aleksander koji prosečno postiže 21.5 poen, ali mislimo da bi večeras baš iz te neke osvete i motivacije više zbog poraza od prethodnog puta mogao da iskoči kao glavni košgeter i tako predvodi svoj tim u svakom pogledu na večerašnjoj utakmici. Treba obratiti pažnju i na mladog Gidija, koji igra sjajnu ol-araund partiju svaku utakmicu uz loše procente šuta, pa ne bi trebalo da iznenadi ukoliko on bude večeras dobro raspoložen za postizanje poena. U Memfisu se nadaju lakoj pobedi, ali verujemo da u podsvesti jesu svesni da ih ne čeka tek tako lak posao. Oni su sinoć izgubili od Portlanda, ali večeras će tražiti pobedu i povratak na pobednički kolosek. Glavna uzdanica jeste svakako Bruks, koji je sinoč postigako čak 37 poena, a verujemo da će i večeras imati isto jednu jaku partiju na košgeterskom nivou. Neko ko bi ga mogao pratiti u timu Memfisa jeste svakako Adams, bivši igrač Oklahome koji će sigurno imati motiv da protiv svog prvog kluba u ligi odigra kvalitetnu partiju.

Juta Džez

Ne igraju
Udoka Azubuike – Ne igra cele sezone.

Šarlot Horentsi

Ne igraju
Kodi Martin
– 9.4 poena, 4.4 skoka, 2.7 asistencija.

Viđenje utakmice:
Juta je u kompletnom sastavu i treba očkivati glavne uzdanice u vidu Mičela i Bogdanovića da večeras zasijaju. Jednostavno ukoliko misle da pobede, a verujemo da misle nakon par neočekivanih poraza posle preokreta, oni baš moraju da se potrude. Mičel je na prethodnom meču postigao 32 poena, dok je Bogdanović upisao na svoj konto 18 poena. Nije bilo dovoljno za pobedu nad Vašingtonom ,ali verujemo da će baš njih dvojica imati večeras motiv više da dignu ekipu iz poraza. Šarlot je skoro pa kompletan, fali im Martin, ali nije specijalno uticao na ekipu koja pretežno igra samo napad, te jako slabu odbranu. U Šarlotu su Bol i Hejvard sinoč postigl po samo 9 poena. Verujemo da večeras i pored sjajne odbrane Jute to neće biti slučaj ukoliko misle da odnesu pobedu sa možda jednog od najtežih gostovanja.

Golden Stejt Voriorsi

Ne igraju
Endrju Vigins
– 18.7 poena, 4.5 skokova, 1.8 asistencija.
Džordan Pul
– 17.9 poena, 3.4 asistencije, 3.4 skoka.
Klej Tompson – ne igra od početka sezone.
Džejms Vajzmen – ne igra početka sezone.

Sakramento Kings

Upitni
Rišon Holms
50%. 14 poena, 9.3 skoka, 1.4 asistencije, 27.1 minut.

Ne igraju
Dieron Foks – 21.3 poena, 5 asistencija, 3.7 skokova.
Dejvion Mičel – 9.7 poena, 3.6 asistencija, 2.6 skokova.
Terens Dejvis – 9.2 poena, 3 skoka, 1 asistencija.
Aleks Len – 6.1 poen, 4.2 skoka, 1 asistencija, 1 blokada.

Viđenje utakmice:
Voriorsi su bez druge dve uzdanice napada u vidu Pula i Viginsa zvog korone, dok je Kari večeras aktivan. Svakako, verujemo da će Kari večeras vući svoj tim ka pobedi, ali nekako nam je u mislima Grin, koji bi mogao imati sjajnu rolu nad Metuom i Barnsom. Jednostavno, mislimo da Grin ima veći napadački potencijal nego što prikazuje, te bi večeras mogao iskočiti kao opcija broj dva u napadu za Voriorse. U Kingisma se najviše očekuje od Haliburtona i Hilda. Ma da, naše mišljenje jeste da bi Hild mogao ubaciti dobar deo poena Kingsa večeras obzirom da počinje iz startnih pet i da će uzeti dosta veći broj šuteva nego inače. Uz njih dvojicu, treba obratiti pažnju na Barnsa koji igra protiv svog prvog tima u ligi, te svakako motiv uvek ne manjka kada igra protiv bivšeg tima, pogotovo ako su to ekipa kao što je Golden Stejt.

Los Anđeles Klipersi

Upitni
Pol Džordž 50%. 25.3 poena, 7.3 skoka, 5.4 asistencije, 35.9 minuta.
Serž Ibaka 75%. 4.3 poena, 3.1 skok, 1.2 asistencije.

Ne igraju
Markus Moris stariji – 13.8 poena, 4.8 skokova, 1.9 asistencija.
Ajzea Hartenštajn
– 7.7 poena, 4.7 skokova, 1.9 asistencija, 1.3 blokade.
Kavaj Lenard – Nije igrao od početka sezone.
Džejson Preston – Nije igrao od početka sezone.

San Antonio Spurs

Ne igraju
Dag Mekdermot – 11 poena, 2.4 skoka, 1.3 asistencije.
Zek Kolins – Ne igra od početka sezone.

Viđenje utakmice:
Jako interesantan duel u Los Anđelesu. Domaća ekipa Klipersa nastupa bez 2 krilna centra, koja su jako važna za rotaciju Tajrona Lua, dok bi trebalo da se vrati Ibaka u tim. Svakako, moguć izostanak Džrordža predstavlja veliki problem. Kao glavna opcija u napadu, svakako se očekuje Redži Džekson, ali je pitanje, ko je tu da mu pomogne? Nama prvo na pamet pada Batum , ali kad se malo bilje pogleda ponuda za večeras, to može biti Terens Men. On je na poslednjoj utakmici protiv Tandera postigao 17 poena, pa verujemo da bi on i večeras mogao da napravi jedan iskorak napred i bude jedan od glavnih košgetera ovog tima. Sparsi dolaze u skorom punom sastavu, uz mogućnost da Mekdermot ne igra, ali su tu svakako Mari i Vajt kao glavne uzdanice svake večeri. No , mi verujemo da bi uz Marija večeras kao glavnog košgetera mogao da iskoči Jakub Purtul, obzirom da u rotaciji Klipersa nedostaju dva visoka igrača, a on možemo reći pravi baš veliki iskorak ove godine u odnosu na prethodne.